Надежда Йорданова с подробности за разпита на Божков

Прокуратурата все още не е изпратила искане до МП
Обновена: 31 мар 2022 10:34 | 31 мар 2022 10:33, Росен Стойчев
51
Надежда Йорданова с подробности за разпита на Божков
Снимка: БГНЕС

Спрямо Обединените арабски емирства България работи при условията на взаимност. Тоест страната трябва да поиска, а насрещната страна да се съгласи да извърши съответното правно-процесуално действие, и да поеме ангажимента, че при аналогично искане ще позволи подобно действие на своята територия“. Това обяви правосъдиният министър Надежда Йораданова, съобщи БНР.

Прокуратурата все още не е изпратила в Министерството на правосъдието искането си до Обединените арабски емирства за видеоконферентен разпит на бизнесмена Васил Божков.  Йорданова уточни, че изрично искане на властите в емирствата е комуникацията по такива искания да минава през министрите на правосъдието на двете държави.

Още по темата

„Подготовката на тези документи е много специфична работа, защото трябва да отговаря на много конкретни, строго формални критерии. Спрямо тази държава това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, така че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях“, каза министър Йорданова.

Искането на Божков е във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По негов сигнал преди две седмици МВР задържа тримата за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
От Депутати с банка и заплата до залози иманярстване и безотчетност нещо ново в държавата има ли?
25
13
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Министър на правосъдието е,с цените на краставиците и доматите ли да се занимава?
24
6
 
12
 
! Отговори
И преди 2 години
какво като разпитат Божков,колко тежат показанията на един престъпник и то без доказателства,и мен Кирчо ме рекетира и изнудва всеки ден,давай си цялата пенсия,защото иначе ще те уморим и от студ и от глад.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво толкова го обгрижват този Божков? Йорданова показва изключително уважение към този българин с 19 обвинения в Бг, включително поръчителство и заплахи за убийство. Все едно му е лично задължена. Толкова пък почит към бандит от началото на 90-те години.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Игра на на котка с мишкаКато Божков иска да даде показания,да му предложат разпит по"делегация"в държава с която България има правни отношения и той да подпише протокола от разпита саморъчноТака няма да има никакви съмнения за манипулацияИначе ако няма личен подпис,адвокатите на"Дявола" (мафията)ще отхвърлят всичко а Прокуратурата ще започне с това,че няма правно основание да приеме разпита за достоверен по конферентна връзкаТака с подписа му ще е налице и веществено доказателство и мърдане няма
21
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-21 да чваше се ,че и с тиквата,се е занимавала.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йорданова, за 24часа,можете с Рашков да разчистите България, но не искате, всички българи знаем поименно, кои са престъпниците и крадците на Родината ни. Само вие сте глухи, слепи и не разбрали.
19
5
 
19
 
! Отговори
Тая преди 2 години
защо отказва дебат с Гешев,защото е некадърна,като Ристю,който бърка в големия си нос,ако се явят на дебат Тая,Ристю,Рошков,фъфлещата взети заедно,Гешев ще ги сложи в малкото си джобче.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм, първо обаче да го задържат за неговите престъпления после да си съчинява показания колкото си иска, аз не съм чул да има осъден с показания на един свидетел без доказателства, но с пари явно и такива неща се изфабрикуват.
17
2
 
15
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До Краси. Ех Краси Краси много си глупав моето момче. Много ли ти липсват 90-те... мутри , чалга. Благодарение на Винету , тези ярки образи на прехода изчезнаха и колкото и да искате да ги върнете няма да стане. Адвокатката на Божков колкото и да се пъне , нищо няма да направи. Няма капацитет. А ти продължи да си мечтаеш за чалгата, смотан чалгар!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ щяха да са много по симпатична партия ако не обслужваха толкова краварски интереси.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да се случи, младите не се заблуждавайте. Този цирк, го гледаме 30г.Мислите ли, че службите не знаят, кой краде, пере и убива. Пореден блъф.
14
20
 
5
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Милиционерът Гешев ще прави всичко,за да бави разпитът на Божков!Това е убийствено за комуниста Винету,"бездомното" Владе и "куриерката" Арнаудова!
13
3
 
9
 
! Отговори
9 преди 2 години
Видео конференция.... Държавата изпраща призовка на бай Иван и му казва ела на 5.април в 10 часа във съда във София. Ако не дойдеш глоба. Бай Иван има компютър и иска конферентна връзка за разпит, щото е от Балчик. Дали ще стане това?????? Друга история със бай Васил има обвинение за присвояване на огромни суми. Бай Васил се качва на уиз Еър и айде в Абу Даби, никой не го спира и никакви полиции не му правят нищо в уае. България го търси ама ще го търси много време. Кога ще го намери?
12
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До анонимен-4 нека да ви занимават,омръзна ни с банкянския индивид/не човек/както си написал.
11
14
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ КАК И КОЙ ПРЕДУПРЕДИ БОЖКОВ ДА ИЗБЯГА , ЗАЩО В ДУБАЙ , ЗАЩО СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И КАСКЕТА ГО ПАЗЯТ ОТ РАЗПИТ !!! А КАКВО ЗНАЕ КЬОВЕШИ ??? СТРАХ И ПРОТАКАНЕ , ГЕШЕВ !!!НЕ МОЖЕШ ВЕЧЕ ДА СПАСИШ ТИКВИЧКИТЕ ОТ ЗАТВОР !!!
10
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Калеко Алеко,не чак толкова колкото, вие банкянски калинки.
9
5
 
19
 
! Отговори
реалист преди 2 години
тия некадърници ще ни завлекат съвсем на дъното, занимават се с глупости а ежедневните проблеми няма кой да ги решава , тази жена освен да поднася кафета , за нищо друго не става , довиждане
8
6
 
13
 
! Отговори
БЕН преди 2 години
АЛЪНЖИ ВАСИЛ ЧЕРЕПОВ. ЛЪЖЕ КАТО БАНГО ВАСИЛ.ХИТРЕЦ.
7
6
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Тези радеви калинки превърнаха във фарс цялото ни правораздаване, нарушавайки всички закони в демократичната ни държава, поругавайки Конституцията и разделението на властите, в опита си да наложат диктатурата на Черепа и фигурантите му ... Не случайно опитите за "Народен съд" на Мая Костинбродска се подеха и от правителството на кумците, кумиците и любовниците, които искат да издават директини присъди от НС на политическите си опоненти и те немелено да се изпълняват, както е правил Гошо Тарабата