Проф. Киров: Това изглежда като край на управлението

Изгорени са мостовете за взаимодействие, смята бившият конституционен съдия
9 юни 2022 07:50, Елка Василева
45
Проф. Киров: Това изглежда като край на управлението
Снимка: архив, БГНЕС

Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в който са направили тази коалиция, те не се понасят  личностно персонално, така проф. Пламен Киров – бивш конституционен съдия, коментира решението на партия „Има такъв народ“ да напусне кабинета и управлението.

Още по темата
Според него това изглежда като край на управлението, а да се управлява с малцинство в парламента предвид ситуацията и кризите е изключително трудно.

„Случващото се не е изненада, още повече, че това правителство дойде на власт с една доста мъглява програма. Всъщност то така и не внесе програма в парламента, а при широки коалиции това е задължително“, посочи проф. Киров пред bTV.

Според него самото споразумение е доста мъгляво. „Ако си спомняте, водеха с някакви преговори в някакъв мол като на като на пазар. Някакви секторни политики се обсъждаха на някакви групи от експерти“, припомни проф. Киров.

„Всичко може да се очаква, но ми се струва, че в конкретния случай са изгорени мостовете за всяко взаимодействие и в парламента, да не говорим за изпълнителната власт. Трябва да си дават сметка българските политици, че така не се говори. Личностни нападки не трябва да се правят, защото утре може да се наложи в парламента да се води диалог с оглед на това да се приемат едни антикризисни мерки и да се актуализира бюджета“, отбеляза проф. Пламен Киров.

„Най-вероятно ще има вот на недоверие, защото такава е парламентарната логика. Новите четирима министри трябва да бъдат гласувани и тогава ще се види дали в парламента има подкрепа. Ако този опит на премиера се провали, почти сигурно е, че ще има вот на доверие, иначе ще излезе, че в парламента няма истинска опозиция“, коментира още бившият конституционен съдия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Черепа заложи на куц кон! Цялата конюшна излезе куца! А коня Рашо, полудя!
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунягата Киров, който в един момент даже защитаваше Борисов и Гешев, уж като експерт......нема нужда. Да отбележим, че човекът си е преподавател в СУ по конституционно право. Но явно обича да се явява по медиите и изказва като политолог. Изобщо в тоя факултет на СУ са събрани най-големите плазмодии. Мегаломана Пламен, който ИТН щяха да правят премиер също преподаваше там. Преди да излезе, че е плагиат-нещо, което им е било ясно от самото начало. Проф бЛиз(н)ашки също е там. И никой не го трае
34
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па Парашутист на Льотчика откъде ни го спуснаха? Сигурно се нада на служебен кабинет и алармира за свойто невежество.
33
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак професор! Няма, бе. Тези са парашутисти. Да не мислиш, че някой спуснат отгоре ще си тръгне просто така. Вземи пример от себе си. Кой ли те е назначил професор вовеки.
32
7
 
2
 
! Отговори
колега преди 1 година
Не те уважавам,колега,независимо,че по едно и също време сме учили в СУ.Не спря да се слагаш на герберастко-депесарската престъпна глупировка.Нищо общо няма правото с твоите лични предпочитания.Защо ли въобще те питат?
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петата колона се организира да сваля Киро, друго нема.
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Досега най-некадърното и аматьорско правителство беше първото правителство на Бойко Борисов. - ___ - Обаче това правителство не падна, а се укрепи, така че Борисов е личността, най-дълго управлявала България. Кой колко е крал засега е неизвестно, има само бла-бла. Няма нищо доказано. Виж Бойко Р. притежава 22 големи имоти, докато за Бойко Б. е известно притежанието на къща в Банкя!
29
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Желанието ви е голямо но депутатите от итн може да зарежат Слави и да се стабилизират нещата
28
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Поне до приемането на поправките в бюджета едва ли ще има край на управлението. После не е ясно, има достатъчно много време. Все пак се знае, че най-голямото зло са ГЕРБ и докато не се елиминира опасността мутpите да се върнат на власт, нормалните партии ще се съобразяват с това. С откраднатите милиарди мутpите имат огромни възможности. Факт е, че мутpите успяват да получат голям процент от гласовете на избори най-вече като отказват хората да гласуват и така техния процент нараства.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега най-некадърното и аматьорско правителство беше първото правителство на Бойко Борисов. После се научиха да крадат по-добре.
26
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По некадърно и аматьорско от това надали ще има. Повярвахме на тези недоносчета и те се подиграха с гласа ни. Вече е ясно, че обичат и паричките
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професор Киров, като Ви цитират да казвате: "Това изглежда като край на управлението". да се разбира ли, че с България в близко време е свършено? Защото наистина сякаш така изглежда! Излизане на страната от НАТО и ЕС, обявена за неприятелски настроена към Русия, без армия, без пари, с дългове към околните. Какво става с такива държави? Може ли да направите някаква прогноза?
24
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да се сложи край на това правителство водено от един изпечен лъжец Киро. Кои са Киро, Асен и Лолер, че се появиха в България? Кой ни ги прати и с фалшифицирани избори ни ги сложи да ни управляват? България суверенна държава ли е или сателит, този път, на САЩ?
23
1
 
23
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Жалка история - всички лъжат и мажат и казват само това, което им изнася. Всяко следващо правителство е по-кофти от предишното.
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херо така е наредила, да има хаос. Нали сме си колония. Щом евродепутат от Хърватия, се е изказал, че ЕС е 51щат на Америка,представете си, какво е България.
21
4
 
23
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Да се махат, но не с откраднатите пари! Съд, затвор и връщане на милиардите, откраднату ор Бтлгаеия! А Денков, плу. же. ка, изпратил писмо до университетите никой да не честири нац. празник на руските учени на 12 юни!? Егати нищо/жеството....
20
17
 
5
 
! Отговори
:):) преди 1 година
Трябва да критикуваме, когато разбираме. Както хирурга не разбира, как се дирижира оркестър и ръкомахането пред музикантите със скалпел в ръка няма да създаде музика, дори да е ефекетен за публиката, така и министъра не е съдя, така и съдята не е министър или политик.Жалко е че в БГ не се случват хубави неща. Жалко е че няма правителство и жалко е че толкова партии са финансирани от Русия.
19
15
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Зависимостите лъснаха.Вчера се коментира укриването на данъци в нефтохима и назначаването на Бойко Рашков,теми,заради които на славчо му запалиха вратлето.Толкоз със смешния чалгар.
18
1
 
31
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Кирето го засилиха по пързалката.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСега е евтино да се взема кредит на ниска лихва. OPM, man!