Кулеба за подкрепата за Украйна: Който не е с нас, е с Русия

Украйна има нужда от всичко – от куршуми до изтребители
650

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в НС.

"Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира след заседанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

Още по темата
"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Кулеба допълни, че българското правителство и българският парламент знаят  какви са исканията на Украйна и ще решат  как и кога ще помогнат на Украйна.

От своят страна Генчовска припомни, че има две предложения за отпускането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от ДБ, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии

Те обаче не са обсъждани от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


650
Още по темата: оръжияНСУкрайнакулеба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
3
 
12
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Така е, Кукулеба, никой нормален човек не е с вас, всеки такъв е с Русия!
393
3
 
18
 
! Отговори
Територия преди 2 години
Голям натиск се прави да бъдем въвлечени в тази чужда война. Този Кулеба 3 дена шета по всички институции, а за повече пристига и генерал от НАТО. Каква е целта? Знае се, че ние не бъкаме от оръжия и едва ли са опрели до нашите пушкала. Тогава защо е този натиск? За да бъдем страна. У нас обаче има един неписан закон, който се спазва дори по царско време: Винаги с Европа, никога срещу Русия! Имаме усещането, че вече нямаме държава, България е станала не просто Киро, а просто територия.
392
2
 
16
 
! Отговори
Кой е агресор? преди 2 години
Да помислим пак. Кой започна Балканската война? Османската империя от една страна или България, Гърция и Сърбия от друга. Видяли ли сте някъде да пише, че България е била агресор? Русия не можеше да остави на изтребление рускоезичното население на Донбас и Луганск. А Зеленски вече разправяше че Минските съглашение били "мъртвородени" и сто хилядна украинска армия беше приготвена до линията на разделение. Войната нямаше как да не започне.
391
21
 
3
 
! Отговори
Слава Слава преди 2 години
Слава Украине, смерт Росии
390
23
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Джуджи сам се прецака. Днес във финландския парламент са започнали дебати за влизане в НАТО. Русия хем ще изяде боя от Украйна хем всички държави окола Рашка ще и направят задна прашка.
389
3
 
12
 
! Отговори
ако стане преди 2 години
недай си военен конфликт ще се бия зя Русия и ще изтрепя израелци и американци до крак!!1
388
2
 
30
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Познавам доста украинци и всичките се отличават с наглостта си. И този тук не прави изключение. Не знам как би могло да им се обясни, че никой не им е длъжен. Колкото и шокиращо да е това за тях.
387
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София подкрепи Украйна помните ли многохилядното шествие Истината е на площадите не тук анонимните който се борите да пробутвате пропагандата на господарите си
386
3
 
23
 
! Отговори
Егати наглия преди 2 години
Този бил много нагъл. Ами що е така, българите и България сме с Русия!
385
2
 
15
 
! Отговори
Кой с кого е преди 2 години
Да Анонимен 445: Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
384
1
 
20
 
! Отговори
Въздухар преди 2 години
С костюмчето, с очилцата ръси "патриотизми", ама през ум не му минава да нарами пушката- като президента си "смел".
383
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите в БГ са много малък процент в населението и ако изпитват носталгия по русия да ходят да поживеят там и като се върнат тогава да постаат не си налагайте мнението и извратената си любов към русия България е избрала пътя си да живем в цивилизацията
382
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ние сме за България. Каква наглост-ето Ви списъка, давайте.Е постигнахте го- намразихме Ви.
381
0
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
До Питам сеМного е ясно, че той няма право на собствено решение. И преди войната сме си американски протекторат, а сега го водят на каишка.
380
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военни престъпления срещу цивилното население се извършват в момента и от Украйна, и от Русия. Никоя страна не заслужава симпатия или въоръжаване.
379
4
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
Е, ние Българите сме с Русия! Дано го е разбрал вече.
378
5
 
28
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
К'ъв си ти бе, отявлен нацист да казва, кой как да се определя. Стига с това оръжие, избихте сънародниците си в Донбас с него. Ще си го получите, бандеровци отвратителни. Скоро ще излезе истината за всичките ви издевателства, убийства и провокации. Тогава ще гледам физиономийте на нашите лиза'.и. Айде, отивайте заедно с Кулеба да празнувате рождения ден на кумира на наци'тата, днес е 20 април. Нещастници, тези гориха и убиваха българи, а сега се усмихвате на доказани нацис'ти..
377
3
 
24
 
! Отговори
Докъде с русофобство преди 2 години
До Анонимен 430: Никой не е казал че всички са с Русия. Но нашите управляващи много затънаха в русофобството. Подкрепихме санкциите (Турция - не), забранихме влизането на руски кораби и прелитането на руски самолети (не е ясно за какво ни трябваше това) о'бругахме посланик Митрофанова за това, че не казала това, което ние искаме да чуем, изгонихме десет руски дипломати за да се харесаме на някого. Зеленски стана почти като говорител по телевизионните ни канали. А това не се харесва на много хора
376
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога с фашистите на зелката.
375
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно без някой да ти го казва. Който поддържа Русия е терорист. 20% от българите са терористи. Нашият премиер се изцепи че 84% поддържали Русия т.е. са терористи, за радост оказа се че лъже.