Смилов: В България има хора, които не искат РСМ в ЕС

Широкият консенсус трябва да бъде удържан
30 май 2022 12:00, Росен Стойчев
57
Смилов: В България има хора, които не искат РСМ в ЕС
Снимка: БГНЕС

"Острата съпротива е от маргиналните части на политическото пространство и нови актьори, които навлизат, национал-популисти и т.н. В управляващата коалиция може да има някакви различия, но те са по-скоро тактически, не стратегически. Основни опозиционни партии като ГЕРБ и ДПС също са на ясни позиции по този въпрос.

Още по темата
Този широк консенсус трябва да бъде удържан, защото ще имаме популистки опити страната да бъде отклонена от пътя на евроинтеграцията." Това мнение изрази пред БНР политологът Даниел Смилов.

Той смята, че страната ни стои добре и запазва шансовете си за присъединяване към еврозоната

"Всяка сложна коалиция в някакъв момент се разпада. Въпросът е колко време ще удържи. Реално не виждам пред управляващата коалиция непосредствена криза, която да доведе до предсрочни избори или преформатиране, но основното предизвикателство за четирите различни партии с различни интереси е да намерят обща почва за по-интензивна законодателна дейност", коментира Смилов.

Структурно коалицията я поддържат две неща – икономическата стабилност на България и перспективите от еврофондовете от една страна и от друга – "всяка от алтернативите на това управление има всички слабости на сегашното и някои допълнителни".

По темата със Северна Македония и прехвърлянето ѝ към парламента Даниел Смилов смята, че има "възможности за позитивно решение и за двете държави".

"В България има група хора, които просто не искат Северна Македония да стане член на Европейския съюз по някаква причина. Българската позиция като цяло би трябвало да бъде, че от наш стратегически интерес е членството на Северна Македония в ЕС". Смилов смята, че ГЕРБ са в трудна позиция по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно не разбирам- къде са в Македония техните смиловци и дичевци та да стане компромис? Смилов сега все едно ми разказва оня комунистически виц, дето бил любим на Рейгън и той го разказва в ютюб, че американеца казал, че може да си критикува президента и руснака и той казал- него и аз мога да го критикувам.... Нас ни разпориха от либерализъм, ама що само нас, а макетата- не?
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази група от хора е над 80% от населението, които не искат да пускаме макетата преди да са си изпълнили тяхната част от сделката! А този продажен мазен еврожей и подобните му много скоро ще красят стълбовете по парковете!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смилов безроднико,скрии се и си харчи парите които си получил за антибългарска пропаганда. Скопяните са само едни крадци на българска история,гърците дори им пуснаха гювеч като им позволиха да се наричар северомакедноци,а нямат право на това.Да се присъединяват към Албания,без това са шепа хора и скоро шиптърите ще ги претопят окончателно и безвъзвратно и тогава ще започнат преговорите им за ЕС но вече като албанци.Само това заслужават.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смилов е отколешен виден храненик на Америка срещу България.Цялата тази плеяда майкопродавци,овоняващи ефира,ги направиха доценти и професори по какво ли не.Този специално е "доцент" в СУ.Там са още Огнян Минчев,Калин Янакиев,Харалан Александров,Ивайло Дичев и още няколко дузини грантаджии.Смятайте в какво се е превърнала българската Алма Матер и на какво учат децата ни там.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато ства въпрос България в Шенген вече колко години ни лашкат и ни отказват без причина, но за макетата с техните српско комуниснически изяви да влизат в ЕС ???
17
0
 
13
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Политолог... !?!?!? С една дума 'служба димитър общи" Чудя се каква е икономическата и културна полза за обществото от такива специалисти ?
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до кога разни псевдо-итИлигенти като *** пяна ще ни учат кое е добро и кое лошо за нас
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат работа безродните макета в ЕС!
14
1
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Естествено е да не искаме титостанска държава в ЕС. Какъв *** е този грантаджия!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно много хора со взели пари за да защитават чужди интереси ,това са национални предатели
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 години лъжи, лъжи, лъжи, лъжи, отново лъжи, пак лъжи...
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересът ни е сигурно като интереса от влизането ни в ЕС? Сегашното поколение и следващите десет поколения няма да го усетят, нооооо... след това, елате да видите! По тоя случай, хайде марш оттук! Не ни вълнувате!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оляхте се.
9
1
 
26
 
! Отговори
СМИЛОВ Е преди 1 година
Мръсен гнусен грантаджия.
8
1
 
26
 
! Отговори
истината преди 1 година
Та какъв точно ни е СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ИНТЕРЕС Македония да влезе в ЕС? Това е измислена държава, която гради фалшивата си идентичност изцяло върху наш гръб - език на омразата към нас, лъжи, агресия и арогантност към България! За нас ще е вредно макетата да са част от ЕС! Те са ни врагове от години!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме едни съседи... :))) Изядоха шамарите, след като почнаха сами да си пишат историята... :))) Тея имат късмет, че освен пръчки и камани нямаме нищо.
6
0
 
23
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
И защо да ги искаме? Защото са измислят тяхна си история, която няма нищо общо с действителността.
5
1
 
16
 
! Отговори
Киро лъжеца преди 1 година
А на Петков жена му търси дом на 6 котенца.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще позволявате на такива да ни поучават все едно сме в децката градина
3
0
 
23
 
! Отговори
Дур преди 1 година
Дур бе Смилов.Излез на площата и кажи кой е в Българската история.Никакъв компромис.И без това ще им направим услуга като не влязат.Те и сега са си по добре от нас кийто сме над 10 години в този измислен съюз.