Надежда Йорданова с подробности за разпита на Божков

Прокуратурата все още не е изпратила искане до МП
Обновена: 31 мар 2022 10:34 | 31 мар 2022 10:33, Росен Стойчев
51
Надежда Йорданова с подробности за разпита на Божков
Снимка: БГНЕС

Спрямо Обединените арабски емирства България работи при условията на взаимност. Тоест страната трябва да поиска, а насрещната страна да се съгласи да извърши съответното правно-процесуално действие, и да поеме ангажимента, че при аналогично искане ще позволи подобно действие на своята територия“. Това обяви правосъдиният министър Надежда Йораданова, съобщи БНР.

Прокуратурата все още не е изпратила в Министерството на правосъдието искането си до Обединените арабски емирства за видеоконферентен разпит на бизнесмена Васил Божков.  Йорданова уточни, че изрично искане на властите в емирствата е комуникацията по такива искания да минава през министрите на правосъдието на двете държави.

Още по темата

„Подготовката на тези документи е много специфична работа, защото трябва да отговаря на много конкретни, строго формални критерии. Спрямо тази държава това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, така че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях“, каза министър Йорданова.

Искането на Божков е във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По негов сигнал преди две седмици МВР задържа тримата за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАМЕИЗМАМАТА преди 2 години
ТИЯ ОТ Дъбъто са се разпасали яко !Кмета на Студентска община Петко Горанов е пример за безнаказаност и корупция.Оплел е цялата община във далавери.Павилиони ще слага,точно до общината.Завзема паркоместа,за частни приближени фирми,които нищо не плащат и ги настанява в общински помещения.После заедно си съчиняват фактурите.Ходи с охрана.Плаши с убийство Виктор Димчев. Прибиран е в полицията за агресивно и арогантно отношение към пожарна и полиция.Има купища призовки по пощата от ЧСИ .
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков си вьрна страната
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаше ли някой по-кадърен грантаджия на НПО, а тази простичка лелка, секретарка на Бойкикев назначихте?
43
2
 
7
 
! Отговори
Докога? преди 2 години
Защо правителството на Петков всеки месец тегли многомилионни заеми? Защо планът за развитие не е приет, а другите държави вече очакват третия транш? Докога ще бъдем лъгани по този дърварски начин? В РСМ правата на българите продължават да не се зачитат, а ухиленият тарикат се готви да подписва всякакви документи!
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е ясно,че прокуратурата е на ГЕРБ и мафията.Сигурно има много свестниюпрокурори,но като има шефове от горе е много сложно.
41
0
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Не става така милиционерската..като турист ли отива тоя съдия? Там вече няма да е съдия, а обикновен българин.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Праща се български съдия в Дубай, той организира по българския закон даването на показания.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36Да си го наврът правото дето са учили и двамата изотзад!Учили простотии и яли парите на родителите си!Единия алкахолик а другия с отнети адвокатски права!
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Да бъде разпитан не е обгрижване, както вие го представяте :) Дори най-обикновените крадци на кокошки биват разпитани. Това е процедурата. А защо вие не искате да бъде разпитан е интересен въпрос :)
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик 29 Там е работата, че не е доказан, гербав. Всички знаем, че е такъв, но каскетът ви трябваше да го докаже, а той 2 години ни лъже, че нямало как. Една от кифлите му даже до миналата седмица продължаваше да лъже. Как ще вкарваме бандитите по затворите с лъжлива прокуратура?
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а цената на месото расте
35
3
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
МАРИОНЕТКИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ ОКРАДАХА ДЪРЖАВАТА
34
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тая 20 Глупости :) Нали 3 пъти отказа да отиде в ЕП каскетът, защото много го бива да говори :):):) Можете да си плюете, колкото си искате гербавите, но Министър Рашков и Христо Иванов са завършили право, а не милиционерското училище :) Освен това, ако ще се прави дебат, то трябва да се поканят и преподаватели по право, и съдии, и адвокати. Това не е личен проблем между каскета и Йорданова.
33
10
 
13
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Дъмъджанков, Кире - канадакото менте и секлецарицата лъжат толкова много , че сами си вярват.
32
12
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Аууу колко клаьорки от ГЕРБ-СДС-ДПС-Възраждане реват по форумите когато се спомене прокуратура и разпитване. Не ви е удобно да се следват законите и д се открие истината а ?Дали Тиквата и хунтата лъже или олигарха в Дубай ?Явно е вече че не ви изнася защото ще падат глави наред ....
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,май някой не искат рабоотата да бъде доведена до край.Това ще излезе накрая,когато спора,кой крив,кой прав, приключи с :-"aмa ний ги фащаме,пък те ги пускат"И това ако е разследване на корупция,мани,мани.Всички да спят спокойно,никой няма да е улечен в каквото и да е,защото над него е само Господ.Ама на кой Господ се кланя е ясно на всички.Явно на този дето държи златния телец на пиедестал.
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,май някой не искат рабоотата да бъде доведена до край.Това ще излезе накрая,когато спора,кой крив,кой прав, приключи с :-"*** ний ги фащаме,пък те ги пускат"И това ако е разследване на корупция,мани,мани.Всички да спят спокойно,никой няма да е улечен в каквото и да е,защото над него е само Господ.Ама на кой Господ се кланя е ясно на всички.Явно на този дето държи златния телец на пиедестал.
29
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Приказката за червената шапчица всички я знаят но българската приказка за нея е различна в нея червената шачица е в парламента и думка кюфтаци, а ловджията думка в гората вълци, бабата иска да се нанесе в Украйна с червеното знаме.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аджамийска работа.Пари и време хвърлени на вятъра.И накрая давността за деянията изтекла.И здравей,здравей живот.Агнето изядено,Вълкът сит,за сметка на овцете който блеят в кошарата жално и милно за демокрация.А има ли тя почва и у нас е главния въпрос?Кучетата се лаят а кервана с камили си върви и потоците с пари,покрай него.
27
7
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
И какво ще стане? Едно голямо нищо. Думата на един доказан мафиот с 19 обвинения за убийства, изнасилване и рекет, срещу думата на Борисов, Горанов и Севдалина :))) Всички съдии в света, не само в България ще се спукат от смях ако научат за какво става дума :))) Тия от Подмяната са тотално неадекватни. А тази министърка е и тя на нивото на Ментето, Дамаджаната и Фигуранта. Само реваншизъм и злоба и е в главата. Онзи Кокорчо крадеца поне си върти далаверите с банките и с Боко не се занимава изобщ