Атанасова: Ние сме доказали, че можем да носим отговорност

Ако това управление не приключи, ще се окаже пагубно за народа, смята тя
15 юни 2022 21:45, Йоана Цонева
102
Атанасова: Ние сме доказали, че можем да носим отговорност
Снимка: БГНЕС

Днес нашата парламентарна група официално внесе вота на недоверие към правителството. До този момент всички, освен ПП и БСП, се отзоваха на нашата покана. Утре планирам среща и с независимите народни представители, защото за всички нас е ясно, че държавата върви по стръмното надолу по финансовата политика. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

Ясно е, че ако това управление не приключи, ще се окаже пагубно за народа ни. Това правителство трябва да спре да управлява, защото разрушава политическата система. Това, което наблюдаваме в последните дни, ни отвращава“, изтъкна тя.

Още по темата
"Първият тест за подкрепа ще е утре. Днес 120 депутата внесохме искане за оставката на председателя на НС Никола Минчев. Първо - това е политически знак и второ - той имаше заявка да се върне парламентаризма, а днес той скри от народните представители цялата информация от среща между премиера и различни външнополитически експерти по отношение на РС Македония", обяви Атанасова, цитирана от novini.bg.

"За нас е ясно, че предсрочни избори трябва да има, защото в рамките на този парламент няма как да има съглашателство. Наблюдавахме как партии с идеологически различия управляваха шест месеца и не се получи. За нас властта не е самоцел. Приемаме волята на народа. Можем да сме и в двете роли - управляващи и опозиция. Посочвали сме грешките на управляващите и сме били снизходителни в началото“, смята Десислава Атанасова.

Това е трети бюджет, който обсъждаме тази година. Това не е нормално. Не се предлагат никакви адекватни мерки за справяне с кризата. Нашата ПГ ще предложи да има увеличение на доходите за хората и различни мерки, но по различен начин. Освен, че ще предложим наш модел, ще инициираме разговори за приемането на модел, който да бъде адекватен и да не застраши финансовата политика на държавата. Странно ми е, че отново ГЕРБ трябва да предложи адекватните решения. Ние сме доказали, че можем да носим отговорност“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Толкова се отвратих от промяната за -6 месеца че и за карайдь ще гласувам ако избора е между него и киро
36
7
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
17 СХЕМИТЕ КОИ 17В ТВОЯТА ГЛАВА ЛИ 17 ХОДИШ ЛИ НА МАГАЗИН ТАЗИ СХЕМА С НЕВИЖДАНАТА ИНФЛАЦИЯ ИНТЕРЕСУВА ЛИ ТЕ 17 А ТИ КАТО РЕВЕШ ЛЪЖЕШ КАКВО ПОЗОР СА ТЕЗИ ПЪПЪ И *** ОКОЛО ТЯХ САБОТИРАХА СРУТИХА ОГРАБИХА ВСИЧКО А ЕВРОПА ПАРИ НЕ ДАВА НА НОВИТЕ СХЕМАДЖИИ ЗАЩО ЛИ 17 МИСЛИ 17.
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли, ненаяли се крадци. И тая Дуловската к.......ва няма срам!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз само като и видя нахално-наглото изражение и нещо в мен се обръща. Що така не буди ама грам вяра и уважение. Някаква креслива, некомпетентна и невъзпитана скумрия.
33
3
 
11
 
! Отговори
Боко малък преди 1 година
До Баце голям ; Когато се спънеш веднъж в един камък значи ,че е случайно -спънеш ли се втори път в същия камък значи си ***, камъка на герберите ,нагледахме се айде стига !
32
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Отговорноста е на Тиквата,ама той...нищо не знае,защото са му спрели...тока в Банкя.
31
5
 
7
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Реално киро вьрна герб - направи всичко по силите си да отврати хората от своята партия
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Царе сте на краденето. Всекиго знае. Без Гешев.
29
8
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Бацо им погледа сеира испи си ракията отпочина и сега се завръща сьс -200
28
0
 
7
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
...на пиена на бира, ядене на суджуци, производство на поцинковани кофи, скоростно опраскване и цветущи епитети относно кърждалийските дави със сигурност носите, чухме ви вече и ви разбрахме. Благодарим.
27
0
 
12
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Атанасова , по кротко !Не се толкова изцепвай , още имаш мляко по устата ! Аз съм стар седесар и после привърженик на ГЕРБ , и се наслушах на какви ли не обещания и лъжи , но мога спокойно да ти кажа , че ни омръзнахте ! Не се изхвърляай с голо дупе , помислете на какво сте способни , а не само ура , ура , а после го хвани за к..а !А да видим при сегашната ситуация какво може да се направи , а не само да се взима сигурна заплата от Народното
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цигаромите се наместиха на много места. Очаквам да стане гражданска война заради тъъъъпите ни политици! Много са шашави! Да го имате предвид!
25
13
 
7
 
! Отговори
Баце голям преди 1 година
Герб ще е пьрва политическа сила и този пьт ще получи подкрепа за нов мандат от дпс и вьзраждане
24
0
 
5
 
! Отговори
Барон фон Мюнхаузен преди 1 година
Ко каза? Ко?
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Носят отговорност под формата на кюлчета в една къща в Банкя!
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие от ГЕРБ сте най некадърните крадци . Вземете пример от дуо кирчококорчовци. Тия са гениални. Ринат гриндят като фадроми народна кървава пара.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте доказали бе! В Бяла Слатина и селата вашите феодали се вихрят! Да ви разказвам ли какви циркове правят бившите БКП-активисти? Дави го натаковам у Бойко Борисовците смотани!
20
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Носене на отговорност не е да прехвърлите член на партията от министерство в което се е издънил в ново министерство! Носене на отговорност е да напусне парламента. Видяхме ви как носите отговорност, за справка Лилянчето Винеткова която обиколи всички министерства и накрая се наложи да и измислите изцяло ново такова!
19
14
 
6
 
! Отговори
Връщайте се преди 1 година
Идват избори. И Бойко ще мачка с двеста пак. Толкова снимки, запис и нито едно доказателство. Просто искаха да го свалят от софрата да ядат те. В крайна сметка се счепкаха за парата. Изгубиха две години на страната. Бойко да беше довършил Хемус. Тези дупките от зимата не можаха да закърпят. За цените да не говорим, които не били тяхна вина? За два месеца бях в Турция и в Испания. Докато в Турция очаквано е по-евтино, да ви кажа нещо ново - и в Испания е. Храните са по-евтини оттук. 16% официално
18
1
 
7
 
! Отговори
Провалихте преди 1 година
шанса на България да стане нормална държава по време на герб- дпс управлението. Много нагло и безочливо същество с никакъв професионален опит се изказва и дава оценки сякаш живеем в различни държави. За съжаление м ъ р ш и т е взеха превез във всяка европейска държава. Човек няма и къде да емигрира:(