Шефът на СОС за "Възраждане": Грубо погазване на демокрацията

Коментира сваленото украинско знаме
5 май 2022 14:26, Росен Стойчев
107
Шефът на СОС за "Възраждане": Грубо погазване на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община е вандалски акт, заяви пред БГНЕС председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

По случая вече има образувана преписка в Пето РПУ.

Още по темата
На полицаите пред сградата на Столична община изрично е казано да не се месят, каза Георгиев пред журналисти след инцидента.

Председателят на СОС вземе отношение и осъди действията на представители на „Възраждане”, които докараха вишка на „Московска” 33 и свалиха украинското знаме от сградата на общината с мотива, че „мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република”. От партията казаха, че щели да го върнат на украинския посланик.

За съжаление този трагикомичен случай привлича медийно внимание. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, каза Георгиев и поиска компетентните органи да разследват, защото става дума за вероятна злоупотреба със служебно положение.

Той съобщи, че от общината веднага са сложили ново знаме.

Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са силно притеснителни. Очакваме компетентните органи в лицето на МВР да си свърши работата, каза Георги Георгиев.

Той призова депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласуват закони в парламента, а не да се катерят по фасадите на сградите.

Полицаите са се опитали да си свършат работата, но народен представител е осуетил техните действия, заяви още Георгиев и припомни, че има прегласувано решение на Общинския съвет знамето на Украйна да бъде на фасадата на „Московска” 33.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за държава е това ? Защо не се повдигат обвинения за самоуправство и хулиганство и не се отнема имунитета на депутати от "Възраждане" за подстрекателство и участие в нарушения на обществения ред ?
76
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чужди знамена нямат място пред държавни институции!
75
17
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Шепа индивиди от утайката на обществото с 5% на изборите се опитват да диктуват дневния ред на това общество.Това е недопустимо.
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям Украйна, но не смятам, че флаг на чужда държава трябва да се вее пред българските институции! Чуждият флаг няма място там и този п-р-о-с-т "съветник" Георгиев да млъкне. Явно в СОС са все продажници и чуждопоклоници.
73
0
 
23
 
! Отговори
България не е против преди 1 година
украинците, българите помагат на украинските бежанци, но тук НЕ се покрепя неблагодарниците и предателите да се развяват украински знамена в България и да се слагат пред и над Българското знаме! Георгиев - ПОЗОР!!!!
72
2
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИЯТА ЯПОНИЯ преди 1 година
НЕ ЩЕ УКРАИНЦИ ВЕЧЕ НА СВОЯТА ЗЕМЯ, ПОНЕЖЕ украинското "правителство" обвини, осмива и обиди несправедливо Японския Император! Китай НЕ подкрепя Украина! И Израел не ще да чуе за хохласката пaплaч!
71
4
 
6
 
! Отговори
Украiна е пред преди 1 година
РАЗПАДАНЕ, докато България има бъдеще! България да бъде до края на света и след това!!! ЗА БЪЛГАРИЯ!
70
4
 
25
 
! Отговори
Укрофилите в БГ преди 1 година
фалшиви като "държавата" им менте! Да живее България! ТУК Е БЪЛГАРИЯ!
69
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ква демокрация бе, нали сте против демонокрацията копейкаджиите, кауш з авас!
68
6
 
17
 
! Отговори
Тия, които викат в преди 1 година
полза на Украйна и против България и Русия, не са от българска или руска майка, а от украинска про-ститутка.
67
16
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
До Анонимен 52 А паметник на съветската армия може да има насред всички по-големи градове (София, Пловдив) и Чашков може да арестува невръстни деца и да ги задържи цяла нощ, щото писали "помощ за Украйна" на каменната гавра в пъпа на София. Май забравяш, че въпросната държава СССР веднъж ни е завоювала, сега пак може да реши да ни "спасява" с ракетен огън и жупел. А да помниш когато знамената на същата се вееха до нашето повсеместно и скандирахме КПСС-БКП до препадък? Я у лево и при Путин
66
10
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"от общината веднага са сложили ново знаме" -- Ин йо фейс Копейкин :)
65
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишоците от СОС защо дразнят хората? Направете местен референдум и питайте столичани искат ли украински флаг да се вее над Столична община.
64
21
 
6
 
! Отговори
Не обиждай преди 1 година
Костадинов, предател!
63
4
 
19
 
! Отговори
Караджа преди 1 година
Да ви се изходя на демокрацията и на Георгиев също.
62
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това знаме дразнят българите.
61
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георги Георгиев да си ходи в Украйна.За съжаление проверих и по правен път не можем да свалим това знаме.Трябва да се промени закона закона.През това време се надявам гръм да го удари.
60
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да му обясни, че да закачиш чуждо знаме на българска институция не е точно демокрация.
59
5
 
31
 
! Отговори
Ирина преди 1 година
Има ли българско знаме развято някъде в Украйна?Вие от СОС какво се правите на ударени с мокър вестник?Сградата на Столична община в Украйна ли се намира или в България?
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАМАДЖАН ИМА 22 ИМОТА И НОВИ ТРИ САМО ЗА 8 МЕСЕЦА ТЯХ НЕ ВИЖДАМЕ НО ГЛЕДАМЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО