Забавянето на Плана за възстановяване криело риск за бюджета

Томислав Дончев пресметна, че пари ще има в началото на 2023 г.
108
Забавянето на Плана за възстановяване криело риск за бюджета
Снимка: БГНЕС

Според Томислав Дончев от ГЕРБ забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост крие рискове за бюджета.

Той коментира, че страната вече е загубила възможността да ползва аванс по плана, което означава, че за изпълнението на проекти по плана трябва да се инвестират пари от бюджета, които впоследствие да бъдат реинбурсирани от ЕК.

Още по темата
"Щедрата капиталова програма над 8 млрд. на половината си се базира от средства от ЕС. При това драстично забавяне, за мен има риск от изпълнението на бюджета, специално в приходната му част", посочи Дончев.

Според него парите по плана ще стигнат до тези, които имат нужда от тях - българските местни власти и българският бизнес в началото на 2023 г.

Дончев подозира, че причината за забавянето е амбицията да бъдат вкарвани нови и интересни за управляващите проекти.

"Това е голямото изкушение всеки да си вкара различни проекти, които са му интересни", заяви още Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
0
 
! Отговори
Пазете се Гербалуги преди 2 години
ЛАУРА Е ТУК!
70
2
 
2
 
! Отговори
Гахаха преди 2 години
Гербенулския цирк край нема. Хахаха
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана за възстановяване в Гугъл пишат, че е спрян заради проекта на Киро и Асен за батерии, с който дават почти 2 млрд. в лапите на Прокопиев. ЕС имат агенти навсякъде. Няма да отпуснат нито евро на тези измаманици. Другите държави отдавна получиха парите и ги похарчиха. България чупи рекорда по върнат план за възстановяване. Скъсаха ги за пореден път за изпита. Некадърницииии! Аматьори и измамници, оставка, беее! Народа ще уморите от глад. Безсрамници! Хем голи - хем големи. За нищо не стават.
68
3
 
0
 
! Отговори
Айде нема нужда преди 2 години
"Томислав Дончев пресметна" - айде нема нужда
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те събирани от кол и въже, как да напишат нещо свястно!
66
2
 
2
 
! Отговори
xHamster преди 2 години
БЯГАЙ БУБИ! Евакуирай се от София - Лаура е тук! Да не стане някой бела?
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС пари на комунисти не дава. Разберете го един път завинаги!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Брюксел чакат да свърши войната. Путин се тутка, и те не знаят какво ще им се наложи да възстановяват ... АЕЦове, ТЕЦове, дизелови и бензинови двигатели ... или да си купуват Спутник
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, не, бе! Добро утро свате! Вие да не би да очаквате от харвардските измамници нещо без риск? Ще фалират България и ще си бият камшика. Кирчо и Кокорчо нямат имоти в България. Те нямат и пари в български банки. Доколкото ми е известно имат пари в над 22 банки извън България. Това всъщност не е важно и може да се провери. Влезнах да коментирам несъществуващата партия ПъПъПъПъ. Те нямат регистрация като партия. Незаконни са. Ползват Волт и още 2 мини партии за параван.Така не носят отговорност.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като бях ученик и ми пишеха 2 щото не съм учил обяснявах на нашите, че учителите са виновни. И Кирчо тъй все не е виновен и много ми напомня на петокласник с двойка преди да го ошамарят! За забавените инфраструктурни проекти дето той спря виновни бяха ГЕРБ, подизпълнители, Русия и КОВИД. За инфлацията Господ, КОВИД, ЕС, САЩ, Русия и Китай, за липсата на бюджет ГЕРБ, служебния кабинет, КОВИД. За енергийната криза - Бойко, Русия, САЩ, ЕС, глобалното затопляне. Сега ЕС са му виновни! Той е НЕВИНЕН!
61
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Днес бяхме потресени от поредното изявление на ПП и компания! Те, моля ви се, обвиниха най-безцеремонно ЕС за забавяне на плана! Представяте ли си, още някой е виновен за провала на тия льoлoвци! Те го били дали, ЕС да се оправя, какво видиш ли искали още! Ей, нeнopмaлници, марш от властта.
60
10
 
3
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Европейската комисия ни няма все още голямо доверие заради 10-годишното мафиотско и мутренско управление. Тогава, като ни даваха пари, те потъваха при Борисов, Пеевски и Доган. Сега кранчето за тези нещастници спря. Като знае Европейската комисия какви беди донесе Борисов на нас и тях, като чуят за нас изтръпват направо. Не е заради Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова.
59
2
 
12
 
! Отговори
висок преди 2 години
Българи- юнаци, парите от Европа са спирани винаги когато управлява крадливата червена ***. При Станишев, при Орешарски и сега при Нинова!
58
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега другарите, които мечтаеха Борисов и неговия модел да не са на власт да обяснят какъв е модела на Кирчо и Кокорчо. С какво това правителство е по добро.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Държава ли е и има ли Президент и Правителство пита народа. Един алчен и безкрупен олигарх разиграва цялата Държава само и само да се докопа до милиардите от ЕС. Срам и позор, какво друго да кажеш.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А то има ли нещо, което това правителство да е направило като хората?
55
4
 
4
 
! Отговори
Обединени Балкани преди 2 години
За 2 години *** на подметки на СЗО и почти унищожихте 20 годишният ми бизнес сега седнали да реват!Огън за вас *** дето изселихте България!Скоро тука други ще дойдат защото планът за унищожаване на българската раса е изпълнен с любезната подкрепа на всички партии и коалиции!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запомнетего никъде в света не дават пари предварително преди да си свършил работа.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме европеиската комисия да прегледа плана и да следи всяка една стотинка къде отива,и след като се изпълни проекта тогава се превеждат паритеа не да се превеждат едни пари на куп кеш и всеки да си граби и да си прави калкото си поиска без никакъв контрол,тези пари трябва да се изразходват прозрачно,целта на този план е българия да започне да се възстановява от кризата и да си стъпи на кракатаза тази цел трябва да се инвестира в хората.
52
1
 
4
 
! Отговори
Asd преди 2 години
2 години в пандемията хубридно клатеха държавата с внушения, че сме вдигали бройките заразени, за да сме били докарали европейски пари повече. Е още ги няма тези европейски пари. Но хората забравиха как са ги подвеждали и обърквали. Сега се иблъчват от същите източници на дезинформация относно войната.