Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите

Президентът летя с "Юрофайтър" - един от най-съвременните изтребители
29 апр 2022 12:45, Елка Василева
223
Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите
Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър" в Испания. Във втория ден от посещението си в Мадрид държавният глава посети Логистичен център за въоръжение и проучване.

След полета, продължил около час, Радев заяви, че е признателен на испанските колеги за "уникалната възможност да лети на един от най-съвременните изтребители в света". Благодари на испанските авиатори и техници, които заедно с български летци се грижеха за сигурността на небето на България.

Още по темата
"В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме войната да се разраства. И точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустушителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат или пренебрегват в името на партиен или користен интерес.

Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Това е нашата мисия, тъй като тези хора залагат на карта мира на обществата, мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си", каза президентът Радев.

Обединеният център за въздушни операции Торехон в Мадрид е част от командната структура на НАТО. Основната мисия на центъра е да планира, ръководи, анализира и докладва за операции по охрана на въздушното пространство в мирно време. През февруари Испания изпрати у нас 4 свои изтребители "Юрофайтър" за изпълнение на мисии по съвместна охрана на българското небе, припомня БНТ.

В рамките на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб "Реал Мадрид" на стадиона "Сантяго Бернабеу" и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на Кралския клуб, отборът с най-много титли в историята на Шампионска лига.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
Кой крив кой прав преди 2 години
Асен Василев нарече позицията на президента Радев против изпращането на оръжие за Украйна позорна, защото Радев считал, че Украйна ще загуби войната. А според Асен Василев Украйна ще спечели войната. И на тази (очевидно грешна) преценка на нашите харвардци се гради нашата политика за войната в Украйна. Ако ставаше дума за финансови въпроси съм готов да повярвам на Киро и Асен, но за военна експертиза на ген. Радев. За тях двамата не съм сигурен дали са хващали оръжие изобщо.
174
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 години
***, искат за дават оръжие..... Засрамете се! Ама утре когато ви пратят на война, дали ще мислите по този начин?????
173
4
 
2
 
! Отговори
Фо 188 Алекс преди 2 години
Доста си заблуден ! Тадев ако се кандидатира пак , пак ще го избереме народа.
172
3
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Kak Му отива това зеленкото... що пак не стане шофьор.... и интелектуално е за това..
171
5
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
Нито една исп. телевизия или радио съобщават, че Радев е в Испания. Този никой не го уважава. Защо ли?
170
1
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
КОЙ УБИ МАЙОРА ЛЕТЕЦ, РАДЕВ???? КОЙ????КОЙ САМОУБИ ДРУГИЯ БГ ОФИЦЕР ЛЕЙТЕНАНТ? КОЙ РАДДЕВ?ЛИЦЕМЕР ТАКЪВ!
169
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Руската зависимост провали Радев.Ще избута втория мандат и приключва с политиката.Отива на историческото сметище.
168
13
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Айде пак новият Тодор Живков с типичното ганьовско "да се снишаваме". Ние ли сме най-големите "умници", след като всички страни от ЕС и НАТО (без Унгария - и те селски тарикати) дават оръжие? А какво да кажем за неутралните досега страни като Австрия, Швеция, Финландия, че даже прословутата Швейцария? Срам ме е от този мазен кремълски оххлюв.
167
4
 
4
 
! Отговори
иво преди 2 години
До Хи, хиК"ЪФ НАТОВСКИ генерал Е ТОА ? ИСКАРАЛ Е 8-месечни КУРСОВЕ В БАЗАТА " МАКСУЕЛ " И СА ГО РАЗКАРАЛИ ! ДОРИ "F-16 " , Е ВИЖДАЛ САМО НА ТРЕНАЖОР !
166
5
 
6
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ТОЯ И В СОФИЯ УЖ ПИЛОТИРА , НО ГО ВИДЕХМЕ ЧЕ ДРУГ Е НА ПИЛОТСКОТО МЯСТО ! НЕ СИ ПРИЗНА !
165
7
 
7
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
до 183 Овчар ,а какво ще кажеш за 1 милион по-малко българи в България за 12 години гербаджиство ?
164
5
 
1
 
! Отговори
Отряд Чавдар преди 2 години
Ние сме на всеки километър....Победа будет за нами!В името на 150 000 починали само за миналата година от демократичното управление ....
163
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четох как немската преса е отразила спирането на газта за България, ами там си пишеше черно на бяло, че ние тук се борим срещу санкциите за Русия още от Крим, благодарение на този *** който заедно с Нинова още от тогава е за отпадането на санкциите за Русия. Хора, този човек не работи за България и вашия интерес, срам и позор.
162
10
 
18
 
! Отговори
Q преди 2 години
Предател Руски шпионин!!!!Вън от България!
161
3
 
13
 
! Отговори
диаметрално w преди 2 години
тоя *** отдавна теябваше да го разберете че е евро-атлантически генерал русофил:)), това между другото си е директна диагноза в психо диспансера нарича се шизофрения:)))
160
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подлъгали са Радев от НАТО да ни треснат агента Кирил Петков,който да им играе по свирката...
159
14
 
15
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
***! Както те подкрепихме принципно срещу прокуратурата и престъпника Борисов, така и ще те свалим! Щом играеш против България в полза на Путин ще хвърчиш на бунището!
158
8
 
25
 
! Отговори
Хи, хи преди 2 години
Ако този е натовски генерал, то аз съм английската кралица.
157
13
 
16
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Испанците трябваше да го върнат от границата този агент на Москва. Наивници. Всички лидери в ЕС са наивници, които така и не можаха да се усетят, че руските агенти от години са инфилтрирани на вискчи възможни нива и се наимават с подривна дейност от години. ЕС ще се рззпдане от наивнист и глупост. Трябваше много отдавна да се вземат мерки и да се спусне желязна завеса.
156
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев бил назначен от руската държава?Ходи пий една студена вода,разходи се...Ние си го избрахме.Виж,онзи Кирил Петков от нищото долетя и ни го насадиха.Него не сме избирали.Чужд агент е Кирчо.