Експерт: Един ден Русия ще се моли на страните в Европа да получават газ от нея

Васко Начев не очаква драстично повишение цената на газа
Обновена: 3 май 2022 08:54 | 3 май 2022 08:50, Елка Василева
361
Експерт: Един ден Русия ще се моли на страните в Европа да получават газ от нея
Снимка: архив, БГНЕС

Изявлението от страна на Европейския съвет беше категорично, че Европа няма да прави преводи в рубли в обявените от "Газпром" сметки. Дали Унгария ще плаща в рубли си е нейно решение, това няма да промени кардинално ситуацията, в която се намираме в момента. Това заяви пред БНТ енергийният експерт Васко Начев.

Още по темата
Той отчете, че Европа ще плати някаква цена за тези действия, но големият губещ ще бъде Русия, защото за нея всеки кубически метър газ е от изключително значение.

Един ден Русия ще се моли на държавите да получават газ и от нея, каза Начев.

Според него е спекулативно какво ще бъде увеличението на цената, не очаква обаче драстично високи повишения.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно
205
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като гледам колко много икономисти експерти има във форума, разбирам защо е толкова ниска производителността на труда в България. Бас ловя, че повечето и средното образование със зор са завършил" - а аз бас ловя, че половината от пишещите са "на работа" и нищо не работят. Хахаха. Но това са нормални неща от живота. Нас кво ни е еня за парите на оригарсите да му мислят тия дето държат бизнеса и тряа ни изхранват. В София по 6ч от работния ден си бараме онаа работа независимо кво работим.
204
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ден ще настъпи преди края на годината...
203
9
 
24
 
! Отговори
Психиатъро преди 2 години
Ако поразсъждаваме по опорките на русофилите ще стигнем до следните изводи. Дълбоко на подсъзнателно ниво си мислят, че А.газа е вечен, Б.само в Русия има газ, В.Путин е вечен, г.Путин=Русия. А след като според тях един човек олицетворява и е синоним на държавата, то говорим за чиста проба фашизъм, както при Хитлер навремето. Дедо русофиле, не те ли е срам да се фашизираш на преклонна възраст!
202
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено ме притеснява да не останем без газ за запалки. За другото имам решение. То и за това имам, ама ще ми внесе леко неудобство.
201
2
 
10
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Като гледам колко много икономисти експерти има във форума, разбирам защо е толкова ниска производителността на труда в България. Бас ловя, че повечето и средното образование със зор са завършили
200
9
 
18
 
! Отговори
Боце преди 2 години
Омръзна ни от пишман експерти да дават своите флшиви прогнози. Който притежава природните ресурси, той определя как и къде да ги продава и не се моли на никого така, че коментара на този пишман експерт си остава за него.
199
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме и на Европа за горивата на ОПЕК и газта на Русия. Вчера в София по табрата на градския транспорт се въртеше звучния шамар: "Бъдещето на Европа е в обществения транспорт" хахаха. Но това Европа го знае от вече 3-4 години и затова измислиха хоум офиса, зелените такси и зелените сертификати. Резонно е да не се всява паника във средностатистическия блуждаещ в облаците европеец.
198
2
 
6
 
! Отговори
Москалско неЖендарче преди 2 години
Еее френдове, огладнях корема ми стърже от глад заклевам се! Кефите ли са да смачкаме по едно ДядаВаня Квас меню, а шо?
197
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе с газовата икономика е свършено. Дали ще се удължава агонията още 4-5г., или ще се премине на алтернативни източници... по-добре второто. Русия само спомага за по-бързото преминаване към нови технологии.
196
17
 
17
 
! Отговори
TT преди 2 години
Русия няма да се моли защото скоро просто няма да има такава държава...Вече е пътник-
195
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво, какво? Я пак? Да те имам у експерта. Бе нали, за да получава Европа газ, то трябва да го има. Това става само чрез войни при тях. На кой, че се моли Русия? Моля ви, махнете тези експерти, окончателно ще ни закопаят, вместо да изкопаят газ.
194
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 188 "или просто ще си създадат още заводи и ще си засилят вътрешната икономика." Икономика по русофилски :))) Я кажи, какво ще произвеждат тези заводи и на кой ще го продават? На мужиците, останали без работа или тези с доходи от по 11-12 хиляди рубли на месец ли? Да, толкова "вземат" работниците извън Москва и Петербург в "рая" на Путин. Та, на кого ще продават "новите заводи" продукцията си (дори да приемем, че могат да произведат нещо)? :)
193
1
 
7
 
! Отговори
до 207 преди 2 години
А вятър и океански вълни има ли в Англия?
192
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
над 60 годишни русофили да не пишат във форума, излафат се тотално :)))
191
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
201 защото то слънце в Англия бол! Спрете с фейковете бре. Хайде сложете соларни панели в Англия да видя колко ток ще произведете в държавата на мъглите и шауърсчетата. Смях в залата.
190
0
 
1
 
! Отговори
до 202 преди 2 години
Ами аре де, кво правиш още тука?
189
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
192 а тоя ток с какво се произвежда? Умен, Русия каза че ще спре и износа на уранова руда. За твое сведение ние такава нямаме, а и тя се обогатява по определен начин и с точна дозировка, че да става за нашия руски АЕЦ. И като ни свърши суровината за АЕЦа какво ще изнасяш бре? Свещи от лой ли?
188
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато руснаците започнат да се молят на Европа, същата тази Европа ще е останала без индустрия и икиномика.
187
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 197 "Средната заплата в Русия по днешния курс на рублата е над 1500лв (в Москва и големите градове над 3000лв) при много по-ниски цени на всичко." В тия две изречения има повече неистини и фейкове от комюнике на Руския генерален щаб.