Кирил Петков: Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна

Премиерът ще пътува към Киев в сряда
24 апр 2022 08:26, Нели Христова
619
Кирил Петков: Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

"В Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата".

Това каза премиерът Кирил Петков пред бТВ. "Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по "Фейсбук", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно", каза още Петков.

"Да чуем какви са техните реални нужди, защото имам чувството, че всеки говори военна или невоенна помощ. Но хората там имат реални нужди, време е да влезем в детайла от какво имат нужда и какво България може да даде", поясни Кирил Петков. "Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
0
 
! Отговори
дебил си преди 2 години
аз бих се радвал това да спре/приключи и НЕ се налага кой-то и да е да праща какво-то и да е на кого-то и да е. юНормални хора на МИР се радват, не не пращане на оръжие. *** американска марипнетка- пИтьо.
433
0
 
4
 
! Отговори
Кириле, преди 2 години
Не знам колко са ти платили, ама като гледам и майка си ше продадеш, к0пиленце!!
432
0
 
6
 
! Отговори
бошон преди 2 години
Абе киро ти оръжие си виждал само на картинка, той би дал. слагай каската и отвай, *** като не си одил у казарма така става
431
8
 
0
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Правилно решение, трябва да изпращаме оръжия за да изравним силите, войната трябва да се води до последният (не)човек и от двете страни.
430
1
 
7
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
А ние бихме се радвали да те изпратим на самолета за Канада най-после.
429
3
 
1
 
! Отговори
Petkovci преди 2 години
трябва да уволниш нинова преди България да стана Pулгария
428
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 2 години
Кирчо, с бълг оръжие в Украйна е редно ти да воюваш с него и затова сега като отидеш там не се връщай, ако пък дадеш фира никой не ше те жали !
427
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 години
На това ли се радваш да убиват руски момчета бандеровците !?
426
0
 
8
 
! Отговори
АЛО КИРЧО КРОТКО преди 2 години
ALO КИРЧО КВО СТАВА БРЕ..Диверсанти ликвидираха оръжията на Българската армия отдавна..Откъде оръжия..НАрязаха стотици годни самолети,ракети,танкове,БТР.. Складовете на Украйан пращяха от оръжия вкл термоядрени ,ядрени.. Зеленски вместо да ходи до НАТО и да им обещава военни бази вкл ядрени можеше да отиде в Москва и да се срещне с ПУТИНЧО/Обсебен с наркотици в момента...
425
0
 
16
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Аз лично бих се радвал да ти скъсам ущите, Киро!! Не знаеш къде се намираш!!!
424
8
 
2
 
! Отговори
Fakt преди 2 години
раZев е президента на руснаците и тo във българия................ужас!!!
423
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предател
422
2
 
5
 
! Отговори
Ади преди 2 години
До Анонимен"Киро ги разкри какви са двуличници!" - то понеже Киро не е двуличник а само ПростоКиро. Иначе за ДБ съм напълно сгласна. Абе ***, събрана на куп... казва се ***.
421
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прати лично от името на Кирилчо Петков с ник нейм простото,не замесвай в това престъпление БГ и бг народ.
420
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Престараваме се такава е схемата марионетните правителства да задушават България
419
0
 
28
 
! Отговори
Престараваме се преди 2 години
Коалицията трябва да да решава проблемите на България, а не проблемите на Украйна. Тя за това е създадена, и за това са гласували за нея избирателите. Турция например също е член на НАТО, но нито подкрепи санкциите срещу Русия, нито забрани на руски кораби да влизат в нейни пристанища и на руски самолети да преминават през нейна територия. Ние както винаги се престараваме и губим от това.
418
1
 
21
 
! Отговори
Никакво оръжие преди 2 години
Ако изпратим оръжие, това означава че искаме войната да продължи. А това не ни е нужно, нито на нас, нито на украинците. Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на независимостта на ДНР и ЛНР, признаване на статута на Крим като част от Руската федерация. Украйна не може да спечели тази война. Всяко продължаване само означава още жертви. Затова не трябва да им се изпраща оръжие. Да преговарят за мир.
417
1
 
19
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кире замини в Украйна(на фронта), вземи и Корни! Да не забравиш и Рошков!
416
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обедняваме и започваме да мизерстваме, за да се харесаме на запада. Няма такива *** като нас.Вместо да гледаме личния интерес, целуваме чужди дупенца.
415
0
 
24
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
А бе ,тоя ,,м,,исирин докога ще виси и ще му гледаме ,,,тъ,,,панарския ,,с,,,урат?