Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години

Материалите от МВР някак си "потъват", казва той
20 мар 2022 20:50, Нели Христова
292
Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години
Снимка: БГНЕС

"Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към Прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA в коментар за задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е Рашков.

"От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от МВР някак си „потъват“ в прокуратурата", каза още Рашков. Той обясни, че когато се изпращат материали във връзка с бивши управляващи, прокуратурата се стреми да бави нещата и потулват. Но това "потъване" на тези материали, по думите на Рашков, не потъват безследно.

"В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък”, каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де тези хора как са влязли право едно време от тези села. До колкото знам от един познат, завършил право от онова време, право са влизали само на наши и на ваши, нямало случайни хора. А тези момчета и момичета от селата как са се уредили и те?
107
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вътрешният министър Бойко Рашков използва много болшевишки и путински методи на работа. Той изрече ужасни неща в публичното пространство, но за десет месеца работа не доказа нито едно незаконно подслушване, нито някакви злоупотреби. Има само "ще, ще, ще" всичко е в бъдеще време, което изглежда доста комунистическо.
106
3
 
10
 
! Отговори
КОЙ КОГО? преди 2 години
ГЕРБ СИ ИМАЛИ ПРОКУРАТУРА, А БОЖКОВ СИ ИМАЛ ПРАВИТЕЛСТВО? КАК СИ Е КУПИЛ ЧЕТИРИ ПАРТИИ ПРИ ТОВА СКЪПО ОЛИО И ТАЯ ИНФЛАЦИЯ, ПРОСТО СЕ ЧУДЯ?
105
2
 
3
 
! Отговори
1674 преди 2 години
Ами че то, почти нищо не се прави правилно. От там( без да обвинявам )г-н Борисов едва ли е постигнал някаква неземна Нирвана. В планетата на маймуните ръководена за жалост от извергът дявол.
104
0
 
3
 
! Отговори
2007 преди 2 години
харесват ли ти песните на Цецо Ярето? На уше ? А подарък- древна монета за хиляди долари ?!....
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е *** военен от Славяниво, а Рашков е от някакво село до Благоевград. Смятайте какви ц.ървули ни управляват в момента.А оная Цънцарова със селската фамилия се оказа, че е от село Цалапица до Пловдив.Селски църв,ули!
102
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много демократично е когато вътрешния министър казва кой кога трябва да бъде арестуван. Но да не забравяме, че Рашков има милиционерска закалка от живково време
101
5
 
16
 
! Отговори
нахалство! преди 2 години
да правиш арести по сведения на един престъпник който се крие като плъх в дубай...ти си за затвора с 19 крадени имота, червен партизанин!
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие забравихте ли ,че Даманджаната си беше назначил за секретарка една госпожа от партията на Божков,и я уволни 1 ден преди да излезе списъка Магнитски.Всичко е слугинаж на бандита Божков.Какви са обвързаностите ,зависимостите на Даманджаната,Киро лъжеца,Радев от село Славяново и т.н....Ей Киро, има достатъчно причини да бъдеш разследван.Ти наруши върховния закон на България бе.Какво си въобразяваш ти бе ,къде се намираш некадърник такъв.Ареееее марш
99
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков а ти отдавна за затвор, заедно със своите приятели от промяната.
98
13
 
2
 
! Отговори
?? преди 2 години
Никога няма да избием парите за Руската тръба.Защо ги платихме ние? За да може ББ и мафията да яде рушвети. А Москва им плати за да забавят връзката с Гърция 12 години Защо Кювеши не разследва това
97
1
 
4
 
! Отговори
Татяна Титянова преди 2 години
чака Рашков - да се покае за това, което е направил-бог забавя, но не забравя
96
2
 
16
 
! Отговори
МАЙ 21 година.. преди 2 години
Елена Павлова Фичерова - учредителка на партията на Васил Божков е назначена за шеф на кабинета на МВР министъра Бойко Рашков..........
95
2
 
14
 
! Отговори
Рашков, КВО стана? преди 2 години
Кьовеши научава за ареста и обиска докато пътува за Киев, където в петък проведе среща с украйнската главна прокурорка Ирина Венедиктова.След незабавна реакция от Европейската прокуратура, още докато се претърсваха домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, МВР бе принудено да изтрие собственото си съобщение, обвързващо ареста на тримата със 120 дела, които европейските делегирани прокурори наблюдават у нас. .........
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До просто питам 99 Ама не питахте просто ходиха ли каскетите да ни излагат в Дубай и какво точно превозваше онзи самолет, дето го придружаваше министърът на икономиката, нали, гербав :)
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз ми беше в комисията на държавния по Наказателно право и процес, пита ме може ли човек да се осъди по косвени доказателства, а не по преки...казах че не трябва а той каза, ми то преобладаващия случай е по косвени, казах че съм студент, а не прокурор или съдия...изхили се
92
5
 
15
 
! Отговори
просто питам преди 2 години
Съветник на Кирил Петков ,(уволнен преди от ДАНС) ходил ли е в Дубай в началото на март да се среща с Божков ? От чие име е действал , с какви правомощия , и защо се мълчи по този въпрос ? ....И в 21 век самолетните билети остават следи.....електронни...КОЙ е той и какво се е случило вечерта в Дубай ??? Там ли е нагласена схемата ?...А дали не е .....'' наблюдавана ''???
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чист дестилиран комунист
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП жалка история, на квадрат!
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев и пионката му Петков вече опряха до международния престъпник Васил Божков да им бъде свидетел срещу Борисов и ГЕРб. Както се казва, сами си ги избрахте!