Мария Захарова: Младонатовски държави са срещу Сърбия

"Метод на брадвата и пещерата" е затварянето на въздушното пространство
8 юни 2022 08:26, Анисия Иванова
98
Мария Захарова: Младонатовски държави са срещу Сърбия
Снимка: БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече затварянето на въздушното пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров "метод на брадвата и пещерата", за да се покаже "солидарност" в Европа.

По-рано съседните на Сърбия страни затвориха въздушното си пространство за самолета на Лавров, който трябваше да посети страната на 6-7 юни. След това министърът заяви, че Русия е поканила сръбския външен министър Никола Селакович да посети Москва в близко бъдеще.

Още по темата

Според Захарова "редица младонатовски държави показват, че са настроени срещу Сърбия по този начин". Тя заяви, че е невъзможно и нелепо Русия да блокира международните си контакти, като подчерта, че Лавров и неговата делегация вече са направили посещения в Близкия изток и Азия. "Дори не говоря за контактите с най-близките ни съседи, те са 24 часа в денонощието", добави тя.

"Солидарността не работи, тя се разпада пред очите им, така че с такива първобитни методи - да не дадат физическа възможност да се отговори на поканата от Сърбия и да се осъществи посещение, те се опитват да демонстрират нещо", каза Захарова в ефира на телевизионния канал "Мач", а откъс от видеото е публикуван в нейния канал в Telegram./БГНЕС, РИА Новости


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
5
 
! Отговори
за 64 преди 1 година
Да се казва истината обида ли е бе умник ? Цял свят назовава българският народ като стадо овце или като п*рост ! Бедни държави като Сомалия и Сиера Леоне се изправят и имат вече по-високи заплати от в България, защото имат по-умно население, ти виждал ли си умен народ - беден ? Щом българите си искат отново ГЕРБ с Тиквата значи са п'рости и това не е обида, а факт от действителността ! 16 г. сме най-бедни в ЕС защото сме п'рости !
56
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До щом няма газ, ами как ще има като не е платена. Сам си слагаш лайкове или неграмотни бедняци.
55
5
 
17
 
! Отговори
дупка в главата преди 1 година
Вместо да дращиш минуси,глyпаkо,виж какво става с населението им,колко селища са изоставени,какви ги вършат китайците в Сибир,как се демонтират цели жп линии и се предават за скраб!Русофилски мaлоyмниk!
54
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Щом няма газ за България Захарова, няма и да има и за Сърбия! И няма да пътувате!
53
6
 
21
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Само българските русоПили с промитите си мозъци не прочетоха и не разбраха историята на България,че от време "оно" най-големите ни врагове са били винаги русия и сърбия,а благодарение на тях и рсм,сиреч рмс(ремс) с отживялото си прокомунистическо мислене..
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз сърбите не съм го харесвал никога те са най анти български настроени от столетия
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, защо Лавров искаше да прелети над България, а не над Румъния, откъдето е най-прекия път за Сърбия?
50
7
 
8
 
! Отговори
руски мозък преди 1 година
Само без умен, твърди че от Москва до Белград се стига през Македония и Черна Гора.
49
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 Явно русофилите още си мислите, че ще ставате презморска губерния. НЕ разбрахте ли бе, желязната завеса се спусна, и този път сме от страната на Запада. Имате още малко време да емигрирате, ако толкова много обичате пРосия (но ме съмнява, че ще го направите).
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живеем в 21 век. Като не отиде на официално посещение може и с холограма да разговаря и пак да вземат същите решения. Даже при визуалния контакт хората са по внимателни във вземането на решения.
47
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво се постигна с това забраняване за прелитане? Нищо. Същото като със санкциите.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под младонатовска държава има предвид Македония и Черна гора. Ние не се водим младонатовска държава, обаче се вързахте нали?
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И интригите няма да помогнат на Русия, скоро ще трябва да избират, дали да си хранят руснаците или да се бъркат във вътрешните работи на другите държави.
44
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това със затварянето на пространството за самолета на Лавров към съседите ни беше страшен дипломатически гаф. Факт, който беше директно признат и от Вашингтон с изказването, че сами сме си взели това решение. Най-лошото е, че ни изхвърли от масата за преговорите в бъдеще. Когато тези преговори започнат, на нас ще ни затворят въздушното политическо пространство. Запомнете го.
43
7
 
21
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Захарче,младонатовските държави не са против Сърбия а против старата монголо-сибирско-татарска орда.Дано малкото ти мозъче смазано от алкохола който си поела през годините досега да го проумее това час по скоро.
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде почнаха и със Сърбия да си играят, сега ще дойдат да я "освободят"
41
8
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Тия вечи никой не ги... за сливи .
40
3
 
11
 
! Отговори
Хага преди 1 година
Чакаме те.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая стepва пак ли изплува? Държавите не са против Сърбия, а против фашистите. А сръбето сами си го набиват като си мислят, че ще имат евтини горива. Ама ще им излезе крива сметката.
38
3
 
17
 
! Отговори
A преди 1 година
Спирането на газа какво беше. Галене с перце?