Кирил Петков: Не харчим повече пари

Разпределят се към хората в нужда
8 юни 2022 10:48, Росен Стойчев
46
Кирил Петков: Не харчим повече пари
Снимка: БГНЕС

„Тези мерки са безпрецедентни - 2 млрд. Хубавото е, че те не са проинфлационни. С други думи - не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма нужда.

Още по темата
След днешното му приемане - бюджетът отива към парламента”, обяви премиерът Кирил Петков.

Най-важната точка е приемането на актуализацията на бюджета. Това каза преди началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Кирил Петков. Той представи и основните акценти в актуализацията, сред които пенсиите, мярката за горивата, намаленият ДДС за хляба, както и помощта за работещите родители.

Петков обърна внимание на доходите на възрастните хора.

„В последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 лв. на 467 лв. - или със 167 лв. А за последните 12 години преди това само със 100 лв.”, подчерта той.

Токът и втечненият газ се освобождават от акциз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Мазни усмивки преди 1 година
По лицата им бе написано що за хора са, ама сме прости, че ги избрахме...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз имам нужда от няколко имота, яхти, коли, фирми и пари за черни дни. Дайте и на мен или не останаха?!?
39
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Не харчим повече пари, а само ги прибираме в д........ си!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали харчиш парите, или даваш на друг да ги харчи - това е вливане на пари в икономиката, без увеличаване на стоките. Когато в икономиката се вливат пари и не се увеличават стоките в нея - това са ПРОИНФЛАЦИОННИ процеси.Абе Харвард учебно заведение ли е, или за душевно болни?
37
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Киро,прос*то Киро,на Робин Худ ли искате да се правите? "Ще даваме на тези които имат нужда",ми то сега всички имаме нужда от помощ,дори и тези които работят са здраво закъсали! Та ,не ми е ясно по какви критерии ,ще определяте на кого да помогнете и на кого не! Знам,че обичаш да лъжеш ,та затова и не ти вярвам !
36
1
 
4
 
! Отговори
емо преди 1 година
пинокио!
35
0
 
8
 
! Отговори
Работник преди 1 година
Хората в нужда са и работещите. С тия заплатки до никъде.
34
0
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
ало киреее , хляба в билла вече струва 2.40 бе ! това което ше давате инфлацията вече го изяде.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде похарчиха толкова милиарди дългове които изтеглиха??? Няма нищо построено,нищо създадено ,инфлацията до звездите,българина още по беден от преди една година ???
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,за нас повече няма да харчат.Само за ,,скъпите гости,, които както се изрази госпожа Олена са все от сой и имат специални нужди и необходимости.А на нас се пада честа да заработваме за благоденствието им
31
1
 
6
 
! Отговори
Кирооо, преди 1 година
ГонИ укрите! Трети "измъчен" бежанец със скъп джип затънал в пясъка на Алепу до Созопол. Мъкааа. Камериерки им чистят, готвачи им готвят, а те все забраненото ги влече. Така са си свикнали. А ние работим, за да им плащаме. Източник "Труд".
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За две седмици бензина стана от 3 лева на 3.30 , а когато бабикян, хаджигенчо и мая издигаха барикади , а от системата ни убива казваха, че не издържали , цените бяха наполовина на сегашните. Литър бензин беше 2 лева, а кг метан 1.50, а сега е 3.50
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
fake news. diskriminacionna politika kam bg narod v regionite pokrai granicite na republikata.
28
1
 
9
 
! Отговори
за народа! преди 1 година
като стане бензина 4 лв. ще го намалим с 25 ст. - браво, е, те това са нашите герои от промяната!
27
1
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Кирчо ти и Кокорчо вярвате ли си ? Че досега изтеглихте 15 млд лв заеми , спряхте пътища и магистрали , ползвате хаз *** по восоки цени , инфлацията е двуцифрена , цените растат , нямате пари за увеличените пенсии и готвите свляне ветото за РСМ срещу получаване пари от фондовете на ЕС! Това ли е хубавото за страната? По добре си тръгвайте !
26
1
 
8
 
! Отговори
Киро,пак лъжеш.. преди 1 година
Май то стана навик..както с канадското ти гражданство.. Откакто САЩ ви сложиха там за марионетки, не сте спрели да бълвате дългове! Които народът ще плаща! Вие нищо не давате и увелчивате,това е пропаганда и лъжа! Вие взимате парите от дългове, които ние и наште деца ще плащат,тоест вие продължавате да крадете пак от нас!!!!!!!!!Толкова *** за управляващи не сме имали дори при комунистите.. Жалки сте! Вече всички ви разбраха!
25
3
 
16
 
! Отговори
??? преди 1 година
Ей не се спря да лъжеш .... Харчите и то здраво ,за да задоволите собствените си нужди,а народа ,дето само за него говорите ... кучета го яли!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, просто крадете повече.
23
2
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Те ви промяната,те ви продължението на краденето в огромни,милиардни мащаби!!МАЙСТОРИ СА ЩОМ СА УБЯГНАЛИ ОТ ОСТРОТО ОКО НА БОРИСОВ,ДА НЕ ГИ Е УДУШИЛ КАТО ЛАНСКИ ПИЛЦИ!Факт е,че не са с него,щото ако той е знаел за действията им или щеше да си продължат заедно с него да си крадът или както е в случая,показват зъбите си до ниво да мислят постоянно как да го отстранят от политиката,чрез арести,компромати и други,щото той е единственият,който ще им шета като се върне на власт!!Та тва е ПРОМЯНАТА??!!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирилов, нали ако не си удобен за другите, т.е. да обслужваш най-вече техният интерес за сметка на българския ,ще те свалят и заклеймят като Лукашенко например, само страхливците се мазнят на окупатора си, този корпоративен робски манталитет иска да ни довърши като хора,въобще.