Атанасова: Ние сме доказали, че можем да носим отговорност

Ако това управление не приключи, ще се окаже пагубно за народа, смята тя
15 юни 2022 21:45, Йоана Цонева
102
Атанасова: Ние сме доказали, че можем да носим отговорност
Снимка: БГНЕС

Днес нашата парламентарна група официално внесе вота на недоверие към правителството. До този момент всички, освен ПП и БСП, се отзоваха на нашата покана. Утре планирам среща и с независимите народни представители, защото за всички нас е ясно, че държавата върви по стръмното надолу по финансовата политика. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

Ясно е, че ако това управление не приключи, ще се окаже пагубно за народа ни. Това правителство трябва да спре да управлява, защото разрушава политическата система. Това, което наблюдаваме в последните дни, ни отвращава“, изтъкна тя.

Още по темата
"Първият тест за подкрепа ще е утре. Днес 120 депутата внесохме искане за оставката на председателя на НС Никола Минчев. Първо - това е политически знак и второ - той имаше заявка да се върне парламентаризма, а днес той скри от народните представители цялата информация от среща между премиера и различни външнополитически експерти по отношение на РС Македония", обяви Атанасова, цитирана от novini.bg.

"За нас е ясно, че предсрочни избори трябва да има, защото в рамките на този парламент няма как да има съглашателство. Наблюдавахме как партии с идеологически различия управляваха шест месеца и не се получи. За нас властта не е самоцел. Приемаме волята на народа. Можем да сме и в двете роли - управляващи и опозиция. Посочвали сме грешките на управляващите и сме били снизходителни в началото“, смята Десислава Атанасова.

Това е трети бюджет, който обсъждаме тази година. Това не е нормално. Не се предлагат никакви адекватни мерки за справяне с кризата. Нашата ПГ ще предложи да има увеличение на доходите за хората и различни мерки, но по различен начин. Освен, че ще предложим наш модел, ще инициираме разговори за приемането на модел, който да бъде адекватен и да не застраши финансовата политика на държавата. Странно ми е, че отново ГЕРБ трябва да предложи адекватните решения. Ние сме доказали, че можем да носим отговорност“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 "Пачките са нескопосана намещалка на зелените чорапи от мракобесвата ДС/БКП/БСП, с помощта на руските шпиони в България.
16
4
 
5
 
! Отговори
Атанасова преди 1 година
Къртип пейки антивирусно, слагаме КПП-та и събираме декларации за излизане от градовете.
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква отговорност ще носиш *** ***? С кого ще я носиш? С руския гъзолизец копейкин или с турската партия Други няма с кого . Излишно сваляте правителството и хвърляте страната в хаос .С русороба и турците трябва да управлявате Избирателите ви ще се отвратат от вас
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 "Пачките"са фейк. Защо не го осъдихте Борисов, само фиаско с ареста и опозорихте, за кой ли път, България.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ се отнасят отговорно само към краденето на държавата. ПП им спряха схемите и веднага писнаха
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И? Да ти дадем някаква награда за носене на отговорност ли? Я кажи колко ваши хора вкарахте по затворите, като сте толкова отговорни? Папагал.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 Хаах, че по-големи крадци от ПП и компания има ли? Тепърва ще изплуват нови компромати. Над 9 млд изчезнаха, незнайно къде.
10
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А пачки носите ли?
9
4
 
15
 
! Отговори
Без орбита сте преди 1 година
Носили отговорност?Да бе нали ви видяхме какви мижитурки бяхте...
8
7
 
5
 
! Отговори
Ей женскиурод преди 1 година
Тебе ще те ядат прасета в Белене!
7
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обективно погледнато е права. Дори ако трябва отново, да изберем по-малкото зло. Защото ПП и БСП фалират държавата, правят я ненадежден, огъващ се и непредвидуем, евпоатлангически член. Слаб играч и слаб преговарящ в спора с РСМ.
6
6
 
8
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Не токсични , сифилистични сте !!
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклети да сте!!!!
4
5
 
3
 
! Отговори
Делта хил преди 1 година
О, Алексиев спонсорира ли те добре?Хванах се за главата,когато негов отцепник призна за връзката на бацевия финансов преятел и Дългия.
3
4
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Къде са доказателствата? Едно доказателство дайте!
2
13
 
5
 
! Отговори
Хау от резервата преди 1 година
Време е за Възраждане , вас вече ви видяхме..
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте доказали че можете да крадете, нищо друго !