Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите

Президентът летя с "Юрофайтър" - един от най-съвременните изтребители
29 апр 2022 12:45, Елка Василева
223
Радев: Политици и демагози излагат на риск живота на другите
Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър" в Испания. Във втория ден от посещението си в Мадрид държавният глава посети Логистичен център за въоръжение и проучване.

След полета, продължил около час, Радев заяви, че е признателен на испанските колеги за "уникалната възможност да лети на един от най-съвременните изтребители в света". Благодари на испанските авиатори и техници, които заедно с български летци се грижеха за сигурността на небето на България.

Още по темата
"В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме войната да се разраства. И точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустушителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат или пренебрегват в името на партиен или користен интерес.

Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Това е нашата мисия, тъй като тези хора залагат на карта мира на обществата, мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си", каза президентът Радев.

Обединеният център за въздушни операции Торехон в Мадрид е част от командната структура на НАТО. Основната мисия на центъра е да планира, ръководи, анализира и докладва за операции по охрана на въздушното пространство в мирно време. През февруари Испания изпрати у нас 4 свои изтребители "Юрофайтър" за изпълнение на мисии по съвместна охрана на българското небе, припомня БНТ.

В рамките на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб "Реал Мадрид" на стадиона "Сантяго Бернабеу" и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на Кралския клуб, отборът с най-много титли в историята на Шампионска лига.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Кво стана бе, Радев, нали ти ги избра? Нали каза, че ако има повече хора като Кирето, то нещата ще тръгнат по мед и масло. Извини се на народа, който ти подведе, ако си мъж. Но ти не си мъж, ти си само една по. д. ло. га., за пари и власт предаде народ и държава.
154
9
 
12
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Радев е назначен от руската държава с една единствена цел - да имитира евроатлантическа насоченост без никакви реални действия. Пушилка и заблуждаващи маневри. Типично руско прокси под прикритие. Разходки, усмивки, "Аз съм за ЕС и НАТО!", и в момента, в който трябват реални действие и решения се започва - "Да не избързваме", "Политиците се опитват да вкарат България във война", "Ние трябва да имаме умерена политика", "Да не се намесваме и да си траем", и т.н. Все руски опорни точки.
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото искат да правят само да я спират тази война.
152
17
 
12
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Радев си е пич от всякъде
151
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава няма да е както сега. А освен това тогава ЕС ще се разпадне.
150
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** си търси руски военен кораб. Радефф, *** на ...!
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов спад на населението с 80 хиляди за 2021 г. Рекорден брой умрели е 150 хиляди. Населението пада под 6,5 милиона.
148
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще загуби цялото южно крайбрежие, без излаз на море, а вътрешната част която остане ще бъде изцяло под контрола на Русия.
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги получават както досега,а РФ ще ги гърми както досега.
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто е българин и иска на българите да помогне,а не на Русия.Не е като онзи предател Кирил Петков,който помага на украинците,а не на нас.
145
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще го получават това оръжия когато Русия контролира цялата територия?
144
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно нещо е Радев - натовски генерал който помага на Русия
143
5
 
3
 
! Отговори
Изверг преди 2 години
До До146 Крайно неприятно. Когато изгорим Блатная ще приключим с русоробите и рашистите в България. Няма да отнеме много време, но ще се наложи да бъдет строени много места за реаизиране наказанието "лишавен от свобода".
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война ще продължи дълго Украинците никога няма да се съгласят на окупация и с оръжието което получават всеки ден ще тормозят окупатора докато ги изтласкат
141
2
 
2
 
! Отговори
До146 преди 2 години
Да, скоро каза, че партиите са изчерпани. Иска и той като Ердоган. Ама не му иде на акъла, че ще е по-жалък и от Лукашенко, щото сутрин, обед и вечер ще трябва да подгъZZува на Московия. Като си помисля само руснаците колко нещо са завлекли от нас - тонове злато, цели заводи, царския архив, заради тях България не е в етническите граници, фалшифициране на историята ни - и още е пълно с ***.
140
5
 
4
 
! Отговори
олд преди 2 години
Аз не искамда съм добре искам летящия мишок радев да е зле .Импичмънт за асковския ***ѝ
139
3
 
4
 
! Отговори
Погребален инспектор преди 2 години
На Русия ще изпратим ковчези от гоферово дърво за Путангенс и приятели, а за останалите, картонени кутии.
138
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си мечтае за президентска република и да стане диктатор като Путин , Орбан , Вучич
137
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете се Радев! Това е истински българин и не е като Кирил Петков предател.Който е на страната на Кирчо значи не е българин.
136
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуфелият пенсионер Путин си мислеше че украинците като имат малка армия бързо ще ги окупира Но не се сети че целият свят ще им ги изпрати и сега беснее в бункера