Кулеба за подкрепата за Украйна: Който не е с нас, е с Русия

Украйна има нужда от всичко – от куршуми до изтребители
650

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в НС.

"Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира след заседанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

Още по темата
"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Кулеба допълни, че българското правителство и българският парламент знаят  какви са исканията на Украйна и ще решат  как и кога ще помогнат на Украйна.

От своят страна Генчовска припомни, че има две предложения за отпускането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от ДБ, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии

Те обаче не са обсъждани от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


650
Още по темата: оръжияНСукрайнакулеба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
467: хич не се евтини. Само от нашия бюджет се изпариха 9 млрд най-вероятно в посока Украйна.
413
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хазарска наглост.
412
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като им гледам арогантните физиономии на украинските политици ми става много жално за простия украински народ..
411
1
 
31
 
! Отговори
Е,не преди 2 години
Колкото по вече чувам"искаме",толкова повече ми ставате противни и започвам да разбирам Путин.
410
17
 
2
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Трябва да изпразним складовете! Всяка помощ е от значение! Нека бъдем миролюбиви и да помогнем на украинците да приключат с нacpaните руснаци за един месец! Предлагам следния девиз: За всеки руски зaдниk - граната!
409
2
 
20
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Да го **** Кулеба .Да си бяха спазвали Минските споразумения и да не се бяха заигравали с нацизъм и НАТО.Да сядат да преговарят,ще вкарат целия свят в 3та световна!Дреме им на Кулеба и Зеленски с 15 милиона долара за цивилното население на Украйна.Бежанци са тези,дето си платиха по 3000 евра да минат границата,обикновените хора отнесоха войната.
408
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати наглеца да ме изнудва за подкрепа за Украйна ?! Не само не съм с вас нацистчета, ами съм против вас! На 100% подкрепям Русия, дано ви изчегърта всичките нацисти там. Чак тогава ще подкрепям и Украйна!!
407
0
 
27
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир.
406
1
 
30
 
! Отговори
Моряците ни свободни преди 2 години
След като руската армия изчисти азовците от пристанището на Мариупол, нашите моряци, блокирани на кораба от украинските националисти, можаха да слязат на сушата и да се върнат в България. Слава на Русия.
405
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, аз не го разбирам това отношение, идват и представят списък с искания и се предполага, че всички трябва да им осигуряват нуждите. Защо? Защо който и да е трябва да го е грижа, за войната която вярно не започнаха те (да кажем, защото очевидно са бъкани с войници, оръжия и наменици и е било въпрос на време), но при всички случаи, те отказаха да спрат. Отаказаха да преговарят. Искат само оръжие. Дори не питат за храна, лекарства и т.н. Само оръжия. Там само войници ли има, извинете?
404
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия и е спукана работата. Само щепа български русофили поддържат терориста Русия. Цялсвят е срещу Русия. Дори и Хитлер имаше приятелски държава, а Русия нито една.
403
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашка ще бъде бита и унизена .
402
7
 
2
 
! Отговори
РУСОФИЛИТЕ ИЗБРАХА.. преди 2 години
Да се гушкат с ЧЕЧЕНКИ, КИТАЙКИ, СИРИЙКИ, ИРАНКИ, ИНДИЙКИ...... РАДЕВ-СЪЩО
401
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кой е агресор? - Аве *** за какво изтребление говориш ? Аз живях 6 години в Донецк до 2014 г .Ти въобще знаеш ли къде е Украйна .
400
4
 
19
 
! Отговори
Хмм... преди 2 години
Дори и Хитлер не си е позволил да идва и да ни поставя ултиматум като този. Какво всъщност ни казва Кулеба, или си с нас или си със врага, следователно и ти си враг! И какво сега, искаме или не, следва да въоръжаваме фашистите в Киев, щото иначе....сме били с Путин, нали?
399
1
 
12
 
! Отговори
С касетъчни заряди преди 2 години
"Ню Йорк таймс" отбелязва, позовавайки се на свое разследване, че украинските сили вероятно са изстреляли поне два касетъчни боеприпаса, употребата на които е забранена от международните правила". И тези ракети с касетъчни заряди бяха изстреляни срещу мирно население. Дори и в САЩ признават за военните престъпления на украинската армия, но това не им пречи да им изпращат оръжие.
398
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Слава ли? Слава на Украйна! Смъp на Русия.
397
3
 
17
 
! Отговори
Ми, хубаво преди 2 години
Както кажеш бе. Добре, с Русия съм! Ади вече спрете с това мрънкане!
396
8
 
20
 
! Отговори
Слава ли? преди 2 години
До Слава Слава: Украинците вършат толкова престъпления в тая война че няма място да се напишат. И не случайно е така. В техните нац. батальони са освободени от затвора престъпници.
395
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Непозната Познавам много руснаци всички са много кръвожадни и големи насилници. Любимата им работа е да изнасилват и след това да убиват жертвите си бавно и мъчително от което изпитват дивашки оргазъм.