Петков: Ако Радев не иска да е объркан, да следи хората, които го подкрепиха

Премиерът посочи двете неофициални причини според него за напускането на ИТН
18 юни 2022 15:26, Елка Василева
204
Петков: Ако Радев не иска да е объркан, да следи хората, които го подкрепиха
Снимка: архив, БГНЕС

„Виждам реакция на грешна информация и никакво вглеждане в това, което хората искат.  Не знам дали е подведен или объркан, но има нещо, което го прави да изглежда не човекът, който си спомням. Има шанс бързо да се върне към своята сила. Ако не иска да бъде объркан, да следи хората, които го подкрепиха. Сега просто трябва да излезе на площада, да излезе да ги попита, да каже „ Може би съм се объркал, какво искате?. Така премиерът Кирил Петков коментира по Дарик радио последните изказвания на президента Румен Радев.

Още по темата
„Когато задкулисието влезе в президентската институция, всички ние излязохме на площада, защото искахме да покажем, че това е една червена линия, която ако прекосиш, гражданското общество идва и те защитава. Видяхме „Възраждане“ с ГЕРБ, ДПС и ИТН,  точно като една коалиция на задкулисието ни нападнаха и унищожиха ролята на един толкова светъл човек (бел.ред. Никола Минчев). Видяхме същите лица и сега. Призовавам го (бел.ред. Румен Радев) да се замисли защо същите хора, които бяха на площада, когато главния прокурор влезе в президентската институция, сега бяха отново на площада, за да подкрепят правителството“, допълни още Петков.

На въпрос дали купува депутати, министър-председателят отговори, че няма купуване или пазаруване, а всеки носи отговорност и има своята историческа роля. „ Бяхме се събрали съмишленици от ПП преди една седмица и мислехме какво се случва оттук нататък, ние усещахме, че задкулисието дърпа с всички възможни лостове, за да свали това правителство. Имаше гласове от хора, които уважавам, които казваха, че нищо не може да се прави в момента и трябва да се ходи на избори, но някои от нас казаха, напротив, трябват ни 12 гласа и ние трябва един по едни да говорим с всеки възможен депутат, който вярва, че клетвата му за България, лоялността му, не е към нечий партиен лидер,“ каза Петков.

Петков сподели, че е почувствал надежда, когато първите петима депутати от ИТН ясно са заявили, че скъсват с идеята някой да им диктува какво да прави. „Продължихме да говорим с всеки един, който вярва, че отговорността за промяната не е на партия, не е на лидер. Ние сме тук, за да ги обединим. В този момент, ако 6 човека натиснат бутона „не със статуквото“, „не със задкулисието“, имаме „право на собствено мнение“, България ще има съвсем друга посока,“ каза Петков.

Премиерът обясни, че за да бъде правителството стабилно, е трябвало да се предприемат два хода - „ да даваме обществените средства на същите тези хора, срещу които обещахме, че ще се борим, да оставим пенсионерите назад. Този тип политики биха довели до стабилност, но и до циментирането на това задкулисие и поредното предаване на обещания, това ние няма да го направим. Ценността е да си на правилната страна на историята, да изтеглиш една нация напред, на цената на всичко, това е цената, която сме готови да платим,“ каза Петков.

Относно френското предложение Кирил Петков ясно заяви, че няма да вземе ясна позиция относно РС Македония, докато Народното събрание не вземе решение. „Аз като министър-председател няма да направя нищо, ще изчакаме това решение, то е национално и изисква по-голямо обединение от хора.“

По негови думи като неофициални поводи за напускането на ИТН могат да се считат, че са огромните средства, които „ние не разрешихме да се похарчат непрозразно в сферата за строителството на пътищата“. Като втора причина той посочи факта, че от ПП не одобриха предложението Любомир Каримански от ИТН да стане гуверньор на БНБ. „Между едни партньори не е страшно да се карат, страшното е, когато се направят безпринципни решения,“ каза Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
всички тези насъбрали се набързо по телефона хора от такива като прокопиев и сие.си взеха възнагражденията но понеже са събрани на пожар не им и е обяснено как трябваше да викат.и крещяха както обикновено с оставка .та се наложи просто киро да им подскаже по диктофона че не оставка а победа да викат за да си заработят .100.тачката.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире багай към Канада докато можеш !
14
1
 
11
 
! Отговори
Избирателоданъкоплат преди 1 година
Радев се обърква че той ги изтипоса ,какво остава за нас избирателите. Направо ни натакиваха фамилията. Какви ги мислехме какви маскари излезнаха .
13
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Очевидно езче Радев не е объркан. Радев прави тъкмо тоеа-оодкреоя евреите,които го подкрепиха. Именно затова Радев се храни в Президентството с храна от ресторантите на мутрите,маха с ръчичка на еврейчето Кирльо Оръдков от едното Дундуруков,та до други Дундуруков. И нищо чудно днес канадският бисексуалност да подкрепи с кавалерско "ръка под ръка" Помен Гадев на Гей парада . А защо не и гей брак. Така,че Петков никак не може да се оплаче от липса на подкрепа от Радев. Мутрите да пълнят чинията!
12
1
 
15
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
БЪЛГАРИ, ПОКАЖЕТЕ НА СВЕТА КАК СЕ ГОНИ КИРО - СЛУГИНАЖА - ПРОДАВАЧА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!!!
11
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е най-обикновен бу клуг и русофилски пи дал. Радев и Янев са хората на Генералния щаб, който е плътно инфилтриран с рускк агенти. Тези хора готвеха метеж и излизане от НАТО и съюз с Фашистка Просия, само дето ВСУ им мина път. Тези трябва да нъдат разжалвани, пребити с винкели и разстреляни като мрсни кучета.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една проста сметка... Ако си честен депутат и участваш в няколко комисии с бонусите стигаш до заплатата на ленчето. Да кажем средно по 15 хиляди лева, това прави 180 хиляди на година. За един мандат грубо може да спечелиш до 720 хиляди. Къде са 720 хиляди , къде са 3 милиона, не само славун ще остане без депутати...
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоа се нарежда на опашката да ни опрайдва . Бедае таз крива нива
8
4
 
11
 
! Отговори
стоян преди 1 година
Бандитите от всички политически сили плюват дружно по една сила-Възраждане.Което значи,че само Възраждане е на прав път.В сряда всички пред парламента-време е за метене.
7
12
 
5
 
! Отговори
ьомручету преди 1 година
Ако Радев не си беше вдигнал юмручето, може би щях да съм заблуден дали не е кремълски, ама с това юмруче е абсолютно Кремълска простотия която са го накарали да направи
6
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха!...Премиеринът коментирал ПО ДАРИК радио Президента ?!?!...Същото "радио",което СЪЧИНИ "интервюто" с манекена на Преизподнята,битуващ в реалния свят като "Славуца Трифонофф" ?..."Дарик радио"..-ЩО Е ТО ?..Абе,има толкова "отракани" от вас,що си не припомните как се появи въпросното "радио" и кои са неговите "родители" ?
5
3
 
13
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
ТАКА ЗАТЪНАХА В БЛАТОТО НА ЛЪЖИТЕ СИ, ЧЕ НЯМА ИЗЛИЗАНЕ- ОСТАВКА МУТРИ НА КРЕМЪЛ
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрави за макетата Петков, живота ще ти стане по лесен, сигурен съм в това :) Нема как да искаш да приемеш тези сръбски неблагодарници в ЕС, при положение, че ще ни забият нож в гърба при първа възможност :)
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това български език ли е?
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо,хубаво е,че си показа истинската същност.
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев,защо ти падна юмрука срещу мафията!И теб ли купиха?