Лена Бориславова: Няма заплаха за енергийната сигурност на България

"Правителството е готово от месеци с план за действие в такъв случай"
Обновена: 27 апр 2022 00:02 | 26 апр 2022 23:45, Красимир Ангелов
623
Лена Бориславова: Няма заплаха за енергийната сигурност на България
Снимка: БГНЕС

Няма заплаха за енергийната сигурност на България, обяви пред БТА Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков.

Бориславова коментира съобщението на Министерството на енергетиката, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени, считано от 27 април.

Още по темата
Правителството е готово от месеци с план за действие в такъв случай. Подсигурени са алтернативни доставки, няма причина за паника и за никакво притеснение, увери Бориславова.

Тя подчерта, че премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са уведомени за ситуацията.

Заставаме зад позицията на Министерството на енергетиката и министър Александър Николов, каза още тя.

Както е известно, тази вечер от Министерството на енергетиката излязоха с позиция, че българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор. Повече информация ще бъде дадена от министър Александър Николов на брифинг пред медиите в сряда, от 09:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
2
 
39
 
! Отговори
Бруно преди 2 години
А с обслужването на АЕЦ-а какво ще правим моме ? Много го четете тоз гугал , но хич не сте в час с реалността... Или дай да спираме и АЕЦ-а, зщото консумативите са му от Русия и ток, газ, бензин , нафта ... на цена х5 . Ставате по-зле от калинките на ББ. Така излъгахте народа, че видя надежда във Вас, а то гугал "специалисти".
410
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на българите! Една от първите био-еко-държави изпълняващи еко-био-програмите! България е свободна, не знам дали не е по правилно да се казва освободена от газ! Да видим с какво ще ни помогнат нашите приятели от ЕС? От много време насам чувам да се споменава България, но новините са само за Полша!
409
1
 
35
 
! Отговори
SDI преди 2 години
Заплахата за националната сигурност на България е огромна с такива некадърници, като тази на снимката. Как това правителство не можа да вземе нито едно правилно решение, нито в една сфера. Тази ситуация може да доведе до масови фалити на фирми, бум на безработицата и увеличени цени - отново, и в пъти по- високи.
408
15
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До :)Споко пич !! Вече и подследната зависимост падна !! Робството си отиде !! Но има поука за всички така наречени управляващи КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА СЕДИ НА ДВА СТОЛА ПАДА НА ЗЕМЯТА ! Е като тлкова време търпяха това нещо руски посланик да се зъби и да плюе по България така ще стане !!
407
14
 
3
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До АнонименРусия скоро ще и се наложи да си завре тази газ отзад !! Сега всеки един руснак вместо да яде ще лапне по една тръба и дълбоко ще диша газ !!
406
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До АнонименАнонимчо !! Българите пак ще се топлят и ще ядът !! Но твоите руснаци ще тънат в първобитен глад мизерия и средновековие ! На нас има кой да ни помогне но но.а вас руснаците няма кой ! Зимата в Русия е много по свирепа от тази в доста слънчева България !! Радвайте се вие сега защото вашата Руска зима ще бъде меко казано кошмар!!
405
1
 
28
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Нямало заплаха за България, моля? Че ние стигнахме до там да захранваме сметката на Кирчо защото няма пари в бюджета от популизъм. Скоро SMS на номера на НАП за пенсии. SMS за заплати на учителите и лекарите? Ей Киро ти си голям частник, заграби държавните пари не даваш на никой. А ние мислихме, че Америка стои зад него, не вярвам да имат толкова мaлoyмни действия, стратегии и изисквания към тая промяна. Според мен Киро лъже и за тях. Явно издигналите им ги мутри е толкова акъла!
404
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се на топлото време, че след това идва зима.
403
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче Русия спря Газа, спирай и Ти кекса
402
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има заплаха за тебе. Трябва да посетиш "колежа на бай Ставри" в Харвард
401
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Гоогле ли го писаха? Специалистка по термодинамика номер едно в България! Всички професори и физици в България га з да пи ка ят!
400
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
Герб устискаха и няма да се сваля гл. Прокорор. Това показва 2 неща. България е корумпирана държава и не може да съществува без корупция и е силно зависима от соц Страна Русия. Така че защо да търсим нещо което го няма и не може никога да бъде.
399
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скривайте го това политическо недоразумение!
398
0
 
32
 
! Отговори
туй моме преди 2 години
ми тапомня героиня от?орно-филм. Скромничка, с очилца в първите кадри, ама после какви ги вършииииии. Не мога още да разбера, дали е толкова ?ъпа или просто се прави на такава.
397
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да върнат Дългия Инкасатор.
396
0
 
21
 
! Отговори
Духова музика преди 2 години
Ленче, тая работа не е като оная работа ... Няма да доживеем да видим кадърен политик в тая територия!
395
0
 
28
 
! Отговори
Вън, долу, оставки! преди 2 години
Колкото по-бързо толкова по-добри шансове за народа! Тези млади патологични лъжци, измамници и крадци трябва да бъдат изметени възможно по-бързо! Радев и екипа му да не се дистанцират от тези абсолютни некадърници и предатели!
394
0
 
23
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Пред парламента, кога???
393
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко го получаваме от едно място. Газ, петрол, ядрено гориво за АЕЦ + връщането на отработеното... От това място ни считат за неприятели. Обаче нямало било заплаха за енергийната ни сигурност. Да вземеш да си избършеш очилата.
392
0
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Ще бакаме за хляб и сметки,до там ще ни докара тоя курс на политика. Но пък бедния и !смазан от работа не се бунтува ,и всичко е точно!