Шефът на СОС за "Възраждане": Грубо погазване на демокрацията

Коментира сваленото украинско знаме
5 май 2022 14:26, Росен Стойчев
107
Шефът на СОС за "Възраждане": Грубо погазване на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община е вандалски акт, заяви пред БГНЕС председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

По случая вече има образувана преписка в Пето РПУ.

Още по темата
На полицаите пред сградата на Столична община изрично е казано да не се месят, каза Георгиев пред журналисти след инцидента.

Председателят на СОС вземе отношение и осъди действията на представители на „Възраждане”, които докараха вишка на „Московска” 33 и свалиха украинското знаме от сградата на общината с мотива, че „мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република”. От партията казаха, че щели да го върнат на украинския посланик.

За съжаление този трагикомичен случай привлича медийно внимание. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, каза Георгиев и поиска компетентните органи да разследват, защото става дума за вероятна злоупотреба със служебно положение.

Той съобщи, че от общината веднага са сложили ново знаме.

Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са силно притеснителни. Очакваме компетентните органи в лицето на МВР да си свърши работата, каза Георги Георгиев.

Той призова депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласуват закони в парламента, а не да се катерят по фасадите на сградите.

Полицаите са се опитали да си свършат работата, но народен представител е осуетил техните действия, заяви още Георгиев и припомни, че има прегласувано решение на Общинския съвет знамето на Украйна да бъде на фасадата на „Московска” 33.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не е с нас е против нас /непременно е против вас, ама вие сте прости, и не го разбирате/ - това е стара "демократична ценност", осъвременена от умни и красиви. Обикновено несъгласният с тях бива обявен или за популист или за руски шпионин.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чл16...но българско не виждам.Има украинско.Там са ги превзели и ги държат заложници.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен това означава, че ще търсят общински имоти да настаняват украинци. Или че украинците са почнали да плащат данък смет, данък кола и всякакви други данъци такси билетчета и т н
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чл. 16. (1) Националното знаме на Република България е постоянно издигнато на:1. сградите, където се осъществява основната дейност на Народното събрание, на Президентството, на министерствата и другите държавни учреждения, на регионалните структури на министерствата и областните администрации, на Конституционния съд, на органите на съдебната власт, на Българската народна банка, на Българската национална телевизия, на Българското национално радио, на общините, районите и кметствата, както и на държавните и общинските училища;
13
0
 
5
 
! Отговори
до кмета преди 2 години
Аз друго си мисля, слатинци ще видят метро ама друг път.
12
2
 
21
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
До Анонимен отивай си слагай знаменца заедно с киро на фейсбук да показваш солидарност, а не на държавна институция !
11
3
 
37
 
! Отговори
Българин преди 2 години
В България на Българските институции имат място само Българските знамена, по конституция! - това е демокарция Георгиев, а не американците или ЕС ни платиха, а и ние изпълнихме.
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е показване на солидарност,а че е собственост на Украйна,защото е на сграда на общината.Има голяма разлика.
9
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грубо погазване на българската независимост е да се слага чуждо знаме на община.Така все едно е превзета.Не му е там мястото.
8
2
 
36
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
Я кажи шефе на СОС-а, по кая наредба и по какъв начин, къде и кога се слагат национални флагове на друга държава? Фандъчка да не е кмет на Киев случайно?Още малко ви остана там герберски ...
7
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям ужас, че ще покажем солидарност с една малка газена от окупатор страна... Колкото повече време минава, толкова повече лай..та започнаха да ни замъгляват, че в крайна сметка става дума за една безмислена война с много жертви и от двете страни и милиони изселени хора. Едно е да сложиш флага на непретенциозна страна, друго е да покдрепяш един окупатор, който изпитва желание и апетити към твоя народ
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквате да съм читав гражданин и си плащам данъците. За целта не е ли необходимо поне малко да одобрявам държавата си? Щото нещо напоследък изобщо не я одобрявам.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са силно притеснителни. - представяте ли си колко сбъркана ценностна система има тоя и колко сбъркани понятия за правилно и неправилно.
4
0
 
10
 
! Отговори
и преди 2 години
това на снимката не е шефа на СОС
3
3
 
36
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
"погазване на демокрацията" тоя идея си няма значи какво означава демокрация, не е синоним на свободия бе ке.леш
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя продажникк как може да сложи щуждо знаме на българска институция и давика, че другите показвали демокрацията и законите?
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спазвай закона Жорко и не слагай чужди знамена на български институции