Надежда Йорданова с подробности за разпита на Божков

Прокуратурата все още не е изпратила искане до МП
Обновена: 31 мар 2022 10:34 | 31 мар 2022 10:33, Росен Стойчев
51
Надежда Йорданова с подробности за разпита на Божков
Снимка: БГНЕС

Спрямо Обединените арабски емирства България работи при условията на взаимност. Тоест страната трябва да поиска, а насрещната страна да се съгласи да извърши съответното правно-процесуално действие, и да поеме ангажимента, че при аналогично искане ще позволи подобно действие на своята територия“. Това обяви правосъдиният министър Надежда Йораданова, съобщи БНР.

Прокуратурата все още не е изпратила в Министерството на правосъдието искането си до Обединените арабски емирства за видеоконферентен разпит на бизнесмена Васил Божков.  Йорданова уточни, че изрично искане на властите в емирствата е комуникацията по такива искания да минава през министрите на правосъдието на двете държави.

Още по темата

„Подготовката на тези документи е много специфична работа, защото трябва да отговаря на много конкретни, строго формални критерии. Спрямо тази държава това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, така че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях“, каза министър Йорданова.

Искането на Божков е във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По негов сигнал преди две седмици МВР задържа тримата за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарката е влюбена в Гешев, а той не и обръща внимание.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
усвини се за много кратко време, да почне да яде безглутенови торти и кузунаци от просто Киро, т.е. от жена му
4
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тия новите, умните и красивите от ПП, вече втора година ни занимават с Васил Божков, индивид/не човек/ с 19 обвинения! Хората едва оцеляват и не могат да си гледат децата с мизерните доходи, и без всякаква финансова подкрепа от държавата!Оставка, неграмотници!
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че още не е изпратила нищо и съдейки по държанието и, едва ли ще изпрати. Прокуратурата т.е. адвокатите на Борисов и компанияата му от ГЕРБ ще ги бранят до последно. Само в България, най-корумпираната държава-членка на ЕС, и само с тази прокуратура, Борисов, Арнаудова и Горанов могат още да са на свобода, вместо да са в затвора.
2
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана на ОПГ Гроб и Тиквата доживот в килията!
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА Оставка Оставка СЛУГИ на Божков С нищожни гласоподаватели управляват Оставка