ДБ поиска да пратим военна помощ за Украйна, иска решение на НС

Десните инициират консултации на партиите
225
ДБ поиска да пратим военна помощ за Украйна, иска решение на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група  "Демократична България"  декларира, че започва консултации за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на правителството на Република България, за оказване на военнотехническа помощ на Украйна според нейните потребности и съобразно възможностите на нашата страна. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов, предаде БТА. Той посочи, че за основа на днешната декларация се приема принципната позиция, изразена в декларацията на парламента, приета на 24 февруари 2022 г., в която категорично се осъждат агресивните действия на Руската федерация срещу Украйна.

Още по темата

В декларацията се отчита, че войната в Украйна засяга цяла Европа и всички цивилизовани нации, и че свободата и демокрацията трябва да бъдат защитени от агресивния режим в Кремъл и се настоява, че българският национален интерес се дефинира от членството на страната в ЕС и НАТО. В Декларацията се посочва още, че значителна част от съюзниците в НАТО, вече са предоставили директна военна помощ в подкрепа на Украйна.  Солидарността на свободните държави и защитата на международния правов ред е в основата на нашето благосъстояние и просперитет, посочи Атанасов и допълни, че отбранителните действия на Украйна срещу агресивното нападение, е нейно неотменимо право и е напълно легитимно и оправдано.

Атанасов посочи, че отбранителните действия могат да бъдат ефективно подкрепени, чрез предоставяне на адекватно въоръжение и оборудване, което напълно отговаря на капацитета и възможностите на българския военнопромишлен комплекс. Категорично заявяваме, че подкрепата за свободата и независимостта на Украйна е защита свобода, независимостта и сигурността на Европа, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: украйнавоенна помощДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 2 години
ДБ ако искат да идат като доброволци, хич не ме е грижа. Ама да не намесват България в този конфликт.
155
1
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
И тука има фашаги за прочистване!Дават ли си сметка че след като ни изритат от НАТО ,по искането на Русия ,и тук ще има тотално запитване!
154
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Крайно време е да прогледнете,че искат да ни вкарат във война,на страната на нацистките главорези.
153
2
 
2
 
! Отговори
Български четник преди 2 години
Ако мислеха като вас и чужденците който се биха за нашата свобода още да сме под турско робство.То не че щеше да е по лошо от руското но такъв ни бил късмета
152
1
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Как сте шушумиги?Липсвам ли ви вече ?Скоро освен че сте тъпички ще сте и гладнички но тогава ще ми ядете пожарникарският маркуч
151
3
 
1
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Мечтая си за страна без комунисти и русофили ама при толкова слабоумен народ няма да ме огрее в тоя живот
150
2
 
1
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Най после нещо добро да предложи ДБ.Ние сме ЗА.Стига цял живот сме били мижитурки.Е много от вас тук са обречени да си останат такива
149
0
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 2 години
Гнома " искал" да прати военна помощ??!! Кой е тоя бе?? Да вземе Дебаркиращия Пинокио и ...право в Одеса!!
148
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Исканията на ДБ няма да бъдат приети, тъй като те не се ползват с подркепа дори в управляващата коалиция!
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Оставка Оставка
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те искат правителството им да падне по-бързо, нищо смислено не виждат какво могат да правят, толкова им е капацитетът.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен български *** -- не следи положението на фронта, не иска да отиде сам, иска България да се замеси и да пострада, а той ще се крие по дупки.
144
0
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Не мога да повярвам , че имаме политици които 20 дена преди края на войната зоват да се включим към губещите!Вие нормални ли сте от ГЕРБ и "Да България"?
143
0
 
4
 
! Отговори
А деде преди 2 години
На първа линия да са тези хрантутници чужда война хич не ми дреме който иска да тръгне боли Ме патката за ДБ и за Украйнците щом искат ДБ прав им пътя
142
8
 
1
 
! Отговори
Станимир преди 2 години
Браво на ДБ - крайно време беше! Смърт на Путин и свобода на Русия!
141
2
 
6
 
! Отговори
Вельо преди 2 години
Циркаджии
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще пратим Демократична България като военна помощ в Украйна. Ще ги мобилизираме, ще ги въоръжим и ще ги пратим да помагат военно на Украйна. Колко са? Една или две роти хора са? Май само едно отделение ще се събере от цялата партия Демократична България.
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е печалба, печалба! Нашите заводи произвеждат, но не могат да печелят пари. Другите печелят, а ние - не... Това им е болката на капиталистите. И никакъв морал не ги притеснява, нито нашите, нито чуждите военнолюбци. Който доставя оръжие на Украйна, е заплаха за световния мир и убиец.
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРЕДБА-ЗАКОН за съдене от народен съд виновниците за въвличане България в световната война Чл. 2.Наказват се с временен или доживотен строг тъмничен затвор или със смърт и глоба до пет милиона лева: 1. лицата, които след 1 януари 1941 година, са изложили сигурността на държавата или са поставили народните интереси в опасност, било като са сключили международни договори с воюващи държави, било като са взели решение да обявят война и да водят война;
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1940 - След присъединяването ни към тристранния пакт - Не изпращаме войски на източния фронт. Войски на вермахта влизат в България за да нападнат други държави. Участваме с доставки на храни за Германия. След войната народния съд осъжда на смърт министър-председателя за присъединяването към оста. Малко остава България да бъде поделена между съседните държави. 2022 - Ще пращаме ли войски на източния фронт? Войските на НАТО са тук вече. Премиера да се замисли колко му остава?