Минчев убеден, че ще имат подкрепа на 121 депутати, предсрочни избори нямало да има

Няма да искаме вот на доверие, каза председателят на НС
Обновена: 12 юни 2022 10:56 | 12 юни 2022 10:15, Анисия Иванова
286
Минчев убеден, че ще имат подкрепа на 121 депутати, предсрочни избори нямало да има
Снимка: БГНЕС

Председателят на НС от ПП Никола Минчев е категоричен, че той няма списък с хора, които да отмята. „Не мисля, че някой води точен списък, защото това не е точна наука. В крайна сметка има хора, съвест, убеждения”, каза той в коментар на въпроса има ли набелязани 12 депутати, които да подкрепят актуализацията на бюджета в парламента.

Според него в рамките на този парламент ще се намери подкрепа на 121 депутати, които да стоят зад настоящето правителство и то да продължи своята работа.

Още по темата

"Факт е, че имам най-добрия поглед върху цялата пленарна зала. Но това не е стока за набелязване. Това са хора със съвест. Всеки от тези народни представители от ПГ на ИТН, който смята, че настоящия начин на действия, които ръководството му предприема не е най-добрият за България и не затова депутатът е влязъл в политиката – се надяваме, че може да реши, че има и по-добър път”, коментира той пред Нова тв.

"Категорично вярвам, че можем да намерим тези 12 души, които да ни подкрепят. ИТН е най-очевидния избор. В НС има 240 депутати, всеки от които е със собствен морал и действа по собствена съвест и убеждения. Така че, всеки, който би искал да ни подкрепи – това е чудесно”, посочи той. И допълни: „Няма отправени конкретни покани. Ние предлагаме – заедно да работим за бъдещето на страната”.

Той коментира и вариант за друго правителство в рамките на този парламент. „Чисто математически – това е възможно. При 240 народни представители – 121 са необходими за мнозинство в парламента. Но ако говорим от гледна точка на принципи – така че всяка формация да спазва това, което в заявила преди изборите – не виждам кое е това ново мнозинство. Не мисля, че ще подкрепим нов кабинет с премиер, който не е Кирил Петков”.

Попитан дали е възможно третият проучвателен мандат за правителство да отиде при ИТН, председателят на парламента каза, че третият мандат е по преценка на президента. Това означава президентът да го даде не на третата - ДПС, не на четвъртата - БСП, а на петата политическа сила в парламента, това ми се струва труден за реализиране сценарий, коментира Минчев. Той каза, че от "Продължаваме Промяната" не биха подкрепили правителство с мандат на ИТН.

Актуализацията на бюджета е приоритет пред оставките на министрите. Не е належащо в момента да искаме вот на доверие. Ако опозицията реши, че е належащо, може да поиска вот на недоверие, коментира още председателят на парламента.

Според него „Капитан Андреево” е един изключителен корупционен скандал, който се разкрива пред очите ни. Там става дума за много пари и със сигурност може да е една от причините да се търси някаква дестабилизация, подчерта той в коментар за причините, подтикнали „Има такъв народ” да напуснат коалицията и изтеглят министрите си.

Няма различна политика по отношение на Република Северна Македония, каза още Минчев, след като Слави Трифонов посочи, че именно РСМ е една от причините да обяви коалицията за вредна.

Това е една теза, която се лансира, когато трябва изкуствено да се нагнетява напрежение, смята шефът на НС. Запитан кой ще застане на мястото на Теодора Генчовска във външно министерство, Минчев каза: "Да, Весела Чернева е външнополитическият съветник на премиера. Има качествата за външен министър, но не е обсъждана нейна кандидатура".

Той коментира и овакантяването на министерските кресла. „На практика те не са овакантени. Има подадени оставки – и то не всички. Те обаче трябва да минат през НС и там да гласуваме смяната на едни министри с други. Това трябва да стане с проект на решение на МС с персонални промени. Няма законов срок, който да регламентира тази процедура”, обясни Минчев.

В заключение Минчев изрази надежда, че тази година предсрочни избори няма да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще съсипят България!
150
2
 
11
 
! Отговори
до 173 преди 1 година
Възможно е. Не съм ходил да гледам каква е камерата. Не ми е приоритет. С камери е бъкано навсякъде. Няма начин да не е знаела за камерата. Вижте, че не реагира като я опипва. Дори не се обърна да каже...тривиалното: "Стига, бее". Стои като паметник пред вратата, за да се регистрира влизането. Защо го носи този чадър в ръката? Можеше да го отвори по стълбите и записа нямаше да покаже нищо освен краката им. Както и да е. Човек каквото сам си направи и най-големия душманин не може да причини.
149
2
 
17
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА - Е НОВИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА КИРО - ТИТАНИКА. ПО ИМЕТО ЩЕ Я ПОЗНАЕТЕ. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ИДДДИОТКИ!
148
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За който и да гласуваш все ще сбъркаш. България е колонизирана държава на кръстопът а политиката е окупирана от 3 групи шпиони и агенти работещи за чужди интереси. Това американската група, руската група и турската група. И всеки ни дърпа на някъде.
147
0
 
16
 
! Отговори
Morski преди 1 година
От думите на този случайник става пределно ясно, че се борят за власт и привилегии, а не за решаване на проблеми! И така е от самото начало не от преди дни!
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 155, това е безжична камера монтирана вероятно на мястото на крушката, има такива, които имитират лед крушка, даже и светят:)
145
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане печелят при нови избори! "Голям страх тресе ***...." както съвсем правилно се беше изразил един кандидат министър.
144
2
 
21
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Минчев, а морално ли е женен мъж да бърка под полата на сгодена жена?
143
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
незабавна оставка на най-продажното правителство и предсрочни избори.
142
1
 
15
 
! Отговори
до 155 преди 1 година
Извинявам се.500 символа не ми стигат да си развия хипотезата. Исках да напиша, че те се качват с ключ. Възможно е квартирата да е наета за повече от 24 часа или дори за месеци заради отстъпките. Това, че не отварят сейфа, за да вземат ключа, а Лена го носи в ръката си води до хипотезата, че те не един път са отваряли вратата.Няма начин да не е видяла камерата. Това намирисва на женска отмъстителност. Жените като са ядосани не знаят какво правят. Какъв клон ще отреже? Лена управлява България.
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Занкулисието и мафията бързат да си вземат държавата но направиха грешка излязоха на светло и ги видяхме путинистите и мафиотите са оплетени като свински черва печелят яко пари а Петков затвори крановете милиони ужасно много пари как ще го оставят на власт целия ресурс е впрегнат да го остранят
140
3
 
18
 
! Отговори
Страхливци! преди 1 година
Няма да искате вот на доверие, защото НЯМА КОЙ да ви подкрепи! Не искате и ИЗБОРИ, защото ще останете вън от Парламента, жалка шайка крадливи ***! Така ще е с ПП, ДБ и БСП, най-вероятно и ИТН!!!
139
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и на Киро баща му ни призовава да излизаме на улицата, че повече не можело да се търпи, представям си!
138
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младеж и за какво трябва да ви подкрепят?Обещанията ви за борба с корупцията се оказаха гола вода,освен да теглите заеми и да раздавате пари безразборно какво друго сътворихте?Накиснахте ни с по скъпи горива в стремежа си да се правите на"мъже" сега сте на път да полегнете и за ветото срещу Северна Македония!Та за какво още трябва да ви траем и на всичкото отгоре и да ви подкрепяме?
137
2
 
9
 
! Отговори
до 155 преди 1 година
На записа се вижда как се бави и чака Киро да се качи по стълбите. След това умело и с финес се навежда с разкопчана рокля на гърба и се дупи 60 секунди уж не може да вкара ключа. Това как ви се вижда? Случайност ли е? Не знае, че има камера над вратата ли? Лена се качва с ключ в ръката. Забележете, тя не го взема от сейфа за ключове до вратата. Това е квартира от AirBnB. Ключа се оставя в сейфа.Но те се качват с ключ. Значи са имали време да видят камерата.Това е хипотеза.Времето ще каже повече
136
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафиотска България няма и ден спокойствие от интриги и сваляне на правителството затвора спасяват но дали ще успеят ???
135
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб са гадна мафия!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 136"... но по стара БГ традиция Партийците не пускат Кокала" - без да съм им фен, и Филип Димитров и Виденов сдадоха властта.
133
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме за премиер един деге>>нерат, който лъже за закуска, обед и вечеря, който изневерява на съпругата си пред очите на целия свят и няма капка съвест и морал пред децата си да спре дори в този момент - тези негови качества неминуемо са пренесени в управлението на държавата и от това страдат всички.
132
5
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
За 6 месеца управление правителството на Киро успя да увеличи 2 пъти цените и с 10% заплатите, а ГЕРБ за 12 години успя да увеличи с 50% цените и да увеличава всяка година заплатите с 10%. Видяхте ли разликата. Не ми се мисли какво ще става след още 6 месеца, ако тези останат на власт.