Кулеба за подкрепата за Украйна: Който не е с нас, е с Русия

Украйна има нужда от всичко – от куршуми до изтребители
650

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните роботи на Украйна Дмитро Кулеба, който е в София, след срещите си с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и българския си колета Теодора Генчевска разговоря и с външната комисия в НС.

"Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира след заседанието на комисията той.

Кулеба призна, че Украйна има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

Още по темата
"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Кулеба допълни, че българското правителство и българският парламент знаят  какви са исканията на Украйна и ще решат  как и кога ще помогнат на Украйна.

От своят страна Генчовска припомни, че има две предложения за отпускането на военна помощ за Украйна – едното е на депутати от ДБ, другото от ГЕРБ, те ще минат през парламентарни комисии

Те обаче не са обсъждани от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


650
Още по темата: оръжияНСУкрайнакулеба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
3
 
20
 
! Отговори
Клоунът Зеленски преди 2 години
Зеленски разиграва с фейкове европейските политици като марионетки, а те му се връзват. Но ще дойде време да се позамислят. Със санкциите вредят все повече на собствените си избиратели. Стигна и до нас - вече бензин 95 е почти 3 лева за литър.
353
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куреба ама ти, защо още си тука бе? Хващай си куфарчето и на фронта, стига вече само досаждайте на хората!
352
7
 
26
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски продължава да иска оръжие вместо мир.
351
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще посъветвам политиците да не взимат под внимание нет пространството руските *** повечето постват от русия те не формират общественото мнение Киро пусни анкета за подкрепа на Украйна и сам ще се изненадаш от резултата само забележка който подкрепят ЕС и НАТО няма да подкрепят раша а Украйна
350
4
 
19
 
! Отговори
Украински джихадисти преди 2 години
Украинските силоваци воюват като джихадисти: гонят хората в мазите за да стрелят от жилищата им и стрелят по тях ако се покажат. При такъв начин на водене на война няма как да се мине без жертви и разрушения. А Зеленски е като хипипотам - колкото повече потъва, толкова по-голяма уста отваря.
349
3
 
16
 
! Отговори
До 401 преди 2 години
Приятелю, тоя геноцид над българския народ, който де.билните ви евро-атлантически ценности стовариха върху нас е по-лош от това което пожелаваш на т.нар. Путинисти. Ние живеем във война със собствената си държава от както се помня. Това което пожелаваш, няма да ни застигне, тъй като няма да позволим на о.т.репки като теб да ни въвличат в мироопазващи мисии чрез предоставяне на оръжие. Особено в Страстната седмица да пожелаваш това, вярвай, че ще се сбъдне на твой гръб. Господ да ти прости!
348
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че не сме с вас! От такива като вас трябва да се стои далеч!
347
4
 
22
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Куpeба, не че нещо, но българите (от край време) са про-руски настроени. Та...по-добре с Русия, отколкото с нацистите...
346
3
 
18
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Българският народ благодари на донецката народна милиция и руските въоръжени сили затова, че освободиха нашите моряци, използвани като жив щит от украинските неонацисти, които взривиха два крана и минираха акваторията на Мариупол, за да отсекат пътя за бягство на чуждестранните кораби
345
2
 
8
 
! Отговори
до 401 преди 2 години
това го пожелавам на всички расисти ционистки *** които съсипаха арабските държави в близкия изток!! Защото никой не заслужава това !1 Хуманността или я има или я няма! не се проявява само към синеоки европейци ясно ли е!!!
344
1
 
5
 
! Отговори
Звездите ми говорят преди 2 години
СЪДЪРЖАНИЕ на ОНИЯ списък: Ядрени оръжия,биологични оръжия,балистични ракети,подводници,кораби и самолети...и останалото каквото БОГ даде след трета световна война...!
343
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези много добре си вършат таботата Украйна има само просяци презедент, и управляващи много обичат да простят.
342
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя плаши ли ни нещо, условия ли ни поставя, че не разбрах.......
341
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изход ......И, аз искам путин да побърза, ако може до 09.05.2022 г., да отиде в АДА, където е мястото на всеки масов убиец.
340
5
 
9
 
! Отговори
Адекватен преди 2 години
Кулеба да иска оръжие от тия дето ги хвърлиха в пеща! Не се хапе ръката която те е хранила и направила народ! Който не е с фашистите, не е фашист! Добре, щом казваш! Склонен съм да се съглася. Украинските гробокопачи са по- долни и от нашите гъ.зо.ли.з.ци Отивай да се биеш с памвтници от миналото, корумпе
339
1
 
15
 
! Отговори
посланика на Уркия преди 2 години
Искаме...искаме...и пак искаме...До кога бре? Не ви ли стига...????
338
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Русия освободи от данъци всички ИТ фирми"" русофилче, след няколко месеца, като имат проблем с компютрите, и като няма как да си купят части с какво ще работят руските IT специалисти, които не са успяли да избягат от путиландия? Може би ще ползват части от Лада???
337
7
 
14
 
! Отговори
НАГЛОСТ! преди 2 години
Това американско протеже заплащва ли ни?!?!? Къде са милионите, които досега ви пратиха САЩ,ЕС, Германия, ние и още кой ли не!??!! Къде са?!?!? По сметките на американските ви спонсори!??!По ваште лични?!?! Пи сметките на генералите, на които плаюате да продължат и те цирка?!? Ама кой уважаващ се генерал ще понесе комедиен артист да му е главнокомандващ?!?! КОЙ?!?
336
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша е нападнала БГ в нет пространството водим война с агресивните нагли *** Армията на БГ води защото и пропагандата ви е като руски караб москва отиде на дъното и ръждясалите танкове дето се въргалят в Украйннските полета Ние тая война я спечелихме когато влязохме в Нато и Ес не се борете за нас ние не ви искаме
335
3
 
11
 
! Отговори
Митрофанова преди 2 години
*** много ми сладичък тоя очилатко....как яко се изгаври с българите завирайки им нЕЕЕкакво си списъче....Мисля ,че е малко подранил за Великденски подаръци и козунаци...България в момента ПОСТИ и не е склонна за харакири и дарения...!