САЩ подкрепиха Кирил Петков в борбата с корупцията

Премиерът с важни срещи при посещението си във Вашингтон
145
САЩ подкрепиха Кирил Петков в борбата с корупцията

Силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията получи министър-председателят Кирил Петков по време на срещите му днес в Държавния департамент на САЩ във Вашингтон, съобщават от правителствената пресслужба.

Петков запозна в детайли американското правителство с мерките на кабинета за изкореняване на корупцията, както и с реалните стъпки за провеждане на съдебна реформа. Акцент в първите разговори на премиера днес бяха също действията на българското правителство, с които да бъде осигурена енергийната независимост на България и диверсификация.

Премиерът изтъкна усилията на кабинета да бъдат намерени дългосрочни решения за страната ни, които да дават сигурност и стабилност, след едностранното прекратяване на доставките на газ от страна на „Газпром“. Петков акцентира върху потенциалните възможности в тази посока и значението на международно сътрудничество, и по-специално със САЩ, по енергийните теми.

От американска страна беше приветствана също подкрепата на България за Украйна. Премиерът Кирил Петков потвърди категоричната българска позиция по отношение на руската агресия, като отбеляза още хуманитарната помощ, която страната ни оказва на Киев, както и решението ни да предоставим военно-техническа помощ на Украйна.

В Държавния департамент на САЩ премиерът Кирил Петков се срещна с главния съветник по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на санкциите Джим О‘Браян.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят Кирил Петков посети Съвета по национална сигурност на Белия дом, където разговаря  със съветника по национална сигурност Джейк Съливан. В рамките на визитата си във Вашингтон премиерът Петков предстои да проведе още разговори в Конгреса и в Световната банка.

В столицата на САЩ премиерът е придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
25
 
! Отговори
бай Хой преди 2 години
Тоя вероятно е портиера или началника на гаража.
77
1
 
21
 
! Отговори
sis преди 2 години
Кирчо изхарчи една камара пари да се снима в САЩ. Можеше да иде тук в американското посолство да се отчете, същата работа. И с кой се е срещнал, със секретарки, координатори и съветници? Мен направо би ме било срам, но ярно Кирчо се радва на всяко потупване по гърба, че и на една педя под гърба....
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грантаджийте-отцеругатели плачат от умиление
75
2
 
9
 
! Отговори
Президентът преди 2 години
също е проблематичен.
74
0
 
11
 
! Отговори
Откровен преди 2 години
Никой няма да ви каже за какво специално са говорили. Може и за БСП и Възраждане да е станало дума.
73
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 години
а лена носи ли му кафенце сутрин ?
72
3
 
9
 
! Отговори
От 101 до 102 преди 2 години
Пример: България - олигарси спонсорирани от Русия - Почнах да схващам... Предполагам те не само в България олигарсите са спонсирани от Русия, а и в САЩ също...Това означава ли, че на 09 юни, Байдан ще додйде в България да раскаже на КирчУ как върви борбата с корупуията (в детайли, това е много важно) в Америка?
71
2
 
4
 
! Отговори
тоа преди 2 години
Кире барай меча
70
1
 
10
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Кирчо Кривата уста сигурно пак се е изцепил в Щатите, как щял да бори корупцията ...на 100% !!! Само че, вървят едни милиарди на които никой не може да им хване дирята! Подписва се договор за милиард с офшорка на Кайманите, и се набутват посредници за газта/която пак е руска/! Ама да не си помислите ,че е корупция! По-скоро американците са му набили канчето за РСМ, а наш Киро за да се хареса, се е разпънал шпагат!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма борба с тази корупция. Дано американските лъжци я преборят най- сетне.
68
8
 
7
 
! Отговори
До 101 преди 2 години
Корупцията е опасност за националната сигурност на една държава. Чрез корупцията, определени кръгове могат да лобират и прокарват чужди интереси в дадена държава. Пример: България - олигарси спонсорирани от Русия
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера... Кво ги боли оная работа САЩ за това как КирчУ се бил борил с корупцията?! Наистина не мога схвана логиката... Сиди значи Байдан в кабинета си и така потен, притеснен и нервен, чака новини от КирчУ по борбата с корупцията...
66
12
 
15
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 2 години
Скъпи сънародници, виждате какво се случва пред очите ни, пред очите ни Просто Киро продава нашата родина България на САЩ. Точно в този момент се подписват едни съдбоносни документи, които пряко застрашават националната сигурност на България. Призовавам всички българи да преминат от режим гражданско неподчинение в режим държавно и континентално неподчинение! Нека им покажем, че заедно можем да се превърнем в 100% лyмпяни!
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Хохщайн изражението е все едно си е говорил с бавноразвиващ се.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ НАИ ЧЕСТНАТА И ПОЧТЕНА ДЪРЖАВА У СВЕТА УЧЕТЕ СЕ ОТ НЕЯ ААХААХААХ
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на фалшиви избори ни научихте Бадън ни научи
62
5
 
3
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 години
Ей, приятел, усещаш ли се колко си спрял? Почини си малко.
61
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, доживях да видя български премиер от плът и кръв, който да може да обсъжда проблемите с ръководителите на други държави без преводач.
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие краварете ни научихте на корупция ваш патент е
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко бг и борба с корупцията къв майтап