Петков: Ако Радев не иска да е объркан, да следи хората, които го подкрепиха

Премиерът посочи двете неофициални причини според него за напускането на ИТН
18 юни 2022 15:26, Елка Василева
204
Петков: Ако Радев не иска да е объркан, да следи хората, които го подкрепиха
Снимка: архив, БГНЕС

„Виждам реакция на грешна информация и никакво вглеждане в това, което хората искат.  Не знам дали е подведен или объркан, но има нещо, което го прави да изглежда не човекът, който си спомням. Има шанс бързо да се върне към своята сила. Ако не иска да бъде объркан, да следи хората, които го подкрепиха. Сега просто трябва да излезе на площада, да излезе да ги попита, да каже „ Може би съм се объркал, какво искате?. Така премиерът Кирил Петков коментира по Дарик радио последните изказвания на президента Румен Радев.

Още по темата
„Когато задкулисието влезе в президентската институция, всички ние излязохме на площада, защото искахме да покажем, че това е една червена линия, която ако прекосиш, гражданското общество идва и те защитава. Видяхме „Възраждане“ с ГЕРБ, ДПС и ИТН,  точно като една коалиция на задкулисието ни нападнаха и унищожиха ролята на един толкова светъл човек (бел.ред. Никола Минчев). Видяхме същите лица и сега. Призовавам го (бел.ред. Румен Радев) да се замисли защо същите хора, които бяха на площада, когато главния прокурор влезе в президентската институция, сега бяха отново на площада, за да подкрепят правителството“, допълни още Петков.

На въпрос дали купува депутати, министър-председателят отговори, че няма купуване или пазаруване, а всеки носи отговорност и има своята историческа роля. „ Бяхме се събрали съмишленици от ПП преди една седмица и мислехме какво се случва оттук нататък, ние усещахме, че задкулисието дърпа с всички възможни лостове, за да свали това правителство. Имаше гласове от хора, които уважавам, които казваха, че нищо не може да се прави в момента и трябва да се ходи на избори, но някои от нас казаха, напротив, трябват ни 12 гласа и ние трябва един по едни да говорим с всеки възможен депутат, който вярва, че клетвата му за България, лоялността му, не е към нечий партиен лидер,“ каза Петков.

Петков сподели, че е почувствал надежда, когато първите петима депутати от ИТН ясно са заявили, че скъсват с идеята някой да им диктува какво да прави. „Продължихме да говорим с всеки един, който вярва, че отговорността за промяната не е на партия, не е на лидер. Ние сме тук, за да ги обединим. В този момент, ако 6 човека натиснат бутона „не със статуквото“, „не със задкулисието“, имаме „право на собствено мнение“, България ще има съвсем друга посока,“ каза Петков.

Премиерът обясни, че за да бъде правителството стабилно, е трябвало да се предприемат два хода - „ да даваме обществените средства на същите тези хора, срещу които обещахме, че ще се борим, да оставим пенсионерите назад. Този тип политики биха довели до стабилност, но и до циментирането на това задкулисие и поредното предаване на обещания, това ние няма да го направим. Ценността е да си на правилната страна на историята, да изтеглиш една нация напред, на цената на всичко, това е цената, която сме готови да платим,“ каза Петков.

Относно френското предложение Кирил Петков ясно заяви, че няма да вземе ясна позиция относно РС Македония, докато Народното събрание не вземе решение. „Аз като министър-председател няма да направя нищо, ще изчакаме това решение, то е национално и изисква по-голямо обединение от хора.“

По негови думи като неофициални поводи за напускането на ИТН могат да се считат, че са огромните средства, които „ние не разрешихме да се похарчат непрозразно в сферата за строителството на пътищата“. Като втора причина той посочи факта, че от ПП не одобриха предложението Любомир Каримански от ИТН да стане гуверньор на БНБ. „Между едни партньори не е страшно да се карат, страшното е, когато се направят безпринципни решения,“ каза Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
1
 
! Отговори
Есаул преди 1 година
Президента ми е ценен, но по ценна от него е Истината! В случая тя не е на негова страна!
35
2
 
11
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя некадърник разпиля държавата и пак кряка като лу-д но площадите....ей, сладко нещо е властта, ей!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Враговете на Блгария като Кирчо и Кокорчо викат на другите предатели, а от тях по-големи предатели не сме виждали.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Делопредводителка Кои са държавни врагове бе ццървул хората, които не искат да им налагат санкции, да живеят добре и да не им продават историята и не само на БЮРМ ли?
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единиственният политик като хората е Радев, време е новата мафия да подава оставка !!!
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КанадецО е по-нагъл и от тиквата.
30
3
 
9
 
! Отговори
Муча преди 1 година
Ще на плаши той нас с прайдове.
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро не е предател, но не познава спецификата на Балканите, което е нормално, щото е израснал в Канада :)
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че батерийни на Радев се зареждат в Москва.При сегашната ситуация вече ясно си пролича кой какъв е в политиката и от кой е зависим.ДПС осветли дългия,Радев си показа проруската ориентация.
27
3
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 1 година
МНОГО СИ ДРЕБЕН И ПРОДАЖЕН, ЗА ДА ДАВАШ СЪВЕТИ НА ПРЕЗИДЕНТА, МАКАР ЧЕ И ТОЙ ИМА ВИНА , ЧЕ ВИЕ С кокорестия ЗАВЛАДЯХТЕ, КРАДЕТЕ И ПРОДАВАТЕ БЪЛГАРИЯ !!!ХВАЩАЙТЕ СИ ДЪРМИТЕ И ЗАМИНАВАЙТЕ АКО ИСКАТЕ В КАНАДА, АКО ИСКАТЕ В УКРАЙНА ДА СЕ БИЕТЕ-ПОНЕЖЕ СТЕ ГОЛЕМИ ВОЙНОЛЮБЦИ !!!
26
0
 
9
 
! Отговори
Делопредводителка преди 1 година
Не се заблуждавайте. Службите работят на фулл следи се всеки държавен враг. Правят се досиета и ще има вартоломеева нощ и на дългите ножове лов на вещери и вещици.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заминавай си по канадските ливади бе продажник.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез макета станаха препъни камък за нас Киро, ще кажеш ние си немаме собствени проблеми, че да мислим само за тех :)
23
4
 
10
 
! Отговори
999 преди 1 година
ПОДКРЕПЯМ РАДЕВ, НЕ КИРО ДИЛЕТАНТА!!!
22
3
 
6
 
! Отговори
Тъй си мисля преди 1 година
Явно мутрите други ще ги гонят . Няма да да са двойцата кироикоро корифеите по държавните дела .
21
6
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Очевидно е че Радев не е объркан. Радев прави тъкмо тоеа-подкрепя евреите,които го подкрепиха. Именно затова Радев се храни в Президентството с храна от ресторантите на мутрите,маха с ръчичка на еврейчето Кирльо Пръдков от едното Дундуруков,та до другото Дундуруков. И нищо чудно днес канадският бисексуалист да подкрепи с кавалерско "ръка под ръка" Помен Гадев на Гей парада . А защо не и гей брак? Така,че Петков никак не може да се оплаче от липса на подкрепа от Радев. Мутрите да пълнят чинията
20
4
 
18
 
! Отговори
У бре преди 1 година
"Спонтанни протести, спонтанно напуснали чужди депутати след телефонни разговори,спонтанно появил се рупор в ръката на премиера.." Спонтанната миналогодишна грешка на един объркан народ и един позаблудил се президент!
19
4
 
13
 
! Отговори
истина преди 1 година
Войната която Радев води срещу ГЕРБ завърши с неуспех, но роди четириглаво чудовище начело с ПП , което причини невиждана инфлация и мизерия. Слабоумен докара крадливи некадърници на власт. Добре че им се вижда края.
18
2
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Радев изкупува СЕГА ВИНАТА СИ, ЧЕ ТОЧНО ТОЙ ДОВЕДЕ ТОЯ СЛУГИНАЖ!!! ИЗМАМИХА ГО С ОБЕЩАНИЯ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА.
17
2
 
20
 
! Отговори
Еййй преди 1 година
Много нагло товапешлеме бе, Радев нека да се радва на произведението си !