Кирил Петков: Не бих предал държавата за нищо на света

Премиерът продължава да търси депутати за подкрепа на кабинета
Обновена: 18 юни 2022 12:12 | 18 юни 2022 12:11, Елка Василева
315
Кирил Петков: Не бих предал държавата за нищо на света
Снимка: архив, БГНЕС

„Това, че още един депутат - Кирил Симеонов, взе правилното решение, според мен, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли това правителство в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема. Ще дадем всичко от себе си, за да ги намерим тези хора.Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме защо е толкова важно за България те да вземат правилното решение.“ Това каза министър-председателят Кирил Петков пред журналисти.

Още по темата
"Ако случайно не успеем и падне правителството, в следващия мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат от всички политически сили, който иска да реши дали да подкрепи това правителство, но трябва да са независими. Това, което искаме, е да прекъснем задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение по темите, по които това правителство ще работи. Това, което искаме вече да го няма, е някой отзад, седейки в тъмна стая, на канапе или в къща в Бояна или Банкя, да може да ръководи какво се случва на политическата сцена. Ако това успеем да откъснем, нямаме проблем да говорим с хора, които взимат решения и да бъдат част от общата ни промяна", обясни Петков.

"Ако зависи от мен, не бих предал държавата за нищо на света. Ако има някакви други варианти, свързани с хора, на които аз вярвам - за мен позицията премиер е толкова важна, колкото аз мога да направя промяната, в която вярвам. Всички важни решения ги взимаме на четири очи. Нито един от нас в "Продължаваме промяната“ няма право да вземе самостоятелно решение за важните неща и по този начин си имаме коректив", заяви премиерът.

Петков коментира и темата за Северна Македония. „Няма да отида на срещата на върха  в Брюксел с позиция на правителството, а с позиция на НС. Това, което е ясно – това е толкова важен национален казус, че трябва да има максимална представителност на това решение. Предложението вече е в парламента. Те трябва да обследват всичките му елементи, Когато вземат решение – аз ще изпълня волята на НС”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Осъзнай" се, Радев, Киро ти натрива носа, в момента. На Кирчо няма кой да му го натрие, щото. Освен, обединената опозиция, бореща се срещу режима на продажниците, на чужди интереси, като ПП и компания.
164
18
 
14
 
! Отговори
z-rock преди 1 година
Обзалагам се, че Кирчо няма да присъства на 23-ти в Брюксел! Той е просто пътник вече!!
163
4
 
12
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Като прочетох коментарите, и ми просветля,защо сме на това дередже.(:
162
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората виждат как от токсична партия за Итн Герб се превърна в твърде приемлива за коалиция!Толкова е очевидно Тошко орангута нски!
161
10
 
2
 
! Отговори
Твърдо за Баце преди 1 година
Аз съм да го получи четвъртит твърд да му влезне.
160
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнява ли коя държава? Продажника нямало да предаде... То му е изписано на лицето що за стока е.
159
11
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Коя държава, защото за сега прокарваш само американски интереси.
158
17
 
6
 
! Отговори
Твърдо за Баце преди 1 година
В България свестните смятат за лyди. Време е за оставка Киро. Никой не те харесва, защото няма да предадеш държавата. Ние българите обичаме предателите, мутрите, чалгата, подкупите, далавераджиите. То си е нещо като състезание между нас, кой ще изпъкне пред другия като по-успешен и голям 60kлyk.Едно сме с Баце и останалите, вярно, че положението е гадно и мизерно тогава но за нас ни е по-важно да сме на един език с управника. Който открадне и измами той е шампионът.Всеки българин се бори за това
157
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оп, носът му пак порасна?
156
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро режи пипалата на октопода!
155
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесва ми че Кирето докара до бяс Дпс,най-вредната партия,там са най-големите бок луци и с багер не може да ги изринеш.Нямам нищо против българските мюсюлмани,да подчертая.
154
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу мафията ГЕРБ,ДПС и ИТН!При тях нищо не остава за народа само схеми!
153
16
 
4
 
! Отговори
Тролове минусчета преди 1 година
Съжалявам ви , дано децата ви избягат в чужбина и да имате пари да ги поддържате.Тук няма бъдеще.
152
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Всички важни решения ги взимаме на четири очи"....Този или е неграмотен или ни прави българите на балами...Та питам се къде му е гласността....? Аз така му разбирам нещата...Бори се сещу мафията, несправедливостта, но на четири очи.... Все едно Рашков ми говори от МВР...Да де всички наши управници се грижат за добруването на хората,докато нищо не се получи. Кой знае какво е учил този пич.......как да лъже и замазва.Истински кому
151
12
 
9
 
! Отговори
преди 1 година
Вторник пред НС джендърите на Кири и Христо Иванов ще го отнесат дебелия.Костя и той стяга протест.
150
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, ти вече я предаде тая държава, предаде и народът, който ти гласува доверие. Хайде, махай се вече и не се обяснявай повече. Направи достатъчно поразии.
149
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предател!
148
11
 
10
 
! Отговори
До Предложението преди 1 година
Вече те послушаха и действат за Купуването на Всички Депутати- "Кирил Петков: Ако кабинетът падне, започваме разговори с всеки депутат с подкрепа към нас"
147
13
 
16
 
! Отговори
Нищо не преди 1 година
Сътвориха за 6 месеца ,само празни приказки,вкараха държавата в ужасяваща криза , теглят милиарди ,купуват народни представители ***.Само мислят каква комисия да сътворят за още една заплатка ... е на 36 съм видял съм лошо ама като това сега не съм видял ..
146
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, бе вЕрваме ти! Ти и Конституцията не си нарушил, и на *** под полата не си барал, и 9 милиарда с Кокоро не си откраднал за 9 дни.... Махай се, плужеко!