Навлезлият в небето ни самолет заредил във Видин, кацнал край Шумен

МВР: Намерен е на частен плац, покрит с платнище
9 юни 2022 13:33, Елка Василева
174
Навлезлият в небето ни самолет заредил във Видин, кацнал край Шумен
Снимка: архив, БГНЕС

Навлезлият в българското въздушно пространство самолет е заредил във Видин и после е кацнал на частен плац между Търговище и Шумен. Самолетът е намерен покрит с платнище. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти.

Още по темата
По-рано днес бе съобщено, че малък самолет е навлязъл във въздушното пространство на България снощи. При навлизането му в България при сложни хидрометеорологични условия са задействани Военновъздушните сили.

МВР е разпоредило пълна проверка на всички места, на които може да кацне подобно летателно средство.

Установено е, че самолетът е излетят от Литва, минал е през Полша и Словакия, каза министърът.

Тече разследване на хората в самолета и целта на полета, каза Рашков и посочи, че летателното средство е на 60 години.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крият информация от нас. Самолетът е имал някаква позивна още като е излетял, иначе няма как унгарци, румънци и американци да го оставят да си прелита безнаказано, а нашите дори да не го прихванат. Особенно пък сега с повишената бойна готовност. 100% военните са знаели кой е вътре, ама е тайна и затова ни будалкат, че не отговарял по радиото.
113
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия хора не помнят ли 11 септември 2001 година? Много неадекватна реакция на нашите ПВО.
112
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха. изчакали сте го значи да кацне във Видин и после пак сте го пуснали да си излети и пак нищо не сте му направили. Да ви имам ПВО'то. Все едно частния самолет на Путин е дошъл, така услужливо го пропускате да си лети където иска над България.
111
3
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
колкото и да ненавиждам Слави, за едно е напълно прав. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
110
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разстоянието от Видин до Буховци по права линия е 316 км.Та тука ни казват,че 60 годишен самолет е изминал тези километри без са бъде прихванат от ПВО или от изтребителите охранянащи въздушното ни пространство???
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черепа се е прибрал?
108
0
 
30
 
! Отговори
Бравооо преди 1 година
Не е важно колко стар е самолета.....а какво е имало в него ....
107
0
 
28
 
! Отговори
Перчо преди 1 година
Абе може Брендо да се е прибрал в родината.
106
7
 
21
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Вие не разбирате, самолета е кацнал в България защото го е хванало страх като са му показали рисунките на Ф16 които Бойко плати, но все още не сме получили. Казали са му, че ако не кацне до 10 години като получим самолетите и ще го свалим и затова човека веднага е кацнал.
105
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представете си сега самолетът да е управляван от роботът Фьодор с цел да покоже среден пръст на цяла Европа. Сериозно - щом е кацал да презарежда и никой не го е спрял, значи в България не е ескортиран и никой не е уведомен, че е нарушител. Накрая го намерили завит с платнище. Демек нямат дори идея нито кой го е пилотирал, нито защо.
104
3
 
35
 
! Отговори
Перчо преди 1 година
Ако е излетял от Литва,значи е минал през цяла Европа-Литва,Полша,Словакия,Унгария,Румъния,Сърбия и България.Ха,ха,ха нашето НАТО ни пази.А ако хвърли някоя бомба върху АЕЦ Козлодуй ,какво ще стане.
103
4
 
27
 
! Отговори
Войникът без армията преди 1 година
Сега ,ако този самолет е носител на атомна бомба и целта му е да се взриви в държава от ЕС когато кацне на земята ,то попадението е БГ,защото нашите уж "партньори " го съпровождат по въздух до БГ без да го принудят да кацне ,а пък съвместната охрана с уж нашите"партньори" на небето ни не реагира и самолета каца благополучно необезпокоявано в страната ни два пъти Видин и Търговище! Честито на тъпоумните вярващи в ЕС ,НАТО!
102
2
 
27
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Мале каква охрана на въздушното пространство имаме! Другите си го следели и предавали един на друг, а България даже им заредили гориво и им пожелали добър път. Кой охранява границите у въздушното пространство? Ние се оказахме разграден двор. Или пак Бойко е виновен или може би царя или тройната коалиция.
101
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е заредил с карта ли е платил? Касов бон издаден ли е? НАП да извърши проверка!
100
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво показват снимките ит камерите на бензиностанциите, където самолетчето е зареждало. Или камерите са билу извън строя през това време пи необясними причини.
99
0
 
13
 
! Отговори
Защо? преди 1 година
До Руси:Защото *** са най-големите ***,близачи,подмазвачи и слагачи на всяка една власт!!!Ако е да се оплюва отделен човек,не само,че не трият явни обиди,хули,лъжи и клевети,а напротив,точно обратното-насърчават,толерират и подпомагат!?!Обаче,само една дума против управляващите кажи и те веднага показват мръсните си и гнусни мутри!!!
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идея за канал за дрога. Бързо и безопасно.
97
0
 
28
 
! Отговори
Руси преди 1 година
Самолетът е един, вчера румънците първоначално съобщиха, че са го "приземили", по случая искат оставки там. У нас са го "засекли", но той си каца, зарежда и излита край Видин. Очевидно е нЕкакво НЛО, без съмнение. Добре, че не беше СУ-35, щеше да ни окупира!
96
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начи има дигнати военни самолети на поне четири държави и каца си неочаквано едно самолетче, зарежда си гориво и пак отлита. Няма летателен план, няма контрол, нищо няма.
95
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На коя бензиностанция във Видин е заредил. Направо са смешни. Това ако е държава аз съм трамвай с гумени колела. Всеки народ си заслужава дамажан чашков. Тези със самолетчето можеха спокойно да докарат каквото си поискат. Егати държавата.