Кирил Петков: МВР най-накрая е свободна да действа както е по закон

Премиерът обяви, че засега няма да даваме ракети на Украйна
Обновена: 18 мар 2022 12:31 | 18 мар 2022 12:30, Нели Христова
132
Кирил Петков:  МВР най-накрая е свободна да действа както е по закон
Снимка: БГНЕС

Никакви ракети няма да се дават на никой, подкрепата ни за Украйна ще продължи както досега, България ще говори в един глас с всички от ЕС. Време е българската прокуратура да си застане на мястото и на страната на хората, заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в района на Стара Загора, където е на инспекция на газовата връзка с Гърция, предаде репортер на БГНЕС.

Петков коментира снощния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, войната в Украйна и посещението на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин у нас днес и в събота.

МВР са свободни да направят нещата, които по закон трябва да направят. Това е единственият начин. Недосегаемите вече не са над закона, заяви министър-председателят.

Разпитвахаме за доклада на Министерство на финансите за одитната агенция, която регулира еврофондовете. Има явни факти когато Владислав Горанов е бил в МФ за поведение на корупция. Разпитвахаме и за разговора ми с Лаура Кьовеши, оповести Петков, който в изявление още сутринта информира, че е дал показания по повод арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и пр-ът на Борисов Севдалина Арнаудова.

Запитан дали от страната ни ще се иска въоръжение за Украйна, Петков отговори:

Никой не отива на никаква война. България напълно подкрепя Украйна - изпращаме хуманитарна помощ, медикаменти, посрещаме бежанци и работим координирано с НАТО по източния фланг. Никой не е говорил с мен от американска страна да искат оръжие, заяви Петков.

Нито ПВО, нито специални ракети - това са фалшиви новини, опитват се да наслагват страх в хората. България няма да ходи на война, категоричен бе Петков.

По думите му, странна е опорката, че арестът на Борисов има цел да отклони вниманието от целта на посещението на Лойд Остин у нас.

Посещението на Лойд Остин показва уважение, каза Петков.

Той съобщи, че има потвърждение от Европейската комисия, че процесът по Плана за възстановяване е технически завършени и скоро ще има дата кога ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде в България, за да подпишат плана. .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само аз ли видях думичката "засега"?
85
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще е интересно да видиме Гешев какво ще направи, ако нищо, следващия е Пеевски, ако е нещо, народът ще види и ще разбере.
84
0
 
8
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Кире нали щеше да ходиш пеша на работа?
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
prozrachna opisatelna detailna info za humanitarnata pomost, predmeti, lica, service. a toz falshifikator v kausha.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире ще умреш боклуко
81
0
 
3
 
! Отговори
Трезвен преди 2 години
Ееехххх Кирооооо..........
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'България няма да ходи на война, категоричен бе Петков' ------ да ходи няма, войната само ще дойде като предизвикате Русия, било с оръжие или по-друг начин
79
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Някой взима ли го насериозно време е баце да се връща и да ни отърве от присьствието му
78
4
 
9
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Тая карикатура Киро лъжеца нещо ми се вижда доста се е надъхал.А бре Киро, че то от тебе трябва да се започне ,ти Киро наруши основния закон на България- Конституцията.Затова престани да се ребчиш,защото никого не плашиш,сядай си на задните части и ако можеш ,но се видя,че си некадърник и нищо не можеш полезно да направиш за България.Взимай си партакешите и дим да те няма.Ти нямаш никакъв авторитет белее,никой не те взима на сериозно
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Киро Време е да изчезваш Разрушители Грабители Манипулатори Киро прати самолета да прибере Божков ПОЗОР Оставка божковисти
76
6
 
2
 
! Отговори
мадам Бижу преди 2 години
До Калеко Алеко: Уважаеми Калеко, явно *** Ви е заета с прекалено много ненужни политически размисли.....предлагам Ви да си намерим по-приятни занимания....сигурна съм че ще ви накарам да забравите терзанията си по отношение на ББ
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха. Това е премиер. Тук се вод ивойна. Има омраза.Това не са хора и управници които им пука за населението. Много слаб изказ и неподходящ за тази длъжност.Страната е била най добре по време на Бойко Борисов.
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко в панделата. Айде сега ,кире, сваляй цените за да не го последваш.
73
4
 
6
 
! Отговори
възраждане преди 2 години
Май организират протест срещу посещението. Хич не ги харесвам бъдещи фашисто комунисти са. Който не иска София да е гробище, да не ходи за гъби, че после ще са радиоактивни.
72
1
 
12
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 2 години
четеш ли ГУГЪЛ,английската преса пише че КИРЕ *** е НАРКОМАН С ПОСЛЕДНА ФОРМА НА ЗАВИСИМОСТ,и един НАРКОМАН УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бибитко КППтков, къртих пейки антивирусно, събирах декларации на излизане от градовете,затова сега затоплям леглото на бай Ставри.
70
2
 
19
 
! Отговори
ПП, както се казваме преди 2 години
Произволът Продължава
69
4
 
3
 
! Отговори
До преди 2 години
В селата с хората на МПС схемата е ясна.Правиш магазин за храна и после ставаш кмет .Абе вие дето тилкоз години им давате акъл и вече са се уяли , сменете я таз схема бе ...Стига толкова ,помислете и за честните хора.
68
1
 
9
 
! Отговори
гледах го преди 2 години
Въртя *** за ракетите простааака - няма да каже ясно ами го суче по килифарски.Тоя ще ни пусне за мишена и окото му нама да мигне. Той няма да е тук като падне ядрената ракета. Ще е откъдето е - Канада.
67
3
 
14
 
! Отговори
КАНАДСКОТО ЛАЙНО преди 2 години
е НАРКОМАН ,сега казаха по БиБиСи