Проф. Киров: Това изглежда като край на управлението

Изгорени са мостовете за взаимодействие, смята бившият конституционен съдия
9 юни 2022 07:50, Елка Василева
45
Проф. Киров: Това изглежда като край на управлението
Снимка: архив, БГНЕС

Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в който са направили тази коалиция, те не се понасят  личностно персонално, така проф. Пламен Киров – бивш конституционен съдия, коментира решението на партия „Има такъв народ“ да напусне кабинета и управлението.

Още по темата
Според него това изглежда като край на управлението, а да се управлява с малцинство в парламента предвид ситуацията и кризите е изключително трудно.

„Случващото се не е изненада, още повече, че това правителство дойде на власт с една доста мъглява програма. Всъщност то така и не внесе програма в парламента, а при широки коалиции това е задължително“, посочи проф. Киров пред bTV.

Според него самото споразумение е доста мъгляво. „Ако си спомняте, водеха с някакви преговори в някакъв мол като на като на пазар. Някакви секторни политики се обсъждаха на някакви групи от експерти“, припомни проф. Киров.

„Всичко може да се очаква, но ми се струва, че в конкретния случай са изгорени мостовете за всяко взаимодействие и в парламента, да не говорим за изпълнителната власт. Трябва да си дават сметка българските политици, че така не се говори. Личностни нападки не трябва да се правят, защото утре може да се наложи в парламента да се води диалог с оглед на това да се приемат едни антикризисни мерки и да се актуализира бюджета“, отбеляза проф. Пламен Киров.

„Най-вероятно ще има вот на недоверие, защото такава е парламентарната логика. Новите четирима министри трябва да бъдат гласувани и тогава ще се види дали в парламента има подкрепа. Ако този опит на премиера се провали, почти сигурно е, че ще има вот на доверие, иначе ще излезе, че в парламента няма истинска опозиция“, коментира още бившият конституционен съдия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не позволихме на Киро да изтегли още дългове, за да пълним гушите на световните банки и да ни контролират! Гордей си със синовете и дъщерите си Българийо!
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем го Славчо какъв е, само съжалявам за маестрото Евгени Димитров, той поне има талант за разлика от учиндолския селянин :)))
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край на управлението? Уес, Уес, Уес, 10 млрд пъти Уес!
13
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не позволихме на Лавров да прелети до Белград и изведнъж Славчо хвърли бялата кърпа :)))
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано е край, че леко ми писна от тия харварти, да си бачкат там каквото са учили и да не се опитват да стават политици, не им се отдава, то такива каши забъркаха, че ТиКвата взе да изглижда кат първолак
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много професори, много нещо в БГ :))) Еми да правят нови избори тогава, ИТН остават вън :)) Точно когато отрязахме Раша, изведнъж Славчо хвърли бомбата, че се отцепва от коалицията, какво съвпадение само :)))
10
0
 
8
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 1 година
Най-евтино гориво/бензин А95/ към днешна дата в София струва 3,16 лв. за литър, а най-скъпото е 3,33 лв.Ако от днес действаше прословутата отстъпка от 25 ст. за 50 литра месечно, дали там където е най-скъпото щеше да зарежда някой? Или дали щеше да се извие километрична опашка при най-евтиното?А дали пък ден-два преди отстъпката да влезе в сила, няма да изравнят цените или да има разлика само от по 1-2 стотинки?!
9
4
 
24
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Не можаха да разделят милиардите - и Кирчо послъгва бая и Слави е искал да бръкне по-дълбоко в касата с мед. Така е - когато чалгари, канадски парашутисти, дърти комунисти и псевдо демократи се обединят в името на тарикатлъка. Нали всички щяха да сменят Гешев, нали правосъдна реформа, нали нова конституция - къде сте искания и протестиращи от лято 2020?
8
12
 
11
 
! Отговори
негласувал преди 1 година
Крайно време е чалгата да влезе в кръчмата и да излезе завинаги от политиката.До сега не съм гласувал защото нямаше за кого.Но ако наистина има избори ще подкрепя тези момчета.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двата измислени танкера отидоха в канала.
6
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калпаво или не, това правителство няма алтернатива в момента. Герб не иска да управлява... Така, че тия некадърници продължават...
5
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами дано! Това правителство ще запомня единственно с обгрижването и осигоряването на комфорт на 100 000 нашественици за сметка на собствения си народ който от както те са на Влас обедня още повече.Оставка
4
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е,че се намеси Кремъл.Ще върнат статуквото,което хем ще граби,хем ще удовлетворява щенията на Русия да се вбива клин в НАТО и ЕС.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може, но не е задължително. Едно привикване на Козяк и ще изкарат мандата до края... но да не забравяме, че Козяк държи и другата марионетка - янев в ръкава.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато ни занимават с края на управлението, спрямо България се води вече реална война. ЕС праща сто човека да ни набиват канчето за крадците македонски, а САЩ ни сменя посланика с човек, който е бил посланик в Хаити - ядрената военна база на САЩ, в която всяка седмица се прави учение на населението как да оцелеят при ядрен удар. Не е шега. Ядрен удар, защото в Хаити са ядрени бомби и е ядрена мишена на всички в околността. Та това се случва, докато ние обсъждаме канадци и сие.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е. Те не могат да си дишат въздуха в една стая. В омраза са заченати. Тази обща омраза към предишните управляващи ги разложи. Всичко заченато в омраза не води до нищо хубаво и много бързо се разпада. Омразата ще ги довърши.