Кулеба за подкрепата за Украйна: Който не е с нас, е с Русия

Украйна има нужда от всичко – от куршуми до изтребители
650

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в НС.

"Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира след заседанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

Още по темата
"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Кулеба допълни, че българското правителство и българският парламент знаят  какви са исканията на Украйна и ще решат  как и кога ще помогнат на Украйна.

От своят страна Генчовска припомни, че има две предложения за отпускането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от ДБ, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии

Те обаче не са обсъждани от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


650
Още по темата: оръжияНСУкрайнакулеба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черен печат за 10 години!
453
1
 
7
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Същото е казвал и един австрийски чичко с мустачки. А какво е станало после - помните ли?Всъщност грешката е на Просто Киро - трябваше да прати Костадинов да говори с наглия укроп и да го нарита по живо по здраво!
452
4
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
Ами да ние сме с Русия! Аре марш в дупката от която си изпълзял !
451
3
 
13
 
! Отговори
Украинска му работа преди 2 години
Избраха си един льольо, дето им изглежда "добро момче на мама", за президент. За министро са назначили още една . Глупава нация и от глупостта си плащат и страдат. Ама те украинките масово са майки-одиночки, зарязани от поредното "добро момче" с бебе на ръце. Такива са си. Зелника точно украинките го избраха, те се юрнаха да гласуват за него защото бил хороший мальчик, той пък им докара война на главите и им мобилизира синовете и мъжете. Когато един народ е *** нищо не може да се направи
450
5
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Българите все още можем да следим нещата и от двете страни, защото си разбираме какво казват по руската телевизия без да знаем руски( поне при мен е така) . Като ми спряха RT си мислят, че няма от къде да видя другата гледна точка. От 2 дена дават как извеждат "блокираните" цивилни от Мариупол. Блокират ги единствено нацитата укри!
449
3
 
23
 
! Отговори
Пълен наглец преди 2 години
Е този Кулеба. Да дойдеш на гости и да обидиш домакина. Що не му показохте вратата безцеремонно. Не помощ търси този д.у.п.е. даве.ц, а иска да пренесе ппроблема от болнаъа глава на здравата. Какво го бавят. А Киро е пътник. Като свършат пароте от фискалния тезерв, вече са по- мслко от половината и ще ги сменят олигарсите с новия проект, партийката на Янев, за да не дойде пак Виденова зима и тогава се не знае, кой ще оцелее на политическата маса. Разбързай, се Кире, белким та праждосат ранко.
448
1
 
21
 
! Отговори
Хмм... преди 2 години
Скрийте го вече тоя фашист бре, нали ще им дадем каски и бронежилетки, какво иска още, да си заминава!
447
0
 
14
 
! Отговори
има преди 2 години
и НЕУТРАЛИТЕТ..."Да би мирно седяло, ни би чудо видяло"...
446
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод - който не е с нас ни е враг
445
1
 
15
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Ами то само нашето остана недадено. Голяма мъка за това оръжие на 45 г, сякаш от него зависи войната. То и колко оръжие имаме всъщност - пренебрежимо малко.Съдбата му ще е като на полското. А като не остане оръжие в бившия съветски блок , какво се очаква да се даде?
444
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четворката коалиция е импотентна, руска марионетка.
443
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова би трябвало да знае, че ние вече сме в "кюпа". Както и останалите страни от ЕС/НАТО и извън него, които дадоха военна помощ на Украйна. Путин вече ни е поставил в списъка на вражеските държави. Или може би, и тя като депутатката от "Възраждане" Гечева, чака руските бомби над американското посолство в София и идването на "руските братя", за да възкръсне БКП/БСП с целия си блясък "во век и Веков, амин". Нали, Нинова отговори на Решетников, че ще излезем от НАТО, но не още...
442
2
 
20
 
! Отговори
Люк Скайуокър преди 2 години
Тоя е ситски лорд,само те са толкова категорични,който не е с нас е против нас.Иска да ни привлече на тъмната страна,трябва да устоим!
441
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя фашист Кулеба и наркомана Зеленски след Донбас ще бъдат под развалините на Киев за вечни времена
440
1
 
9
 
! Отговори
PG преди 2 години
Милена ли симулебали аимарш от България ,просяци тук не ни трябват вие носите само проблеми ходете си
439
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли са,опитват се да ни изнудват и да ни вменяват чувство за вина,и то дойдоха в страната ни да ни натискат,кой ги изпрати,ние ли ги поканихме.Най малкото това е нагло,да не кажем,че е обидно,особено да ни дават квалификации с кой да сме и с кой не.
438
1
 
26
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Какви са тия украинци толко нагли ,храним ги поим ги без пари , това не е ли достатъчно и оръжие да им даваме ,те след някоя година ще ни се качат на главите ,тежко и горко на българите .
437
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, в такъв случай сме с Русия щото не ви даваме оръжие. Какво ще направиш?
436
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на президента ни (хич не съм му фен) нарежда да не казвал, че са братя с руснаците, като Каин и Авел били. Само не уточни кой кой е. Все пак Радев е президент, Кулеба - министър. Абе, много важно и заповеднически го раздават.
435
0
 
2
 
! Отговори
Благоев преди 2 години
Преди 30 години руснаците натириха"конете" да не ги хранят!Сега къде със зоб,къде с тояга се опитват да хванат някои от тях за да вършат черната работа!Българите сме особен случай!Нито са ни били,нито са ни дали зоб!