Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните

Той прогнозира, че цените ще си останат на тези нива
Обновена: 13 май 2022 22:18 | 13 май 2022 22:18, Йоана Цонева
259
Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните
Снимка: БГНЕС

Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават да залагат и да губят. Това заяви в "Панорама" по БНТ вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Очакваме на видим на 20 май плащането на Гърция и какво ще се случи там. Така той коментира защо България и Полша първи са били засегнати от спирането на руския газ.

По думите му "Газпром" се опитва да намери вариант за плащане, по-различен от това, което са предложили, но от ЕК все още се чува, че всички схеми, предложени от "Газпром", са в нарушение на санкциите, каза вицепремиерът.

В момента текат преговори със САЩ за дългосрочни доставки на газ. Цените на борсата в момента не са нормални, дължат се на повишеното търсене от страна на Европа и войната в Украйна, допълни Василев.

Още по темата
Той каза още, че ЕК ще даде изключение за санкционния пакет за внос на руски петрол за България, в противен случай страната ни ще наложи вето. Обясни, че в случая с газа решението е на "Газпром".

Този еднократен шок, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези нива, прогнозира финансовият министър.

Василев каза още, че антикризисните мерки са започнали с бюджета - вдигната е минималната заплата, пенсиите - изпреварващо. Детските градини станаха безплатни, инвестира се в здравеопазване, образование, имаше компенсации за газа за битовите потребители, за електроенергия за бизнеса, отчете още Асен Василев.

Вицепремиерът допълни, че новият антикризисен пакет ще изпревари инфлацията и ще омекоти удара върху най-бедните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
9
 
! Отговори
перко преди 1 година
Кокорчо, какъв еднократен шок? Цените растат ежедневно, а ти говориш, че остават на нива от есента!
181
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аа, "ще омекотят удара"! Няма да се опитаме да променим нещо, да подредим по друг начин нещата, а ще омекотяваме удара? Ще им вика "пази сеее!"?
180
2
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Иска да направи малцинствата свои избиратели. Иначе само машините на мадуро ще гласуват за него и киропростото. Ама то и това е достатъчно и ще трябва май с кръв да се изреже.
179
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те най-бедните кога не са го отнасяли? Даже и русначетата дето ги залявят живи са все от колхозните ,,ударници'',някои дори направо си казват че са без родители.Кой да плаче за тях?
178
3
 
15
 
! Отговори
Мда зле е работата преди 1 година
Тия лъжци са с една основна цел на власт, да прокарат определени политики на други държави, много вредни на нас, като Македония например. С 300 лъжи и договорки едвам удържат коалицията. След втората световна война, подобни измeкяри са предали България и са ни взели Македония и Румънска Добруджа. Някой да помни имената на продажните измeкяри? Не! Факт е само, че са ни отнели Македония и част от Добруджа за винаги. Такива са и тия, ще изчезнат, никой няма да ги помни, но ще нанесат поражения!!!
177
1
 
11
 
! Отговори
да попитам преди 1 година
Искам да го питам тоя т.нар.финансов министър,как ще се определят най-бедните?Щото аз работя за мин.заплата и пътувам всеки ден до работа и обратно(50км)Влизам ли в тая група?Мисля,че в провинцията има доста хора като мен.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така както плюете руснаците, англосаксите мислите ли си,че не си дават сметка,че това неблагодарно племе, няма смисъл да го развиват, защото и на тях биха се изхрачили, затова геноцида е напълно заслужен, точка.
175
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко защо ни остави и забрави...Докъде ни докараха тия
174
7
 
2
 
! Отговори
Лилипутин преди 1 година
Ни кара се мразим и плюем по форумите, ние- българите. Няма нужда да ни напада. А и паметници си имаме във възхвала на окупатора и убийците на нацията си. Ние,комунистите,си ги тачиме.
173
1
 
24
 
! Отговори
Da преди 1 година
Ако не друго в Харвард поне сте се научили добре и следко да лъжете. Ако изобщо сте завършили Харвард, че и това вече ме съмнява....
172
3
 
6
 
! Отговори
Биволъ до мхм преди 1 година
След като напишеш поредната глупост по адрес на ГЕРБ и Бойко Борисов, с качи на лоста на Радев,направи едно коремно,после 50 лицеви опори за една минута и като ти пръдне червен ***, се възхищавай как хубаво ухае.
171
1
 
9
 
! Отговори
мхм до биволъ преди 1 година
Забрави и да кажеш че е направил петстотин хиляди километра магистрали.
170
1
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
До МХМ, ти си се отметнал от съвестта си и драскаш тук щуротии за да тровиш хората с езика на омразата. От такива мозъчета по форумите сме на това дередже,пред Нова национална катастрофа. Целувай червената мъгла на промяната и се чуди как ще изкараш месеца.
169
1
 
8
 
! Отговори
мхм преди 1 година
А да загробиш къде що има прасе в една държава,без да има причина и после съпругът на дъщеря ти,да е най-големия вносител на свинско,какво е? Или да продадеш с голяма печалба дарения за хората,какво е? А да,добра политика според ***
168
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 2 месеца откраднахте повече отколкото Бойко за 10 години и ни наводнихте с украинци от които вече няма отърване. Преди няколко дена една се ожали, че стреляли по нея. Адреса и е свети Влас. Че то било мноо гот да си украински бежанец. Директно те пращат в някое райско кътче да си печеш гъзонти безплатно и да си свиркаш.
167
10
 
7
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
С политици,които питат "Крим на кого да е?" и излагат България пред света с тези като военна помощ за Украйна е въвличане на България във война с Русия - когато се заличават жилищни блокове и погребват деца,жени,старци,бременни. Когато "миротворците" убиват цивилни на колела, разстрелват украински граждани в гръб, крадат и плячкосват една свободна и демократична държава,свои православни братя и сестри-това е цинизъм.
166
4
 
6
 
! Отговори
мхм до биволъ преди 1 година
Забрави да кажеш,че ги таковаше с 200. Пък за килчетата и пачките,той си призна,ама после се отметна. Ама нищо де,това дето го пишеш ,че е направил, заслужава си ги човека. Той направи България една от най-богатите и уважавани държави в света. Ся там за няколко стотин хиляди евра,мама да му правим проблем я. И защо да си няма една колибка в Испания,да си почива от толкова труд за родината...
165
1
 
20
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
КОКОРЧО ОСТАВКА КЪДЕ СА ТЕЧОВЕТЕ КАЖИ КОЙ ГИ ВЗЕ ИЛИ ЛЪЖЕТЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ ЦЕНИ ИМА ИЗОБЩО КАКВИ ЛЪЖИ ПРИКАЗВАШ ХИЛИТЕ СЕ САБОТИРАТЕ СТРАНАТА НИ РЕПРЕСИРАТЕ МИРНИ ГРАЖДАНИ РАЗСЛЕДВАНЕ
164
10
 
11
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
Както и да наричате,платени ***,Бойко Борисов (шебека,тиквата,мутрата) той беше истински държавник,строеше,издигаше икономическия и международен рейтинг на България,беше уважаван държавник. Със снимки на чекмеджета,пачки,кюлчета шебеците се доказаха колко са долни и жалки за да дойдат на власт. Не знаел езици,а льотчика бил велик,знаел английски(за осми клас)"What you want questions, interview or what?" Пита льотчика журналисти преди да влезе в залата на Европейския парламент. Бедни ми Санчо
163
0
 
22
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
За сега само приказки , обещания и разстягане на локуми!Дано се появи някаква промяна защото нещата вървят към лош край за нас българите!