Димитър Ганев: Доверието към правителството продължава да пада

ГЕРБ запазват нивата от последния вот
20 апр 2022 15:47, Росен Стойчев
49
Димитър Ганев: Доверието към правителството продължава да пада
Снимка: БГНЕС

"Доверието към правителството продължава да пада. Този месец - с доста по-малки стойности, но тенденцията е налична. ГЕРБ стои на сходни нива от изборите през ноември. Не можем да кажем, че ерозията при ПП автоматично води до ръст при ГЕРБ. Такъв има при "Възраждане", обяви политологът от Тренд Димитър Ганев пред Нова.

Според проучването "Възраждане" е много близко като резултат до БСП и ДПС. "Ако този ръст продължи, вероятно "Възраждане" ще бъде трета политическа сила само след няколко месеца", коментира Ганев.

Има структурна промяна на електоралната картина в страната от този месец.

Още по темата
През миналия се взе едно мощно стъпало в ерозията към подкрепата на това правителство. Тенденцията в последния месец е продължила.

При предсрочни избори, той обясни, че не вижда вариант, при който ще има по-лесна коалиция.

"Не се вижда някоя от формациите да е близко до мнозинство. Същата комбинация няма да бъде възможна. Всеки един от субектите в управляващата коалиция при едни следващи избори ще има по-малко народни представители", каза още политологът.

На базата на хипотези Ганев заяви, че партия на Стефан Янев би имала представителство в парламента. "Основни потърпевши от подобен тип проект биха били "Възраждане", БСП и "Продължаваме Промяната", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, те и без доверие могат да краднат. За краденето важното им е да са на власт, а не доверието.
8
7
 
16
 
! Отговори
Мн странно преди 2 години
Защо ли? Дизелът в само 3.5 още. Едни пенсии не можаха да платят, но какво от това. Неблагодарен народ. Не чете ли какво светло бъдеще го чака - заводи за ел коли, батерии, космически изследвания и артифишъл интелиджънс.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕЦАТА НА СТАРИТЕ МУТРИ ВЕЧЕ СА ПОЛИТИЦИ ОТ ПП- ХА ПОЗНАЙТЕ ОТ КЪДЕ ВЗЕМАТ 500 000 ЛВ ЗА ДА ОТКУПЯТ ЕДИН МУТРАГЕН ОТ ДРУГ МУТРАГЕН ПРЕЗ 2004Г- МОЖЕ БИ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ВЗЕЛ ПАРИ ЕДИН БЕЛОВЛАС АЛКОХОЛИЗИРАН ДЕДКО ЗА ВЕЧЕ 22 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ КОЙТО ВИКА С ПЯНА НА УСТА ГЕРБ СА ВИНОВНИ. ДЕЦАТА НА МУТРИТЕ СА ПОЛИТИЦИ.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия снимки с наглия нацист Кулеба са отнели поне 10% от техните избиратели. Зорлям ще направите Възраждане първа политическа партия.
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчегъpтaй ГEPБеpacт, спаси България!
4
12
 
4
 
! Отговори
Позор за Европа и Бъ преди 2 години
В България се изтезават хора от милиции близки до Борисов и Гешев
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив този месец доверието в правителството е паднало още повече.Само за този месец с колко се вдигнаха цените на храните и горивата, отделно издънките с моряците ни от кораба " Царевна", с РСМ, неадекваноста на правителството се вижда отдалече.
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца от Банкя никога няма да помирише поста на министър председател. Мястото му е ЦСЗ, южно крило!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към "социолозите" също :)