Кулеба за подкрепата за Украйна: Който не е с нас, е с Русия

Украйна има нужда от всичко – от куршуми до изтребители
650

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в НС.

"Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира след заседанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

Още по темата
"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Кулеба допълни, че българското правителство и българският парламент знаят  какви са исканията на Украйна и ще решат  как и кога ще помогнат на Украйна.

От своят страна Генчовска припомни, че има две предложения за отпускането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от ДБ, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии

Те обаче не са обсъждани от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


650
Още по темата: оръжияНСУкрайнакулеба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
25
 
11
 
! Отговори
niki преди 2 години
Война можеше да няма, ако Жужето Хаяско си беше седял мирно на седалищните части, а не да напада Донбас 2014-та. Изцяло и единствено е виновен Путтиннопиттекос Бункерний за тази война.
373
0
 
27
 
! Отговори
Бизнес-бизнес преди 2 години
Нали гледате уж видеа у интернет, аз гледам и двете гледни точки. Има руски стриймъри в армията, те са част от пресата и обикалят вече превзети украински територии и намират много изоставени бойни запаси. Пълно е с българско оръжие - амуниции, калашници, гранати, гранатомети - НАВСЯКЪДЕ СА! Това е пълна лъжа, че не даваме оръжие, ние сме в топ 5 в Европа по доставки на оръжия към Украйна.
372
2
 
18
 
! Отговори
Питам се преди 2 години
Кой е "мозъкът" на наш Киро Харвардски? Дали е в американското посолство или в централата на НАТО или е разпределен между двете. За да стигне дотам да забранява на руски кораби да влизат в наши пристанища, да обявява за персона нон грата руският посланик, това един български политик сам не може да се реши да го направи. Откъде му дърпат конците, това е въпроса?
371
4
 
14
 
! Отговори
кали преди 2 години
На всяка снимка ,нашите всички на мляко миришат още,Въобразили си пешлеметата, че струват нещо. По темата- НИКАКВА ПОМОЩ
370
1
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Лоль: Да, сигурно мнозинството сега ще са за оставане в НАТО, но не заради Русия. Ние наистина нямаме армия, която да е достатъчна да ни защити. А граничим с Турция. Но всичко това може да се промени. Няма вечни съюзи има вечни интереси. Ако си пооправим армията можем и на решм да излезем от НАТО. Но не вярвам скоро да стане. Засега да видим Франция. Тя може да си позволи да излезе от НАТО, и сигурно ще го направи ако Льо Пен спечели изборите.
369
6
 
18
 
! Отговори
L. преди 2 години
Само фaшист може да разсъждава така. Да не би на помагаме на Русия?
368
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А който е с вас е на.цист
367
3
 
15
 
! Отговори
ХАХ преди 2 години
До Война можеше да няма // Я дай номера на дилъра ти, бая добра стока има като гледам
366
18
 
20
 
! Отговори
Лоль преди 2 години
До Как влязохме в НАТО .. ако се направи референдум към 70% ще сме за оставане в НАТО особено сега като нямаме армия и Русия се е разпищолила и прави простотии
365
16
 
22
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
Когато една война е станала неизбежна отговорността за нея не е на този, който е я започнал, а на този, който я е направил неизбежна. А това бяха украинците. Осем години обстрел на Донбас и Луганск, тайни лаборатории за биологично оръжие, намерения да правят атомно оръжие, сто хилядна армия край т.н. линия на разделение. Ако Русия не беше започнала войната на 24-ти Февруари, Украйна щеше да я започне на 28-ми срещу Донбас и Луганск. Зеленски сам казва, че са се готвили.
364
4
 
18
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Тоя .....какъв е да ни заповядва ,ние всъщност имаме ли ДЪРЖАВА .
363
4
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Пред посолството на САЩ в София (но отвън, на наша територия) има паметник на американските летци, които са бомбардирали София по време на Втората световна война. Питам се ако някой го залее с червена боя (както заляха табелата пред руското посолство) дали ще го съдят за дребно хулиганство. А за нас да има такъв паметник в столицата ни е позор. По официални данни при бомбардировките загиват 1243-*** жители на столицата, 1355 са ранени, а разрушените сгради са над 5300, главно в центъра на града.
362
14
 
19
 
! Отговори
До 408 преди 2 години
Видяхме ви колко сте с Русия - 15% от населението, малко сте, глупави сте, кресливи сте, не важите. Казах.
361
3
 
14
 
! Отговори
БОЙКОТ НА ИЗРАЕЛ преди 2 години
ИЗРАЕЛ УБИВА ПАЛЕСТИНСКИ ДЕЦА ВСЕКИ ДЕН А ЕВРОПА МЪЛЧИ! НАСТОЯВАМ ЗА САНКЦИИ СРЕЩУ ЦИОНИСТКАТА ДЪРЖАВА! ДОЛУ ИЗРАЕЛ УБИЙЦИ НА ДЕЦА!!! УУУУУУ
360
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво оръжие за тези убийци. Да са мислили преди да се правят на сс-овци и да си слагат разни символчета станали известни през 1933-1945
359
1
 
7
 
! Отговори
Маскари преди 2 години
До на всеки мислещ .. Путин бомбардира Сирия, Тръмпчо отиде, видя, стисна си ръката с Путин и си тръгна.
358
7
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Българин: Говори от свое име. Така някой може и да ти повярва.
357
5
 
10
 
! Отговори
въ всеки преди 2 години
проблем в историята стои фактът че е замесен ционистки евреин !! винаги има поне един дето е съсипал света! не случайно са ги гонели отвсякъде
356
4
 
17
 
! Отговори
на всеки мислещ преди 2 години
му е ясно че това е изкуствено предизвикана война от играчите на голямата сцена, сега сащ ще си продадат петрола дето е пролята кръвта на иракски, афганистански и сирийски дечица в измислени войни
355
8
 
22
 
! Отговори
Как влязохме в НАТО преди 2 години
Нека се запитаме, по чия воля България стана член на НАТО. По волята на българският народ? Не е баш тъй. Българският народ никой него е питал.