Радев за френското предложение за РСМ: Министър-председателят не е куриер, а премиер!

Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока
Обновена: 18 юни 2022 11:27 | 18 юни 2022 10:27, Елка Василева
258
Радев за френското предложение за РСМ: Министър-председателят не е куриер, а премиер!
Снимка: БГНЕС

Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока, но остават въпроси, които трябва да бъдат изяснени: като вписването на българите в Северна Македония в конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо наследство, реабилитацията на всички жертви и репресирани само заради това, че са се осмелили да се наричат българи. Това заяви президентът Румен Радев.

Още по темата
Той допълни, че очаква българското правителство да изясни тези въпроси и да изиска ясни механизми и гаранции.

"Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по казуса със Северна Македония, а сега внася френското. При това прехвърли всичко към Народното събрание, без да изрази позиция на правителството. Не може министър-председателят да внася нещо в парламента без да заяви позиция - той не е куриер, а премиер!", заяви Румен Радев.

Президентът коментира още, че вотът на недоверие е рутинна демократична парламентарна процедура, а борбата с корупцията и съдебната реформа са спрели.

Помолен да коментира призива на премиера да застане заедно с него на правилната страна на историята в борбата срещу задкулисието, държавният глава посочи, че борбата с корупцията изисква съдебна реформа, която е спряла. „Тук трябва да сме изключително ясни, че хората, с които водихме заедно борбата с корупцията и беззаконието и продължаваме да я водим, много от тях са извън парламента. Постът на министър-председателя концентрира в себе си голяма власт и ако има проблем с доверието, той се решава не на улицата, а с управленски решения и действия“, посочи още Румен Радев.
 
„Още от древни времена търговията е не само с парични средства“, заяви още президентът в отговор на въпрос за отправен призив да представи доказателства, че парламентът се е превърнал в тържище и че се купуват депутати. „Трябва да си политик със стаж, за да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Тъкмо тази социопатия е причината за разрива между българския народ и политическата класа“, добави държавният глава.
 
Президентът участва в официалната церемония по встъпване в длъжност на Илия Лингорски като член на Управителния съвет на Българската народна банка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Яне преди 1 година
Най-голямата мечта в Швейцария е, да са България на Алпите!
202
3
 
3
 
! Отговори
Петолъчка преди 1 година
Ти вместо сега да обясняваш приказки и да правиш мантри. Обясни защо ни набута тези смешници. Кой ти ги прати? Защо ги назначи на тези позиции? И защо излъга хората с тях? Кой ще плаща всички разходи по изборите? И това не беше ли договорака ти ги подкрепяш за да имаш втори мандат? Защо сложихте тия машини за гласуване явно да си слагате който си искате първи? Излез пред народа и се извини, че ни натресе тези смешници. Спри да правиш простотии, че обърна държавата с краката на горе.
201
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 238. Напротив, изказванията на президента Радев са много добре обмислени и обективни. Нима трябва да си кротува и да си гледа спокойствието, когато вижда глупавото поведение и издънките на управляващите. що се отнася до ГЕРБ, ДПС, итн, възраждане - там има много стойностни хора, с патриотично мислене, к не могат да търпят повече това, к се случва в момента.
200
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Радев, голяма част от българите много Ви харесват, но спрете вече да се излагате и да наливате масло в огъня с тази измислица за РСМ. С Вашето поведение и изказване започваме да си мислим, че сте вече на страната на ГЕРБ и ДПС, което е в разрез с поведението ви дотук. Че доста вече залитнахте в посока Русия, то вече си личи, но не прекалявайте с недообмислени изказвания, защото тези които хулите в момента, Ви подкрепиха на изборите. Не го забравяйте.
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А радеф кога ще стане президент, че държавата му се разпада
198
4
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
ГЕНЕРАЛЕ. ВНИМАВАЙ. КАКВО. ГОВОРИШ. ЗА. ПЕТКОВ. И ЗА. ПП. _ НЕ СЕ. ОТМЯТАЙ. ТЕ. ТЕ. СЪЗДАДОХА.И.ТЕ.МОГАТ.ДА.ТЕ.СЪБОРЯТ._.ЗАЩОТО.ПП.Е.НАРОДА!!!РАНО.ИЛИ.КЪСНО.ТОВА.ЩЕ СТАНЕ.ТЕ.ЩЕ.УПРАВЛЯВАТ.!ПП. Е. НАРОДА. И. СВЕТЛОТО. БЪДЕЩЕ. НА. БЪЛГАРИЯ,!!!
197
5
 
10
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 1 година
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
196
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е добър за ***,всичко му се вижда криво . Е признаваме ,че има принос за свалянето на Мутрата-красец .
195
0
 
6
 
! Отговори
654 преди 1 година
"Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по казуса със Северна Македония, а сега внася френското. При това прехвърли всичко към Народното събрание." Радев бая се оплете. Има решение на парламента, има договор между България и Македония, Бългаската позиция е ясна, Македония трябва да изпълни конкретни условия и да спазва договора. Какво ново да предложи правителството ?, Ако има промяна трябва да я реши палламента. Това е най представителния орган в страната
194
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев да се беше поинтересувал какво е казал Кирил Петков вместо да коментира извадени от контекста реплики!А Петков е прав, че народа от всички партии застана на страната на Радев да бъде избран.И Радев сега трябва да застане на страната на народа.Абе ако иска.Има и друго - който се цепи от колектива, колектива ще му го нацепи.Не е късно Радев да стане от най-желаните - най-омразния президент. Точно сега ли на въпреки на хората ще говори, когато се пише историята и се борим срещу мафията
193
6
 
1
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Поздравления за Радев! В тази сложна обстановка се държи адекватно. За разлика от БСП, смешниците ДБ и жалките ПП, които със всички средства се опитват да спасят кокала. Кога България ще стане по-важна от техния кокал ?
192
3
 
3
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Всъщност Радев си прави евтин PR. Преди него същото направи Слави. Абсолютна шизофрения е месеци наред Радев и Слави да повтарят като папагали, че правитеството ще заобиколи парламента и когато правителството оставя решението на парламента, пак да намират кусур.Сега излиза, че премиера ще е виновен, ако вземе решение, ще е виновен и ако не вземе.Тъй като Слави всъщност няма политики, а е просто един говорител, който се прави на патриот за него е нормално.Радев е друг случай-просто пупулист
191
2
 
2
 
! Отговори
вуенската конвенция преди 1 година
Ей,женерал Маринкин нямаш ли дипломатически съветници,които да ти обяснят виенската дипломатическа конвеция и че парижките *** от улица Оборище не могат да внасят никакви предложения в НС!ПитайПешо дипломатчето!
190
1
 
2
 
! Отговори
ненапразно преди 1 година
народът е измислил поговорката "Гаранция Франция", т.е. няма такава гаранция. Не разчитаме ДРУГ да гарантира нашите интереси! А другата поговорка "На вълка врата му е дебел защото си върши работата сам" е точно за случая със СМ. Народът е мъдър и отклоняването от народната мъдрост е пагубно! Нито крачка назад!
189
3
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
До bbb. По време на омразния соц една трета от продукцията на икономиката ни беше БРАК, три (3) фалита за 45 години, а "раят" наречен България беше един затвор, в който, за да отидеш до Смолян или Свиленград, трябваше да имаш "открит лист", ако изобщо знаеш какво значи това. Да не говорим за лагерите "Белене", "Скравена" и много други, където убиваха със сопи и хвърляха труповете на прасетата.
188
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, реално не е премиер, а куриер.
187
2
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 1 година
Слави остана без пари и свали правителството. Няма приходи вече от БНБ, АПИ и Кап. Андреево. И така един чалгаджия се изгаври с държавното управление. Е, няма такава държава, но има такъв народ от ***-юв-ци барабар с президент също га-ню-вец и то какъв. Мълчи като риба за Слави и ИТН.
186
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ти си президент, а не лукова глава.
185
5
 
5
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
Френското предложение е гаранция Франция !
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега трябва да кажем не и да дадем вето. Единствено така македонците ще се научат. После пак ще говорим. Ако са се научили добре, ако не - не.