Ремонтът на украинска военна техника у нас бил невъзможен

Решението на НС било близко до нищото
75
Ремонтът на украинска военна техника у нас бил невъзможен
Снимка: БГНЕС

"Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради няколко причини. Основното въоръжение на бронетанковите войски на Украйна е танк Т-64. В България няма резервни части и не се познава този танк, никога не е ремонтират такъв. Ако по някакъв начин успеят да изпратят един или два танка, ще видят, че нищо не може да се направи.Резервните части и за танковете, и за МиГ-29 са руско производство и няма как да ги вземем от Русия". Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на отбраната на България в периода януари 2010 - март 2013 година.
Той обясни, че едва 12 танка са били на въоръжение в България преди 35 години и те са били снети от въоръжение поради невъзможността да ги поддържаме.

Още по темата

Според него решението на парламента даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и военно-техническа, е било ход за запазване на правителството.

"Политическо решение, което се основава само на това не да се помогне на Украйна, а да се запазят приятелските отношения на БСП с Русия. На ЕС и НАТО даваме отрицателен знак, защото само ние и Унгария не предоставяме въоръжение и техника. Унгарците казаха, че няма да дават, а ние се мъчим да варираме между това да дадем, ама няма как", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те годините от премахването на танковете са повече от танковете. Които сме имали, някога.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 12 танка са били на въоръжение преди 35 години, и те са снети поради невъзможността да ги поддържаме -- хахаха, много добро описание на военната ни мошт. Изглежда че винаги сме били на тоя хал, не само сега. Вечни пацифисти сме си, и туйто.
68
0
 
5
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Идва повреден танк от Ук. , даваме наш, така ще ги ремонтираме!
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можем да им помогнем и то много! Просто натоварете цялото Дай България и всички евролиберасти на влаковете и ги изпратете на фронта. Украйна има нужда от жива сила! Нека бъдем съпричастни!
66
2
 
3
 
! Отговори
аню агента преди 1 година
Още на второто изречение става ясно че Аню е жалка ***. Т-64 не е основният танк в Украйна. Не че някой изобщо е възнамерявал да го ремонтираме, той действително ни е напълно непознат. Касае се основно за Т-72, който не само можем да ремонтираме, но имаме и собствени модернизации. Отделно леката бронирана техника - БМП-23 и различни вариации БТР, от които украинците имат много. Отделно някои артилерийски системи. Аню е жалка ***, предател продаващ се за жълти копейки.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха, ха,ха,хааааааааа АМАН ОТ "РУСКИ ЕКСПЕРТИ" НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ---ГДЕТО , ВСЕ НИ УВЕРЯВАТ , КАК НЕ МОЖЕМ БЕЗ РУСКИ ПЕТРОЛ, БЕНЗИН И НАФТА....ХА,ХА,ХАААА....ИНТЕРЕСНО , КАК ЖИВЕЯТ ДРУГИТЕ БЕЗ ТЯХ....????!...ДАЛИ УМИРАТ НЕПРЕКЪСНАТО....ХА,ХА,ХААЕ как да не можем , можем. Утре да не ми протестираш за цените на горивата. лесно е да говориш кът не живееш в БГ.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По важният въпрос е защо САЩ ни измамиха с над 3 милиарда долара за измислени самолети, докато оръжието за Украйна на стойност десетки милиарди пристига веднага и безплатно.
63
0
 
7
 
! Отговори
Da da преди 1 година
Нищо от това което Кирето е договорил няма се случи , просто мислете и не вярвайте на тия глупости.
62
0
 
0
 
! Отговори
Идея преди 1 година
Да им ремонтираме пътищата, да им построим нови. Бат Бойко ще удари едно рамо, неговите авери карат на постно напоследък.
61
0
 
2
 
! Отговори
ШЕ ПРОБВАМЕ ,БЕ.... преди 1 година
ЩЕ ВКАРВАМЕ , БЕНЗИН И НАФТА ОТ ГЪРЦИЯ , ТУРЦИЯ И САЩ.....МОЖЕ ПЪК ДА НЕ ПОЧНЕМЕ ДА УМИРАМЕ....ХА,ХА,ХАААА...И БЕЗ ТОВА ТАНКЕРИ В ЧЕРНО МОРЕ НЯМААААА....
60
3
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
АМАН ОТ "РУСКИ ЕКСПЕРТИ" НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ---ГДЕТО , ВСЕ НИ УВЕРЯВАТ , КАК НЕ МОЖЕМ БЕЗ РУСКИ ПЕТРОЛ, БЕНЗИН И НАФТА....ХА,ХА,ХАААА....ИНТЕРЕСНО , КАК ЖИВЕЯТ ДРУГИТЕ БЕЗ ТЯХ....????!...ДАЛИ УМИРАТ НЕПРЕКЪСНАТО....ХА,ХА,ХААААААА
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите "експерти" умират да ни казват какво не може: не можем без руски газ и без руски петрол, не можем да ремонтираме танкове, нямаме капацитет да изнасяме украинско жито през порт Варна и какво ли още не можем.... и като ги погледнеш тия експерти, всичките са си построили живота около руски проекти и влияние .. принадлежат на "красното" минало. Така ще си останем глуха периферия на Европа ако ги слушаме тия изгърмяли пушки.
58
0
 
4
 
! Отговори
Стига бе преди 1 година
Не може да бъде ! Е как така?! Пак ги преметнахме американците и европейците! Браво!
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна и изгорял тостер да изпрати тук, няма заводи, където да бъде ремонтиран...
56
0
 
18
 
! Отговори
Джамбаз горублянски преди 1 година
То само далавера да има на Горубляне ще ги ремонтираме. Зеленския няма да си ги познае! Нов внос. БТР-ри и танкове ще станат с под 100км пробег. Карани от баби украинки от окопа до поделението. 1 собственик - поддържани само в оторизиран сервиз и с оригинални книжки. Фронт не помирисали. За руснак не са и чували. Ще му ги шъткаме за нови.
55
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Както писа бай ви SS преди два дни за ремонт на военна техника се изисква квалифицирани кадри ,стругари,фрезисти,шлайфисти,шлосери,механици . Повечето са на преклонна възраст,а други избягаха в чужбина поради ниското заплащане ! Ние просто сме гола вода ! Само Киро обратното на острото не го знае ! Къф ремонт бе ?
54
2
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Сведущ. Какво трябваше да направят? Да закупят спешно каквото трябва, за да могат да пратят каквото ес, нато, зеления и не знам кой още изисква от тях?
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, тогава смени офертата! Обещай че ще научиш украинските бойци да летят без технически средства. Па докато стане - войната ще е свършила.
52
1
 
19
 
! Отговори
Сведущ преди 1 година
Затова сме го предложили.И сегашните управляващи са селски хитреци като бай Тошо.
51
2
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Помощта е близка до нищо? Цинизъм, драги ми генерале. Щом България няма подобаваща военна техника значи, че не може да прати такава помощ. Хуманитарната не е никак малка, а че е недостатъчна според Аню е без значеине. Ако бяха решили да не помагат въобще, тогава ген. щеше да е доволен и щеше да има основание за критики. И тъй зле, и инак също зле, угодия няма.