Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35

Пилотите предали телефоните си, за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване
Обновена: 19 апр 2022 08:25 | 19 апр 2022 08:15, Елка Василева
227
Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение да сподели информация за изтребителите. Това твърди нидерландският сайт „Нов вестник Ротердам“ в репортаж за мисията на изтребителите в България, предаде БНР.

Материалът цитира изказване на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, според когото още в началото на мисията нидерландските пилоти е трябвало да предадат личните си телефони, „за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване“.

Още по темата
А за предаването на информация за изтребителите е било предложено заплащане, посочва изданието, без да уточнява повече подробности.

В статията се разказва за политическата чувствителност, с която се отнася България към Русия.

Последните дебати около руския посланик у нас, условието на БСП за напускане на коалицията при военна помощ за Украйна, дори и дебатът за премахване на паметника на Съветската армия. Авторът на статията отбелязва липсата на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна дори и в речта на българския началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов от миналия четвъртък, когато започна съвместна мисия с българските ВВС.

F-35 са самолети от последно поколение и 4 от тях остават в България до края на май, за да засилят охраната на източния фланг на НАТО. Според решението на правителството ни броят им може да стигне до 8.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
17
 
! Отговори
Иван преди 2 години
После тая лелка Митрофанова, ще ни обявява за американски ***. Еми не е вярно! Всичко на ниво генерали, президент и съдебна система са си руски ***. За политически партии да не говорим, там поне 70% са ментално увредени.
51
24
 
9
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Беден си защото 30 години се дyпиш на САЩ вместо да си гледаш националния интерес.
50
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всезнайковците ще кажа, че тия, дето зяпаме самолетите на картинка или на живо и гледаме как летят, не знаем и за 5% от възможностите им. Особено F-35, който е тотална загатка за Русия.
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно са го питали колко вдига на втора и може ли да му се тури бас каса в багажника :)
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия въобще не са наясно с кого си имат работа,точно за 24 часа един наш"отряд"за бързо реагиране"сформиран"от кафяви събратя ще разглоби въпросното секретно фърчило на съставните му части!
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несъстоятелно обвинение. За какво му е на някого да търси информация от пилотите? Да не сме в 60-те, когато нямаше разузнавателна техника навсякъде?
46
4
 
20
 
! Отговори
да преди 2 години
скоро няма да видим български f35тици. 80 - 90 % от чoрба-жиите (бизнесменчета / инвеститорчета) и безнародните ни разговорници (политичета) са русконадупени проститyткoвци и бездарнирaзбoйници.
45
2
 
13
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Услужлива статия за вчерашната твърдение, че ще забавят доставката на изтребителите, заради възможен теч на информация от нас към Русия.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се навъдиха българофобските от.реп.ки най-безсрамно да храчат държавата, в която са се родили. Аз не знам що за продажно нищожество трябва да си за да паднеш толкова ниско.
43
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Всъщност са го питали, за колко ще дръпне една каравана от холандия, ама родната трева си казала думата : )
42
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холандските интриганти май забравихме как ни цакаха за Шенген! Грешка е да приемаме от такива типове помощ! То накрая не е помощ, а провокация! Някой направи ли подъл номер спираш с него, а то сега пак двойните им подлости! Помощ от съюзник.
41
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факт "Русия продава своята воена техника на база качество и цена" В Украйна видяхме "качеството" на руската техника. Всяка държава, която си е купила нещо от тях сега си пресмята загубите.
40
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българите са доста нищожно племе, преди са биле турски еничари за около 6 века, а през последните 2 са горди руски продажници! Какво да иска човек след подобна статистика, всеки разумен бяга от подобна " държава" и се срамува че е българин
39
0
 
13
 
! Отговори
Star преди 2 години
Въпрос с повишена трудност. Къде е Станишев,за да даде интервю относно геополитическите събития обхванали България,Украйна и света,при условие,че Председателят на ПЕС е българин,и не кой да е българин,а специално за сеирджиите,това е украинецът Сергей Станишев!!!!!!!!!!!!!!!
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си кадрите от началото на април когато дойдоха тия прословути изтребители в авиобаза"Граф Игнатиево"на тях се виждаше как холандците си ги охраняваха гледайки на нашите хора като на аборигени!Така че не знам какво имат да се оплакват след като още с пристигането си те бяха взели мерки за това!
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Натовския генерал" в преЦедентството защо мълчи?
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мизерно племе сме,забиваме нож на тези с които сме заедно...нямам думи...
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко в човката! :))Като вземаха парите иначе нямаше проблем. :)))Та някой ще ни върне ли парите или те са арестувано доказателство?
34
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Мъск към Рогозин: Батутът работи :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Цирк За БГ медиите имаш предвид нали? Предложили му ... да сподели информация ... пилот ... Каква информация? Дали му е удобно в пилотската кабина, колко друса при кацане и излитане на F-35 на българска писта? Тази "новина" прилича по-скоро на пошла реклама на военен самолет.