Бойко Борисов: Правителството рекетира хората

Лидерът на ГЕРБ скандализиран, че премиерът води своя собствена външна политика по РС Македония
Обновена: 16 апр 2022 12:45 | 16 апр 2022 12:43, Елка Василева
154
Бойко Борисов: Правителството рекетира хората
Снимка: архив, БГНЕС

В България има политически рекет - от правителството към хората. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние само благодарихме на съда, че се придържа към закона. Тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша или чужда полза“. Това каза по повод решението на съда за ареста му Борисов на среща със симпатизанти в Добричко.

Още по темата
„Има значение за партията да си направи ревизия, да си дадем сметка къде сме грешили. И хубавото, и лошото, когато партията има лидер, е хубаво да се пише на него. Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала. Няма никакъв порок в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек. Вчера слушах какво говорят на учредяването на новата политическа партия“, поясни бившият премиер, цитиран от БГНЕС.

„В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет. В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството? Когато една партия се учредява с една такава песен... Най-хубавото в този текст е - "повече няма да се видим". Ако на нашето мероприятие пуснем подобна, ще ни разсипят“, посочи Борисов и иронично поръча на ПР-ката на партията да разпечата и раздаде текста на песента от учредяването на партията "Продължава промяната" на всички членове на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че е скандализиран от вчерашното изявление на външния министър Теодора Генчовска, която изнесе пред депутатите информация, че премиерът Кирил Петков води своя собствена външна политика по въпроса за РС Македония.

„Това, което каза г-жа Генчовска, навсякъде по света води до падането на правителството. Петков води външна политика срещу националния интерес на България“, подчерта Борисов.

Той припомни думите на външния министър и председателя на Смесената историческа комисия, които са заявили, че няма никакъв напредък. В същото време Петков твърди точно обратното – огромен напредък. На него не му е за пръв път да лъже, добави Борисов.

„Скандализирани сме от изявлението на Генчовска за РСМ, ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков“, категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че РСМ трябва да изпълнява Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан по негово време. Това ясно са казали от ГЕРБ и на сегашните македонски власти.

„Бяхме лидер на Балканите. Нямаше събитие без наше участие по време на нашия мандат. Беше така, защото беше от полза за всички“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и кризата с избора на гуверньор на БНБ. Според него кандидатурата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров въобще не е ставал за този пост. Нещо повече, той е говорил глупости. Изявлението на Гюров, че настоящият гуверньор на БНБ Димитър Радев не знае какво се случва с финансите на страната, са „върла некомпетентност“. Подобни изказвания на Гюров хвърлят петно върху Банковия съюз, на който България е член“.

„От думите му излиза, че ЕЦБ не си върши работата и България трябва да бъде извадена от Банковия съюз. Забравете еврозона, ние вече не покриваме критериите“, каза Борисов и добави: Както са пътищата, така са финансите, така е и фискалният резерв.

„Ние – лошите, оставихме 12 млрд. лева фискален резерв, в момента са 4,5 млрд. лева“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че правителството тегли много заеми, но дори финансовите пазари са ги ошамаросали и са показали, че нямат доверие в кабинета Петков.

Борисов попита също така как ще се приеме след няколко месеца актуализацията на бюджета, след като от ПП и Петков твърдят, че Любомир Каримански няма моралните качества. „В деня, когато трябва да се внесе актуализацията на бюджета, Василев и Каримански са на съд“.

Борисов заяви, че ако ГЕРБ е останал на власт, цената на електроенергията нямаше да се вдигне.

„Нямаше да харчим пари за батерии и други подобни далавери. Нямаше да позволя да се вдигне цената на тока за бита и бизнеса при условие, че АЕЦ е наш, въглищата са си наши, миньорите са си наши. Защо вдигнахте тока, айдуци?“, каза той и припомни, че цените започнаха да се вдигат от юни, много преди избухване на войната в Украйна. Според него един от изходите е бил да се намали ДДС, но това не е направено.

„Хлябът скача, защото изпуснаха цената на тока“, каза още Борисов и прогнозира, че ако това управление продължи така, инфлацията ще скочи до небесата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ДО АРОГАНТНАТА АНГЕЛИНКА НИЩОЖНА ПРИДВОРНА ЛАКЕЙКА НА ПЪПЪ И *** ПАТЕРИЦИТЕ И КЛИКАТА ОКОЛО ТЯХ ФИНАНСОВА ГРУПИРОВКА ХОРА ЗА МРЪСНИ ПОРЪЧКИ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ НА БОЖКОВ ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ ПИШЕ ПРАЗНАТА ТИ КАПАЦИНА
125
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До хахоТакива ,като теб нищожни придворни лакеи на ГЕРБ и компания бързо ще "прогледнете" ,като Ви свършат финансовите потоци и облагите от финансовата групировка на ГЕРБ от ОПГ навсякъде.Възхваляващите Ба само хора ,които са обвързани с тях не на идеен принцип ,а по интереси и единственото им умение е да участват в организирането и изпълнението на мръсни поръчки от всякакъв характер!при някои хора "слепотата" по рождение не е опасно ,по - жалка е "придобитата слепота" от хора с претенции ...
124
2
 
3
 
! Отговори
хахо преди 2 години
до ангелина ...ти сляпа ли си родена или после си ослепяла
123
4
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Никой не може да е по- безскрупулен ,арогантен и нагъл от ГЕРБ и кликата от престъпни твари около тях - политико- икономическите кръгове и хора от институциите.
122
3
 
3
 
! Отговори
хахо преди 2 години
за българинът морето ве4е есамо мил спомен колите на труп4ета опашки на гръцката гфаница ве4е няма сметките за ток ихрана ве4е са непосилни за пове4ето хора . при боко беше друго нали , ето това е подмяната , радваите се
121
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бойко в затвор никога няма да влезе,защото няма за какво-доказано е ,но има доста за там от превратаджиите.
120
0
 
1
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Предлагам за всички партии били във властта, да гласуват само пряко облагодетелствалите се и никой друг. Трябва да се изостри конкуренцията за балъци, това е демокрацията
119
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Абсолютно прав е Борисов и да се поддържа подобно правителство е по-зор за нацията. Лъжите за пачки, кюлчета и присвоени милиарди са мехлем за облъчените , но интелигентните не се хващат на тази въдица.
118
0
 
0
 
! Отговори
fact преди 2 години
и кво?
117
9
 
6
 
! Отговори
До част от коментира преди 2 години
Явно да плюете Бойко Борисов е единственото, което сте в състояние да правите! Даже и глупостите, които пишете, не сте измислили сами! Трябва да ви кажа, че ви ги спускат тези, които мечтаят да сме част от империята на Путин! Иначе коалицията ще се разпадне, когато Радев е готов с новия си проект - ПП ще изтечат в канала, но не само те ! Същото важи за БСП и ДСБ, чудя се как самите те не го виждат!? Единствено правилното решение е да напуснат новите партии да са готови!
116
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
волята на народа се оказа 6 лева олио и 5 лева бензин имат пари угаждат си .. Бойко може да е бил всякакъв според пропагандата на Корнелия Нинова ама делата му показват каква е истината .. ай честита ви воля на народа една година Киро и настана благоденствие не може да си платиме сметките в магазина си броиме стотинките и морето го отменихме за следващите години не ясно до кога
115
2
 
4
 
! Отговори
koko преди 2 години
уфффф съвсем се дезоринтирах едните викат на другите мафия и обратното вече трудно преценям кои са мафиоти и кои не - абе май всичките са един дол дренки !
114
14
 
10
 
! Отговори
Ананимен преди 2 години
Като плюете ро Бойко,живейте в мизерия,плащайте тъпия промишлен ток
113
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
бочко при безпрецедентни кризи,Петков дава на Хората...ти които имаше целият комфорт...и подкрепа на ЕС,лъжеше ги и ти даваха пари...и лев не стигаше до хората,грабехте всичко,ако сме взели няма ги връща дъщеря ти и зет ти...децата ни ще ги връщат...крадецо,гешев ще си замине...и ти ще свършиш като затворник...не се съмнявай в това!!!и началника ти путин се самоуби в украйна...къде ще бягате...
112
8
 
13
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
ББ има още няколко месеца докато махнат Гешев, после следва затвора и конфискацията на всички престъпници
111
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашият бойко къде да дойде? Покани го у дома си. Парите, които липсват от неговото управление, включително и за самолетите, трябва да бъдат върнати в бюджета, почвайте да ги събирате от членове и симпатизанти. Иначе трябва да отиде в затвора за дълго. Той е престъпник. Сам си признава, много бил грешил, пак на власт няма да дойде. Ако няма правосъдие да вкарва крадците в затвора ще се търкалят мъртви в канавките. Да-а, така действа демокрацията.
110
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко идвай България те подкрепя да си върнем Демокрацията
109
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тик-во скрий се и спри да дишаш та камо ли да говориш .
108
6
 
14
 
! Отговори
светли бъднини преди 2 години
Вървим към "светли бъднини". Много искат да ни управляват:1. Радев -руски шпионин2. Нинова -приватизаторката г-жа Лъжа3. Бабикян -царя на фейка4. Хаджигенов -адвоката на джендърите6. Бойкикев -приятеля на Маджо7. Румен Гечев -майстора на фалитите и заплати от 5$8. Слави -баш Чалгаря въздухаря9. Елена милиЙончева -крадлата от КТБ10. Костя Копейкин -проводника на руската агентура
107
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
прав си бати бойко,вярваме ти, ела и измети тия *** оттук!!!