Лена Бориславова: Няма заплаха за енергийната сигурност на България

"Правителството е готово от месеци с план за действие в такъв случай"
Обновена: 27 апр 2022 00:02 | 26 апр 2022 23:45, Красимир Ангелов
623
Лена Бориславова: Няма заплаха за енергийната сигурност на България
Снимка: БГНЕС

Няма заплаха за енергийната сигурност на България, обяви пред БТА Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков.

Бориславова коментира съобщението на Министерството на енергетиката, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени, считано от 27 април.

Още по темата
Правителството е готово от месеци с план за действие в такъв случай. Подсигурени са алтернативни доставки, няма причина за паника и за никакво притеснение, увери Бориславова.

Тя подчерта, че премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са уведомени за ситуацията.

Заставаме зад позицията на Министерството на енергетиката и министър Александър Николов, каза още тя.

Както е известно, тази вечер от Министерството на енергетиката излязоха с позиция, че българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор. Повече информация ще бъде дадена от министър Александър Николов на брифинг пред медиите в сряда, от 09:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче, като нема заплаха а кажи милото от къде ще докараш газ в България? , ами ако спрат и доставките за петрол в Лукойл? Оказахте се най некадърни, дъно океанско.Оставка.
370
0
 
11
 
! Отговори
В преди 2 години
ДА само че от другите източници газта ще е 5 пъти по скъпа,от което следва цената на тока се вдига поне 5 пъти, от което следва че и цената на храните че се вдига още ...Това е края на България скоро ще се биеме за коричка хляб...
369
0
 
10
 
! Отговори
Бориславов преди 2 години
Лена, душо моя, Леночка...как искам да ти го натътрузим в красивата ти устичка умна. Красавице неземна, ти със сигурност няма да усетиш нищо защото с простотоКиро сте напълнили джобовете :)
368
0
 
12
 
! Отговори
! преди 2 години
Чак сега разбирам защо в Конституцията има изискване за министрите да са български граждани
367
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб повече власт няма да видят ако има само мяшинно гшасувяне че основният електорят на Герп са сиганитйе а те са ниграмотни.Само с калинки мнозИнство не ставя.
366
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Виждам, че в тоя форум Трябваше да извикаме Факира Мити - Бог да го прости.... за да прави магии с форумните ветрове.... за да се получи вятър .... Вятър Вей, *** Грувичи, Чин, Чин Бали на кой Пръст?
365
0
 
21
 
! Отговори
Нов преди 2 години
И тази овца взе да разбира от енергетика.
364
0
 
13
 
! Отговори
! преди 2 години
Аз ако съм на мястото на Киро щедрия, ще спра да и го подавам в газа заради тези приказки за газа
363
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри вьн
362
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, беж в Москва, не в Киев!
361
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре осем пъти на избори тая година, отколкото управник-Киро! Ама загубихме 4 месеца вече, Ех, ех
360
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Професор Юл Браун е от български произход. Оригиналното му име е Илия Вълков, той е един от най-големите български и световни химици на всички времена. Смята се за откривател на т.н. Браунов газ и на цялата физико-химия на имплодиращото горене на Браунов газ със съпътващото го оделяне на БЕЗПЛАТНАТА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ от ФИЗИЧЕСКИЯ ВАКУМ и многобройните уникални свойства на този процес във Вселената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна....!
359
1
 
15
 
! Отговори
Потъващите преди 2 години
Изгониха управлението на Булгаргаз и КЕВР, за да намалят цената на газа, а те кардинално спряха газа, за да нямат проблеми, няма газ, няма проблеми с цени и количества. Хитрооо, много хитро. Много държавнически. Всичките месеци анализи, разсъждения и подготовка, дадоха резултат. Оказахме се крайно подготвени с наш Кирчо. С мед да ги нахраниш нашите управляващи.
358
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако недоволният от ИТ вдигането с150 лв. Ти ако за Тея пари си се хванал значи си мега некадърника. Глупендър като тебе явно в Лидл или БДЖ работи и затова скачаш толкова. Пак ще гласувам и призовавам колегите ми също да го направят, макар че те и без мен си го казват. Бой по некадърниците
357
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лена е мешавица учила немски после СУ после уж Харвард специализация една книга не е отворила тая през живота си само с духанйе е стигала напред.90% от всички в БГ са еднокнижници включително и сегашните герои Витановци Мутавчиевци и тн.
356
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Безбройни са приложенията на Браунов Газ във всички области на живота. При това пламъкът на горелката от Браунов Газ се държи като разумно СЪЩЕСТВО - сам повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Тези свойства на газовата смес от кислород и водород още не са разгадани и написани в научно издание........... Това е само знание за РаЗумните.........
355
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша защо отново има газ а ние не? Сигурно са платили в рубли а ние няма ли да платим
354
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До АнонименЯвно с Кирчо купувате от един и същи дилър, че да говориш за логика в действията му. СЛАВА КОКАИНЕ!
353
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 459 .... С много малка електрическа енергия, използувайки честотата за разпадане на водната молекула, произвеждам БРАУНОВ ГАЗ и веднага го изгарям.... Юл Браун е ИЗМИНАЛ С КОЛА 1600км БЕЗ ГОРИВО само с бидон с 4 литра вода и две Браунови батерии, които преработват водата в газ. Брауновият газ е получен чрез електролиза на водата, при която кислородът и водородът се разделят и след това двата газа се свързват мирно и тихо пак "От Вода и пак на Вода" и колата тихо си кара и аз Умния се Смея!
352
0
 
13
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Като е гледам все едно сега е завършила гимназия тръгнала да дава акъл и да успокоява. Трябва да има повече млади хора които сляпо да вярват на просто Киро.