Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите

Президентът летя с "Юрофайтър" - един от най-съвременните изтребители
29 апр 2022 12:45, Елка Василева
223
Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите
Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър" в Испания. Във втория ден от посещението си в Мадрид държавният глава посети Логистичен център за въоръжение и проучване.

След полета, продължил около час, Радев заяви, че е признателен на испанските колеги за "уникалната възможност да лети на един от най-съвременните изтребители в света". Благодари на испанските авиатори и техници, които заедно с български летци се грижеха за сигурността на небето на България.

Още по темата
"В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме войната да се разраства. И точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустушителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат или пренебрегват в името на партиен или користен интерес.

Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Това е нашата мисия, тъй като тези хора залагат на карта мира на обществата, мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си", каза президентът Радев.

Обединеният център за въздушни операции Торехон в Мадрид е част от командната структура на НАТО. Основната мисия на центъра е да планира, ръководи, анализира и докладва за операции по охрана на въздушното пространство в мирно време. През февруари Испания изпрати у нас 4 свои изтребители "Юрофайтър" за изпълнение на мисии по съвместна охрана на българското небе, припомня БНТ.

В рамките на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб "Реал Мадрид" на стадиона "Сантяго Бернабеу" и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на Кралския клуб, отборът с най-много титли в историята на Шампионска лига.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** Нямало неутралитет казваш...А бе клоуне, нещо за Швейцария да си чувал?
94
5
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 години
До Перчо 89 Бойко ако беше рекъл и патриарх мажеше да стане.Превратаджиите го удариха през кръста с измислени компромати и изборните машинки.
93
4
 
7
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Няма неотралитет!Холандците бяха неотрални ,но им сринаха някой градове! Пак за оръжието е формално нещо просто взимаш позиция или си за свободен живот и демокрация(което знаем го няма никъде в пълния смисъл) или подкрепяш тоталитарния режим и диктаторите! Тва е общо взето.
92
10
 
10
 
! Отговори
6557454 преди 2 години
Г-н Президент, моля освободете ни от вашето медийно присъствие. Вие ще бъдете интересен само из степите на Монголия и Узбекистан.
91
8
 
13
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
бе дами и господа! Сега като излезе БСП от коалицията и има избори, ще можете да си изберете който си поискате. Защо Радев пилотирал самолет!? Защото може например. Предишното мекотело можеше да пилотира само прахосмукачка, когато го накара синоптичката.
90
9
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
В България е традиция генералите да са руски агенти и да пазят интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на руския агресор.
89
6
 
9
 
! Отговори
моч преди 2 години
Настоящия погром в държавата ни и предстоящите фалит и национална катастрофа са заслуга изцяло на този до_лен болшевишки копой !!! Днес.бг , ме трият или цензурират перманентно щом иде реч за фигуранта и хунтата му.........Да сте живи и здрави !!!
88
9
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 2 години
До Анонимен 86 Нищо не е пилотирал. Никой няма да му даде да пилотира непознат самолет. Возили са го като чувал с картофи. По хубав от Миг-29 няма.
87
0
 
14
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Испания е естествен съюзник на България. Просто, защото се намира в центъра на другия голям вход към Европа. Затова историческите цикли, през които преминаваме тук и там много си приличат. Не знам защо досега не поддържаме по-тесни политически връзки. Биха били от полза и за двете страни.
86
3
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 години
До Анонимен 81 Никой нищо не е плащал на Радев.Пращаме му ние.Той си е такъв по наследство.Комунизма са предава и по полов път.
85
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата кокорчовци да слушат и да се омитат не само от управлението, но и от държавата ни!!!!!
84
6
 
8
 
! Отговори
ДО 74 преди 2 години
ВЪВ ВОЙНА БАКО -НЯМА НЕУТРАЛИ ТОВА ГО ИМА САМО ЛГБТК ОБЩНОСТТА !1!!!ТИ ОТ ТЯХ ЛИ СИ БЕ????
83
3
 
7
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
И Бойко може да шофира такава машина.
82
9
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Защо изведнъж от Испания Радев употреби думата "война"? Досега с русофилска упоритост говореше единствено да "конфликт". Радев винаги е бил руска матрьошка и национален предател. Вреден и опасен за България и българите!
81
7
 
11
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Е, и сега какво? Полетял е на спраката като е пилотирал главно испанския пилот. Испанците са го позволили като културни и възпитани хора. Радев си е начесал егото. Пак да питам феновете му, България какво точно спечели от това?
80
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше да направи показно на краля 50 лицеви опори и 5 коремни, щеше да е много ефектно.
79
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Фигуранта си мята крачолите из Европа в Украйна умират хора от снарядите на фашистка Русия...
78
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев му плащат не просто да е проводник на руските интереси, на него му е платено да съсипва България.
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЛИ СА ТВОИ ПРОТЕЖЕТА, ТИ ГИ СЛОЖИ ТАМ НЕДЕЙ СЕ КРИ
76
8
 
8
 
! Отговори
Тето преди 2 години
И както казва дядо ви:И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века.И накрая ще се възродим, а и може да станем нормална страна.