Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси

Премиерът обяви, че самият дарява една своя заплата
25 апр 2022 17:46, Елка Василева
1450
Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

С пост в профила си във Facebook премиерът Кирил Петков обяви, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия, посочва Петков.

Още по темата
Той допълва, че ще продължава да работи за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор.

През идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем, пише премиерът.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватия, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях, посочва премиерът.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси, призовава Кирил Петков. И заявява, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Facebook постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението, отбелязва Кирил Петков.

В поста му е публикувана и банкова сметка - получател: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толко ли нема некой с убав енглиш па да седне и намота едно хариено писмо до Харвардо описвайки речите на Премиера Киро и резултатите от тях. Ако дне има избори и можех цели два гласа ще дам за партията на Кирето.Изобщо не ми пука колко българи по колко лева ще дадът доброволно.Има един номер. Кирето каза по-една заплата. Ако дадеш по-малко или повече, ще тебъдеш обвинен или във финансова лъжа или в данъчни укривателства. Затова към парите приложи заплатния си лист,ЕГНто, банковата сметка и тн.
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя едно изречение не може да върже без да се изложи .. те това е волята на народа гледайте внимателно
1
 
11
 
! Отговори
LGBT преди 2 години
Кирчо, искаме само да те обичаме! Не изпращай оръжия на Украйна, молим те!
0
 
49
 
! Отговори
vv преди 2 години
Значи, ако правилно разбирам, от мен се иска да дам пари, сиреч да взема от залъка на децата си, за да се купят оръжия в друга страна, с които да се избиват хора...?
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова защо мълчи,спотайва се?
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека боко си дари спестяванията - тези дни се беше маскирал с жълт анцунг и синя тениска. Досега крадохте тайно, сега започва явен рекет.Щом като ни иска по една заплата, на подобен пука ли му, че няма да имаме газ, ток, зеленчуци, плодове...и това е ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯТ ИЗБОР на шепа подкупни мерзавци и продажници на България и БЪЛГАРИТЕ!Имало БОГ?
1
 
34
 
! Отговори
1 преди 2 години
В днешната преса чета ,МБАЛ **ИВ.РИЛСКИ** във Варна,събира средства за детската си хирургия,затова ви моля,за там ли да дарите заплатата си,или за боеприпаси и гранотомети,избора е ваш.
0
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА ДАРИ ГОЛИЯ СИ З-А-Д-Н-И-К А НАЙ МНОГО ЧАКАЩИТЕ ПРОМЯНАТА
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математически по хардварски Кирето подходи с идеята си.Щатите имат 350мил население.Щатите отпуснаха финасова помощ на Украина 7-800мил$,това прави по 2.5$ на щатец.Което е водеща финансова информация за населението на България.Кирето нарече тези 2.5$ величината на заплатата у нас.Толкоз й е на нашата заплата покупателната способност.Бачкаме за 2.5$ на месец.Толкоз може и да дадем на братските украински територии,само мир да е.Кирето е прав.Постъпи мъдро,въпреки че Слатринов го нарича ***
3
 
1
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
До 1133. Те останалите в България са същите.
0
 
21
 
! Отговори
Необвързан социолог преди 2 години
Дай сметка за набиране пари за пистолет с който да се гръмнеш!
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Тошо такива са кадрите на БКП, проводени на запад, бездарни и крадливи
1
 
27
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Нечувана простотия и безочливост!!!! Дори при проститутките има повече почетенност. И навсичкото отгоре бил учил в Харвард?! Токива ли са им кадрите ...? То вечерните гимназии по времето на соца вадеха по интелигентни ХОРА!!!!!!!!
10
 
2
 
! Отговори
БZП преди 2 години
И вместо да се раздухва явната немощ, просто трябваше да се вземе решение и да се достави официално оръжие. Сега го правим, но някак подло и двулично, зад гърба на всички. Накрая хем ще сме доставяли, хем ще оставим света с усещането, че нямаме топки. А и което е по важно - това не ви дава уважение от Русия - напротив - държат се още по гнусно.
11
 
3
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Според Нинова и масовия русофил мира в Украйна ще настъпи когато Путин прегази Украйна, разкъса я, отнеме и независимостта и постави свой приятел на власт. Достоен мир! За това - не давайте оръжие на Украйна - така Путин по лесно ще ги избие и ще победи. Правилното е когато на улицата голям мъж бие малко дете да не се помага, като се умори да реве - детето ще разбере. Това е логиката и мечтата на русофила.
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Киро, за да се подложиш на хамериканците, предаде и религия и родина и избиратели. Сега идват на бял кон крадците - герб и дпс гърмят шампанското, черпят за подаръка, на тепсия им се носи.
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникален простоид. Тоя надмина всички взети заедно.
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев спиш. Този неандерталецц е за прокуратурата. Да ограбиш народа си и да купиш оръжие за убиване на други хора това си свръхтежко криминално деяние.
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фалира държавата сега рекетира народа
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този явно повече не му се управлява. Тая безмерна г.л.у.п.о.с.т, която сътвори, е равна на политическо сепуко. Явно никак не е лесно единствено да изпълняваш безумни заповеди отвън! Стига се до това да започнеш да се държиш така, че нарочно да искаш спешно да те изгонят от управлението!