Установено е къде у нас е кацнал самолетът-нарушител

Били са задействани Военновъздушните ни сили
Обновена: 9 юни 2022 10:48 | 9 юни 2022 10:48, Елка Василева
85
Установено е къде у нас е кацнал самолетът-нарушител
Снимка: архив, БГНЕС

Установено е мястото на наша територия, където е кацнал самолетът-нарушител, съобщиха от Министерството на отбраната.

Още по темата
При навлизането му в България при сложни хидро-метеорологични условия са задействани Военновъздушните сили.

Установено е, че самолетът е кацнал в нашата страна и със съдействието на органите на МВР мястото на кацане е локализирано.

На 8 юни около 19.09 ч. малък самолет е навлязъл във въздушното пространство на България. Самолетът е излетял от Унгария и е прелетял през Сърбия и Румъния без одобрен летателен план. В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от унгарски изтребители, а в Румъния - от румънски и американски F-16, базирани в авиобаза Фетеш. Изтребителите са изпълнявали задачи по охрана на въздушното пространство и през цялото време са съпровождали самолета-нарушител.

По случая у нас се води разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще да е някой милиардер, от любимите на Лорер руски"бежанци".
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво нахалство! Всеки е започнал вече да си прави, каквото си иска! Ей така се лети във въздушното пространство, кой както си иска и когато и колкото си иска! Това е безобразие меко казано! И простотия!
65
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
Дано не е пуснал бръмбари да ни следи Путин ха ха
64
4
 
5
 
! Отговори
Войникът без армия преди 1 година
Сега ,ако този самолет е носител на атомна бомба и целта му е да се взриви в държава от ЕС когато кацне на земята ,то попадението е БГ,защото нашите уж "партньори " го съпровождат по въздух до БГ без да го принудят да кацне ,а пък съвместната охрана с уж нашите"партньори" на небето ни не реагира и самолета каца благополучно необезпокоявано в страната ни два пъти Видин и Търговище! Честито на тъпоумните вярващи в ЕС ,НАТО 👎👎👎
63
2
 
13
 
! Отговори
Az преди 1 година
Че това е Лавров, слязъл е на Видин, взел е такси до Брегово, прецапал е Тимок и е в Зайчар в момента, на връщане по същият път нощен пренесе и някой и друг стек цигари да не се връща празен.
62
0
 
4
 
! Отговори
А преди 1 година
Тоз да не е пръскал за кърлежи и маймунски пъпки.Така ли пазят ,като ги съпровождат.А какво пренася някой ще ни светне ли?
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пускат ракетите другият път . Противоградните
60
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е бил съпроводен от чертеж на нашите F16.
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи превеждам - самолет от Унгария тръгва и навлиза без одобрен план за полет в друга държава. Те го съпровождат (?), и той си продължава пътя в друга държава и те ги съпровождат (? пак въпрос) и така до БГ. Не ВВС ами ескортници да се наричат, смях. Така защитава ЕС, страх ги е да направят каквото и да е, тресат се от страх някой да не каже нещо
58
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френските парашутисти от Коиловци дали искаха разрешение за кацане?
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Установено е, че самолетът е кацнал в нашата страна със съдействието на органите на МВР' ----- е как така, нали рашков беше съвестен човек на който може да се вярва, както каза кирчу
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koстя Koпейкин го е хванал с кепче за пипируди...Рашковият го е заключил в мазето...Славиту сега няма какво да смърка...*** таз дръжава
55
2
 
11
 
! Отговори
Летеца преди 1 година
Това разследване ако го води РАШков ще свърши в папка на 6 рпу. Минал 3 държави и кацнал тук, ми много ясно нали е разграден двор. Божков си дойде да слага новото правителство.
54
4
 
18
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Как реагираха ВВС на България-еми никак не реагираха. А се "репчим" на Русия.. Да би тихо сидяло-а чудо да не си се видяло.. това Кирил Петков точно не знаее.
53
7
 
4
 
! Отговори
az преди 1 година
До Анонимен Стига бе, хора! Много сте кръвожадни! Ами може да е някое дете - като вашите! Но и да е истински престъпник - не е нужно да го убиват! Има си затвор!
52
4
 
10
 
! Отговори
Пълен т@шал преди 1 година
Такива самолети се свалят.
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за пилота и товара или спътниците му? А нещо за собственика на самолета? Все пак преди да излети от Унгария е бил на някое тяхно летище или и това е тайна?
50
8
 
15
 
! Отговори
До В. пилот преди 1 година
Това е именно заради НАТО! Тяхно беше изискването да унищожим армията си и да имаме само баняджии.
49
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавно, забавно! Браво на "нашите" Военновъздушни сили и прикриващите ни холандски, португалски и балига к'ви НАТОвски съюзници - успели са да се свържат с полицията и да установят, къде е кацнал. С голяна доза вероятност!
48
2
 
16
 
! Отговори
9 преди 1 година
Тая новина установи че нищо не знаем. Къде е кацнал в крайна сметка. Колко тона кокаин внесоха. Иначе милярдите за армията дето ги давате ако ги бяхте инвестирали в разумни неща, повече полза щеше да има. Тока ви скъп имаме атомна централа. Искаме зелена енергия .... ми поне направете така че хората без проблем да си сложат панели на покривите.не да чакат 6 месеца. Безумни процедури и изисквания. 2 панела на къща намаля консумацията около 680 киловата на година. Не да развиват пари на калпак.