Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35

Пилотите предали телефоните си, за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване
Обновена: 19 апр 2022 08:25 | 19 апр 2022 08:15, Елка Василева
227
Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение да сподели информация за изтребителите. Това твърди нидерландският сайт „Нов вестник Ротердам“ в репортаж за мисията на изтребителите в България, предаде БНР.

Материалът цитира изказване на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, според когото още в началото на мисията нидерландските пилоти е трябвало да предадат личните си телефони, „за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване“.

Още по темата
А за предаването на информация за изтребителите е било предложено заплащане, посочва изданието, без да уточнява повече подробности.

В статията се разказва за политическата чувствителност, с която се отнася България към Русия.

Последните дебати около руския посланик у нас, условието на БСП за напускане на коалицията при военна помощ за Украйна, дори и дебатът за премахване на паметника на Съветската армия. Авторът на статията отбелязва липсата на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна дори и в речта на българския началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов от миналия четвъртък, когато започна съвместна мисия с българските ВВС.

F-35 са самолети от последно поколение и 4 от тях остават в България до края на май, за да засилят охраната на източния фланг на НАТО. Според решението на правителството ни броят им може да стигне до 8.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЗИ ХОЛАНДЕЦ ЗАЩО НЕ Е СИГНАЛИЗИРАЛ И ШПИОНИНЪТ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН НЕ Е ЛИ ОБУЧЕН ДА ПАЗИ ТАЙНИТЕ?
171
5
 
2
 
! Отговори
Слав преди 2 години
Омръзна ни от дезинформацията на краварите и гейропците. Забраниха тихомълком и "демократично" много сайтове.Сега скалъпени истории за фенове на Холивуд
170
8
 
3
 
! Отговори
смешно преди 2 години
И тази партенка ни я пускат за да оправдаят че ни запалиха с Ф16 долните американци, ми то това е нелепо, тоя т*пак пилота да беше казал че са го питали на руски поне ))
169
5
 
3
 
! Отговори
А бе... преди 2 години
Рашките се интересували как е направен Ф35, че има толко катастрофи с него по целия свят!
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тенгри Канtova se otnasq za vas kumonistite
167
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ф-35 ще си остане един прототип. Идеята беше да замени Ф-16, но много проблеми комбинирани с огромните разходи по него, го оставят на нивото на един добре замислен прототип.
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тлавният прокурор на трибунала в Хага който от няколко дни е в Украйна се хвана за главата от понсеместните руски военни престъпления и обяви цялата територия на Украйна за място на военни престъпления. Случаите които се разследват надминаха 6000, а все още няма достъп в южната част на местопрестъплението и зоната Донбас на местопрестъплението Украйна.
165
3
 
8
 
! Отговори
Тракс преди 2 години
Пилотът е пилот, не е механик, не е инженер, какво пък толкова може да знае за "тайните" на самолета. Нашите "партньори" лъжат най-нагло.
164
4
 
4
 
! Отговори
не може да бъде преди 2 години
То според гръмогласната руска пропаганда, американците крадат технологии от руснаците и освен това Су57 който все още е само картинка е на светлинни години напред пред Ф35, така че защо им е на великите руснаци да търсят информация от изостаналите във времената на пещерните хора американци.
163
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво от това? Какво го дирят окупаторски войски на наша славянска земя? Имат късмет че им предлагаме пари а не куршуми.
162
13
 
10
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
България бе приета в ЕС заради територията, но не и заради населението! Територията им трябва и за да е чиста, населението трябва да бъде ликвидирано чрез отнемането и разрушаването на държавността, която е основата на неговото съществуване. Никога западнпка не е имал доверие към нас, нито ние сме имали доверие към него. Това ще продължи и занапред. Проблема е как да излезем от ЕС, без да бъдем прикачени към другата сфера на влияние. Защото всичко това е еднакво вредно за нас.
161
1
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
169: Пак опираме до това, че има хора, които правят всичко. И са много повече от пилота. Те са пъзела, имаш ли парчетата ще го сглобиш. А още по лесно е всичко накуп.Не са опряли до холандски пилот в България . Ако им трябва пилот ще си го вземат.
160
3
 
5
 
! Отговори
ОТ СССР В НАТО преди 2 години
БЪЛГАРИНА Е ДОСТОЕН И ГООРД БАЙ *** - ПРОСИ С КАНЧЕТО ОТ ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ И Е МНОГО ГОСТОПРИЕМЕН. ПОСРЕЩА НАВЕДЕН СЪС СВАЛЕНИ ГА ЩИ И С КАНЧЕТО В РЪКА!
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** си мислят, че войниците на НАТО ще предадат тайните, все едно са руските алкохолици които крадат дамски превръзки.
158
2
 
7
 
! Отговори
Докога преди 2 години
Закони няма ли в тази държава за шпионаж и продажничество смърт или доживотен затвор Те затова премахнаха Спец прокуратурата
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно немогат да смогнат да му платят в копейки, ще му трябва джъмбо джет да ги изнесе от БГ в Холандия, хахахах
156
11
 
4
 
! Отговори
Cartman1912 преди 2 години
На нидерландци вяра не трябва да се има. Арогантни индивиди, които подхранват чувството си за превъзходство с подобни статии. България има много ясна позиция срещу Русия и вероятно прави повече от Нидерландия за Украйна. А Нидерландците освен да създават напрежение в съюза не виждам с какво допринасят за подобряване на ситуацията. Сигурно много ще се радват да изгонят България Румъния и др от ЕС, но после Русия, като ги прилапа и погледне на запад ще има да реват!
155
6
 
19
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Нека да позная - предложението е дошло от тъпоумно изглеждащ индивид с фамилия, завършваща на опейкин, а пък поръчител е тавариш Профанова? :)))
154
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕЛКЕЕЕЕЕ Какво ти е виновна жената бе? Притесняваш се че издаде русофилската чета ли? Ами притеснителното е че нямате грам мозък в главите си а не какво е казала Ееллка.
153
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение,че руснаците имат по-добър самолет от ф16 защо американците се правят на луди?Ердоган и Путин нали се прегръщат всеки път като се видят.Колко му е турчулята да им шитнат един ф16 даже си ги произвеждат самички.