Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите

Президентът летя с "Юрофайтър" - един от най-съвременните изтребители
29 апр 2022 12:45, Елка Василева
223
Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите
Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър" в Испания. Във втория ден от посещението си в Мадрид държавният глава посети Логистичен център за въоръжение и проучване.

След полета, продължил около час, Радев заяви, че е признателен на испанските колеги за "уникалната възможност да лети на един от най-съвременните изтребители в света". Благодари на испанските авиатори и техници, които заедно с български летци се грижеха за сигурността на небето на България.

Още по темата
"В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме войната да се разраства. И точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустушителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат или пренебрегват в името на партиен или користен интерес.

Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Това е нашата мисия, тъй като тези хора залагат на карта мира на обществата, мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си", каза президентът Радев.

Обединеният център за въздушни операции Торехон в Мадрид е част от командната структура на НАТО. Основната мисия на центъра е да планира, ръководи, анализира и докладва за операции по охрана на въздушното пространство в мирно време. През февруари Испания изпрати у нас 4 свои изтребители "Юрофайтър" за изпълнение на мисии по съвместна охрана на българското небе, припомня БНТ.

В рамките на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб "Реал Мадрид" на стадиона "Сантяго Бернабеу" и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на Кралския клуб, отборът с най-много титли в историята на Шампионска лига.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
20
 
11
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
браво на радев,такъв трябва да бъде българския президент, а не като онова канадско нищожество кирчо малоумний
114
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смотани украински шпиончета,нашите летци могат повече самолети да карат от вашите.Вашите бавно схващат кое копче да се натисне.Затова оревахте света за определен вид самолети,а не е сложно.
113
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли е срам малко?Моля ви,пишете си по украинските сайтове и си плюйте вашия президент.Нашият ние ще си го плюем,но не ми харесва други да го правят!
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се излагате,шпиончета...пише го в уикипедията.
111
2
 
9
 
! Отговори
До шпионите преди 2 години
Румен Радев е летец-пилот I клас с летателен стаж на учебно-тренировъчен реактивен самолет Aero L-29 Delfin и Aero L-39 Albatros, на изтребители МиГ-15, МиГ-17, МиГ-21, МиГ-29,[12] както и с опознавателни полети на изтребители F-15, F-16, F/A-18 Hornet, Eurofighter Typhoon, SAAB Gripen, като по време на военната си кариера има пролетени над 1400 часа.
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
117 не е българин.Всеки един българин знае какъв е бил Радев.Сигурно е още един на заплата от Киев.Втори вече,който засичам днес.Милиарди харчат за пропаганда.
109
8
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен.... Радев няма сертификат за пилот? Радев,..... Става въпрос за сертификат за пилотиране на F-16, бе путлерас.
108
11
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен..... понеже Радев се е загрижил за България........ Това нищожество още не беше встъпил в длъжност президент и лъбираше за сваляне на санкциите срещу Русия. Винаги е защитавало руските а не българските интереси. Срам и позор за България. Вреден е!
107
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия официално каза,че няма да спира газа.Пак да питам...Германия проруска ли е?Защо не обвините Германия как има руски шпиони?Толкова ви е акъла...а тук понеже Радев се е загрижил за България веднага го обвинявате как бил човек на руснаците.Истината е,че другите,които гледат как да ни закопаят са всъщност украински шпиони и национални предатели,които в България няма да стоят.
106
9
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен..... до 106 Имаш нет..... Самолета те е велосипед или автомобил бе наивник! Никой няма да пусне не само Радев, но и всеки друг да пилотира F-16, ако няма сертификат, че е минал съответните курсове. Изкарахте го като Батман това нищожество.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война е.Изкарват всички на амбразурата.Този го прикриваше посолството но е важен и неможе да го играе про европеец вече.И Бойко помогна да стане президент.Направи го министър преди това обяви протест и е генерал.Накрая го пробутаха на народа.А тези от НАТО ги прибират такива на служба заедно с онзи другия-пълни инфантили.То затова и самолети няма да видиме скоро докато не се изчисти държавата.
104
4
 
5
 
! Отговори
ОТНОСНО ГАЗА преди 2 години
ей значи като кажат Германия плаща за газа.,., абе алоо, в Германия има огромни ЧАСТНИ хранилища на газ на ГАЗПРОМ. Да, газ тече към Германия, но към частните хранилища. Тези там дъщерни фирми излизат на спот пазара, изкупуват количества и правят изкуствено завишение на цените. С други думи ГАЗПРОМ шантажира цените! Путин каза, че ще стане много лошо ако Германия си позволи да национализира тези шантажни хранилища. ПУТИН СЕ Е ГОТВИЛ ГОДИНИ и е заложил мини на всякъде.
103
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев , най важното е че свали Борисов. Само заради това всичко останало ти е простено.
102
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоразумението от Дондуков 2 е с щедтво с нисък интелект, злобен и отмъстително характер и тежки руски зависимости!
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи друг път...чисти предатели,които са извън България или се готвят да я напуснат пишат тук срещу президента.
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цялата държавна администрация няма и един кадърен човек, вие за президента говорите.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя където се е написал Българин от Германия седнал акъл да дава.Твоята Германия проруска ли е като си плати газа бре?
98
6
 
13
 
! Отговори
ДРЪН ДРЪН ДРЪН преди 2 години
РАДЕВ ВЪН!
97
1
 
1
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 2 години
До Българин 97 Браво ! Така е .
96
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме радва да чета тук хорското неодобрение за Радев. От прочетеното само разбирам колко е прав.