БСП категорично няма да допусне изпращането на оръжие в Украйна

Времето ще покаже дали трусовете в коалицията са сериозни
13 апр 2022 22:30, Нели Христова
69

"Времето ще покаже дали трусовете в коалицията ще бъдат сериозни. Още със създаването на коалицията беше ясно, че тя няма да бъде лесна, защото включва в себе си разнородни политически субекти. Тези особености се проявиха още със започването на функционирането на коалицията, но смятам, че засега се справихме добре", заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че БСП категорично няма да допусне или поне няма да участва в правителство, което вземе решение да изпрати оръжие в Украйна, просто защото това не е решението на въпроса.

"Това по никакъв начин не изключва нашите ангажименти по отношение на бежанците и хуманитарната помощ", допълни депутатът.

"Докато нашите приятели от РСМ не разберат, че договорите са за това, за да се изпълняват, докато там продължава да има език на омразата, докато българите продължават да бъдат изключвани от Конституцията, няма как българската държава да даде старт за членството в Европейския съюз", посочи Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от самото начало е било ясно, че предложените кандидати за управители на БНБ не намират подкрепа в коалицията.

"Факт е, че нито един от кандидатите няма потенциала да обедини зад себе си гласовете на цялата коалиция", каза гостът.

"Първото препятствие, през което преминахме, беше приемането на бюджета и направихме един социален бюджет, който тепърва ще бъде усетен. Следващата най-важна задача пред управляващата коалиция е актуализацията на бюджета", коментира Атанас Зафиров.  

Той заключи, че държавата трябва да инвестира в сигурност, да инвестира в своята армия.

"С удовлетворение искам да споделя, че в бюджета, който приехме, има допълни 600 млн. лв. за въоръжение, но те са насочени предимно към социални придобивки за военнослужещи, така че тази професия да стане по-примавлива за младите хора", допълни депутатът от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 2 години
Борел директно каза, че България и Унгария плащат своите дялове за военна помощ за Украйна!
52
0
 
2
 
! Отговори
Закрихте армията, преди 2 години
премахнахте казармата, сега ще я правите "по-примамлива" за пуберите, дето са майстори на CS и Call Duty да сбъднат мечтите си да убиват за да задоволят желанието на политутките и дупедатите. Само не забравяйте да сложите "тату-студио" козметични и фризьорски салони за да има къде младите войници да си скубят веждите и да си правят педи-кюр! А също и Джамбазки, Кики Гриндера и Ицо ПетроФ, да си отбият военната служба, за вдъхновят младите с личен пример!
51
1
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 64: Забравих да спомена отродяването на македонските българи. Унищожаването на армията и индустрията след 10.11.1989 г., с раздаването на пари в куфарчета. Създаването на мутренските групировки. Въвеждане на руския-путинистки и олигархичен модел на обществото. Да много съм зле, путинист нещастен, някои хора можем да мислим и такива като мен май много ви дразнят вас русоробите нещастни. нали така ...
50
1
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До r3v0lv3r: Това ако се окаже вярно означава, че натовска БГ въоръжава путинска Русия. Всички путинистки партии са за закриване както правят вече в някои страни от ЕС.
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я, па Я Ако имаш малко акъл ще разбереш колко си зле !
48
2
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
БСП (БКП) е антибългарска партия, както и Атака, Възраждане, МИР, Русофили, МаяМа, новта партия на Ст. Янев. Всичко това са руски проекти, издънки на БКП, национални предатели. БКП е създадена чрез разцепване на БРСДП и е нанесла огромни щети на БГ. Гражданска война 1923-25 г. Най-кървавия терористичен акт в историята на БГ и Европа взривявайки църквата св. Крал (св. Неделя). Преврат на 09.09.1944 г. и избиване на българската интелигенция. Превръщане на БГ в руска провинция до днес, вече 70 г.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпратиха ги не ,,да се бият'',а да убиват.И не само войска,но изпратиха и механизирана бронетехника.За да пазят власта на кремъл,който днес премачква по-слабата и зле въоръжена Украйна.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Димитър Благоев винаги е твърдял че не е българин а македонец.Много преди пияния Гого Тарабата да получи ,,онова'' писмо от Ванчо Михайлов на бюрото си заради отрязването на македония от България,и подаряването и СФРЮ.
45
1
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До АнонименДа ве, нашите изпратили бтр-и за Украйна, които трябва да минат през руската митница и после през руската територия и през руската армия. Мислете, като пишете глупости, за да не се окаже найрая, че под мъдрото ръководство на Нинова, даваме тежко въоръжение на Русия. Нинова бърже грабвай русофилите и към амбразурата, че на руските войничете не им харесва да *** за нищо и на могъщая и трябва пушечно месо.
44
1
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
До Анонимен 49 За мен тия дето защитават русия не са българи, а национални предатели.Хващай калашника и на фронта срещу нацистите
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бсп столетница и е време да се пенсионира ползи от проруски парти няма за България Възраждане също в кофата а Стефан Янев въобще да не си прави труда да се появява да ми цитира путин Руския кораб потъва няма да ни завличат радетелите за Русия на дъното
42
2
 
0
 
! Отговори
селянин преди 2 години
ОСТАВКА !
41
0
 
3
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
БСП, довиждане!
40
4
 
1
 
! Отговори
Kim Chi преди 2 години
БКП разсъждават най-правилно и логично и практично.Ами представете си само че другарите от КПСС не спазят обещанието си към света че няма да нападат друга държава/а те никога не го спазват-факт/ то тогави ние с какво ще се отбраняваме от ,,братушките-освободители'' и главорезите на пръча? А? Всеки се въоръжава по ,,член 6-ти'' гласящ ,,спасявай се по единично''.А и без това няма какво да дадем толкова.
39
3
 
1
 
! Отговори
хахахааааа...... преди 2 години
До Анонимен 40===Това е идеална почва за Байдън утре да нападне и БГ........
38
0
 
7
 
! Отговори
това е предупреждени преди 2 години
"САЩ откри сериозен проблем с правата на човека и съдебната независимост в България"
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите винаги са били предатели и пoдлеци...
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диваци от всички страни обединявайте се!
35
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
БСП категорично ще подкрепят коалицията.Ако трябва и оръжие ще изпращат.Иначе -политическото сметище.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма седмица преди специалната операция на Русия в Украйна от митницата в Ростов на Дон,което е Русия съобщили,че били задържали нови над 10 броя БТР наше производство изпратени за Украйна,но какъв път са изминали и откъде минали,че точно там са попаднали и накъде направени,че от там били посочени-насочени да минат,че по-направо да преминат до украинската границата при Донецка област към Украйна по пряк път от Ростов на Дон до тамошния най-близък граничен пункт м/у Русия и Украйна както обясниха