Кирил Петков: Не бих предал държавата за нищо на света

Премиерът продължава да търси депутати за подкрепа на кабинета
Обновена: 18 юни 2022 12:12 | 18 юни 2022 12:11, Елка Василева
315
Кирил Петков: Не бих предал държавата за нищо на света
Снимка: архив, БГНЕС

„Това, че още един депутат - Кирил Симеонов, взе правилното решение, според мен, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли това правителство в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема. Ще дадем всичко от себе си, за да ги намерим тези хора.Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме защо е толкова важно за България те да вземат правилното решение.“ Това каза министър-председателят Кирил Петков пред журналисти.

Още по темата
"Ако случайно не успеем и падне правителството, в следващия мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат от всички политически сили, който иска да реши дали да подкрепи това правителство, но трябва да са независими. Това, което искаме, е да прекъснем задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение по темите, по които това правителство ще работи. Това, което искаме вече да го няма, е някой отзад, седейки в тъмна стая, на канапе или в къща в Бояна или Банкя, да може да ръководи какво се случва на политическата сцена. Ако това успеем да откъснем, нямаме проблем да говорим с хора, които взимат решения и да бъдат част от общата ни промяна", обясни Петков.

"Ако зависи от мен, не бих предал държавата за нищо на света. Ако има някакви други варианти, свързани с хора, на които аз вярвам - за мен позицията премиер е толкова важна, колкото аз мога да направя промяната, в която вярвам. Всички важни решения ги взимаме на четири очи. Нито един от нас в "Продължаваме промяната“ няма право да вземе самостоятелно решение за важните неща и по този начин си имаме коректив", заяви премиерът.

Петков коментира и темата за Северна Македония. „Няма да отида на срещата на върха  в Брюксел с позиция на правителството, а с позиция на НС. Това, което е ясно – това е толкова важен национален казус, че трябва да има максимална представителност на това решение. Предложението вече е в парламента. Те трябва да обследват всичките му елементи, Когато вземат решение – аз ще изпълня волята на НС”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро ТЪ ПОТО
144
14
 
16
 
! Отговори
Не би предал? преди 1 година
Заявено от доказано патологичен лъ. ж е.ц, звучи повече от забавно!
143
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що плащаш на урките по 40 чисти лв на ден, а минималната я държиш 710 бруто? Това не е ли предателство?
142
2
 
6
 
! Отговори
до152 преди 1 година
Слепи ли сте .. те са самите комунисти
141
14
 
14
 
! Отговори
Аз Имам Предложение преди 1 година
Кикорко и Кокорко Напазарувайте си Целият Парламент от 240 депутати - според мен 500 Милиона, ще ви стигнат, това са стотинки при вече 10ките Милиарди дето Опапкахте! Така, ще имате Пълно Мнозинство и всеки против Вас, т.е. Българският Народ, ще може да Обявите Всички Българи, цяла България, за Мафията и ЗадКулисието!
140
14
 
1
 
! Отговори
До 152 преди 1 година
Гръцки бог Адмираций... Всички сте толкова образовани. Себе си пазете, че яко взехте да прекалявате, и да няма бой, лицемерни тр0лски ***
139
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господа рашистки ***, новината е за Кирил Петков, а не за това кой не си бил продал черешите на добра цена. Бъркате линковете вече, не се панирайте толкова. Също така, в новината не се споменават ваксини, 5G, илюминати, рептили и т.н.
138
14
 
9
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Леле, значи САЩ са ти Дали нещо не от Този Свят, така ли?!
137
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти жена си предаде, че държавата ли няма?
136
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я какви послушни тролчета - подмазвачи. Как чукат "не одобрявам" на негативните, но верни мнения за Киро. ***, не се хабете, на вас 3 мил. няма да ви дадат за престорената вярност, а само стотинки както винаги.
135
13
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Коментирате кой предал България ами вия е предадохте като искахте ЕС да си веете Д то насам натам и да получавате разни облаги
134
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато каза, че още от първата среща много са се харесали с премиера на Люксембург, ми стана още по-противен. И неслучайно го заяви точно преди днешния ден!
133
14
 
17
 
! Отговори
от северозападО преди 1 година
Още малко остана! Ще види тоя у вторник "Кон боб яде ли"!!
132
19
 
12
 
! Отговори
6/12 адмираций преди 1 година
Адмирации господин Петков. Продължете промяната, народа идва във вторник, за да ви пази от комунистите.
131
10
 
13
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Абе този сайт защо няма хумористична страничка ТОЧНО за такива изказвания ....
130
13
 
12
 
! Отговори
МИРО преди 1 година
КОЙ ТЕ,КИРО,ТЕБ, ОБИЧА? ВСЕКИ ТЕ ПРЕДАТЕЛ ВСЕ НАРИЧА!!!
129
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
150 Само комунистите от БСП/ДБ са за насилие, може би, техните дечица ще ги послушат. Така ще покажат истинската си същност. С лъжа и протести дойдоха така и ще си отидат.
128
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо мълча досега, бе Кире просто, защо не ги каза тези неща преди, да водиш двойнствена политика пред Брюксилел и Вашингтон, позорейки държавата? Изнасилвайки я? Сега тя е опозорена за много дълго...
127
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да атакуват БНТ другия петък и да пребият Бойко Василев.Напред момчета.Направете промяната от БНТ.
126
9
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
PESNI4KA OT DETSTVOTO NA STARITE : " KIRO VAMPIRO . SKO4I U VIRO .. TAM SE ZABRAVI ... I SE UDAVI - 4U6 " !!!