Шефът на СОС за "Възраждане": Грубо погазване на демокрацията

Коментира сваленото украинско знаме
5 май 2022 14:26, Росен Стойчев
107
Шефът на СОС за "Възраждане": Грубо погазване на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община е вандалски акт, заяви пред БГНЕС председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

По случая вече има образувана преписка в Пето РПУ.

Още по темата
На полицаите пред сградата на Столична община изрично е казано да не се месят, каза Георгиев пред журналисти след инцидента.

Председателят на СОС вземе отношение и осъди действията на представители на „Възраждане”, които докараха вишка на „Московска” 33 и свалиха украинското знаме от сградата на общината с мотива, че „мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република”. От партията казаха, че щели да го върнат на украинския посланик.

За съжаление този трагикомичен случай привлича медийно внимание. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, каза Георгиев и поиска компетентните органи да разследват, защото става дума за вероятна злоупотреба със служебно положение.

Той съобщи, че от общината веднага са сложили ново знаме.

Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са силно притеснителни. Очакваме компетентните органи в лицето на МВР да си свърши работата, каза Георги Георгиев.

Той призова депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласуват закони в парламента, а не да се катерят по фасадите на сградите.

Полицаите са се опитали да си свършат работата, но народен представител е осуетил техните действия, заяви още Георгиев и припомни, че има прегласувано решение на Общинския съвет знамето на Украйна да бъде на фасадата на „Московска” 33.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩОМ С МАШИНИТЕ НА МАДУРО МОГАТ ДА СЛОЖАТ ТОШКУ НА СЛАФЧУ В ПАРЛАМЕНТА А ПОСЛЕ ДА ГО НАГЛАСЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА КУЛТУРА- ЗНАЧИ С ТЯХ МОЖЕ ВСИЧКО ДАЖЕ ДЕСА ДА СТАНЕ ЗА ВТОРИ ПЪТ ПЪРВИ БИКОБОРЕЦ
56
3
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Този явно не е запознат с Конституцията!
55
2
 
22
 
! Отговори
Каква преди 2 години
демокрация? Кога в страната е имало демокрация? И какви сте вие в СОС? При бюджет над милиард и косур, София прилича на бомбардиран град, защото не бомбите, а крадете като пладнешки хайдуци.
54
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОПЕЙКИН ЩЕ ПОСТРОИ ОЩЕ ЕДНА- ДВЕ КЪЩИ НА БРЕГА НА ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО- Е НА ДАМАДЖАНКОВ ИМА ВЕЧЕ 22 ИМОТА- ИМА ЛИ КОЙ ДА МУ СЕ ВЪРЗВА НА ПРОСТАЩИНАТА- НЯКОЛКО ОТ НЕГОВИТЕ ДЕПУТАТИ СА ВЪРХА НА ГЛУПОСТТА И ПРОСТОТИЯТА.
53
4
 
24
 
! Отговори
РБ или Украйна е тук преди 2 години
Само питам.. СОС - и вие май не сте наясно с това коя община точно управлявате!!! Продажници! Вън от СОС и марш в Украйна! Веднага!
52
1
 
16
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Да живее България!
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш в Украина заедно със знамето!
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коцето си е ваш кадър.Правите се на луди
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факт - има Блиц
48
3
 
15
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Яко охранени шопари в тази СОС,няма да е само от сос с гъби,само!!
47
6
 
12
 
! Отговори
Тоя бо-клук на преди 2 години
снимката на драго сърце и съгласие ще предаде България (почти 14 века) в полза на изкуствено създадените "държави" като САЩ (от едва няма и три века), Украйна (от едва 1 век) и "държавици" като северна македония (няма и 35 години) и Косово (няма и 15 години), като че ли Турция е по-стара (с повече от пет века) от изброените.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не мислите, че само украинци има в София, да не ви изреждам какви са ми съседите само във входа или на отсрещната улица
45
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-48 анонимен га...н...ч..о..кое е противо държавното на Възраждане,ами не искаш ли до чуждото знаме,да закачат,и това ,на приятеля на бойко ердоган,и идилията за теб,ще е пълна.
44
5
 
13
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Само да попитам тези от СОС,НАВРЕМЕТО ТОВА СЪКРАЩЕНИЕ-СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ ИСТОЛОВЕ,СОС,УТРЕ ЩЕ РАЗВЕЕТЕ ЛИ НАЦИСТКИТЕ СИМВОЛИ,КАТО БАЙРАК?
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма z граждани, има правила. Не е правилно чужд флаг да се вее над българска институция. Било то украинско или руско знаме. Просто е
42
4
 
16
 
! Отговори
Украйна е преди 2 години
Руската македония! Украинците са руските македонци! Украйна е създадена през 1917 година от новата руска власт, това е следствие от антирусизма в тези земи по царско време, много преди да се появи СССР. Справка за Малорусия и руско - казашко - полски отношения, вижте книгата на Тарас Бульба на Гогол
41
8
 
6
 
! Отговори
Бля преди 2 години
Смърди на борш и гадна водка...
40
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е въZраждане най накрая да бъдат арестувани и съдени за противодържавна дейност в полза на НЕприятелска държава !
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кадирти да не мислиш,че някой ни пита нас софиянците? тия кукли на конци получават заповед от премиерът (киро канадеца) а той нали е на повикване в американското посолство... знаеш как е.
38
5
 
17
 
! Отговори
Каква злоупотреба преди 2 години
със служебно положение от страна на г-н Костадинов и ПП Възраждане бе, Георгиев, мръсен фашистки па-р-цал? Долен антибългарин на снимката