Гечев: БСП изведе Радев в политиката, разминаването ни не е в негова полза

Президентът и БСП имат различни приоритети
Обновена: 19 юни 2022 09:52 | 19 юни 2022 09:47, Камелия Цветанова
111
Гечев: БСП изведе Радев в политиката, разминаването ни не е в негова полза

„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция се знае много отдавна. Българската социалистическа партия има категорична позиция по темата Македония и ние по никакъв начин няма как да позволим да бъде гласувано такова предложение, поради простата причина че РСМ не е изпълнила договора от 2017 година. И след като той не е изпълнен, е много странно как България позволява чужди премиери и президенти да дават предложения на българския народ.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му е важно, че това писмо е пристигнало в българския парламент и е важно да се види кой и как ще гласува. „Българската социалистическа партия ще гласува твърдо против каквито и да е компромиси. Ние държим на международното право и искаме нещо много простo – Северна Македония да изпълни своята част от договора и чак след това можем да говорим“, каза още проф. Гечев.

„Всеки разумен човек вижда, че има натиск, защото НАТО и ЕС лидерите им искат да затворят кръга с Балканите и тази следваща крачка е свързана със Северна Македония. Те си имат геополитически интереси“, добави депутатът от левицата и подчерта, че това не може да стане за сметка на българския национален интерес.

„Истината е, че в момента има някакво напрежение. На политическата арена г-н Радев беше изведен от БСП и ние изиграхме основна роля при неговото избиране. Ние не можем да се съгласим и няма как да нямаме различия с него по следния въпрос: според нас приоритет в момента има приемането на бюджета, запазване на управлението и единствено адекватното и важно е стабилизирането на страната преди наближаващия тежък сезон, отколкото да се занимаваме с това какви евентуални разговори е водил премиерът“, обясни Румен Гечев по за текущата ситуация и приоритетите на социалистите.

„По отношение на родолюбието, право на президента си е как да говори, но разминаването не е в негова полза. Абсолютно сигурен съм, че обществената подкрепа ще бъде в полза на БСП“, категоричен е народният представител от „БСП за България“.

„Бюджетът трябва да бъде подкрепен. Това е логично и необходимо на българския народ. Нека поясним, че евентуалното торпилиране означава служебни правителства, липса на парламент и влизане в есенно-зимния сезон с избори. А в момента всички страни членки на ЕС разработват мерки, свързани с увеличението на цените на енергийните носители. Европа има сериозен проблем, възникнал от това, че подаването на природен газ ще бъде намалено в няколко десетки процента. И това означава, че индустриите и домакинствата ще бъдат поставени в извънредни условия и затова вече работят по алтернативни доставки“, коментира проф. Гечев и добави, че нищо добро не ни чака, ако продължим да се занимаваме с остри политически конфронтации, защото в момента е необходимо, независимо от политическите си различия, партиите да поставят интереса на хората на първо място.

В заключение той прогнозира, че партиите ще направят така, че бюджетът да бъде приет. „Дали след това ще има успешен или неуспешен вот на недоверие, зависи от политическата аритметика. Истината е, че никой не иска избори, тъй като нито сме готови, нито ще променим нещо съществено. Приоритетът трябва да бъде приемането на актуализацията на бюджета, защото в противен случай рискуваме да оставим българския бизнес без компенсации“, завърши проф. Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: БСПРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
Комунист преди 1 година
Как не ви е срам бе, така да обиждате нашият другар. Никой от вас не знае колко много е направил той за нас. Дал си е здравето да работи във всички тези парламенти и правителства.
77
1
 
6
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Тоя и Рашков са ми най долно пробните комунистически отре пки,извадени от нафталина,пълни ком пле ксари и въсду хари,та те ли ще оправят България?
76
1
 
4
 
! Отговори
ЕК преди 1 година
Агент Економов или Поразяващата УСТА или Гумен Речев, г-н Фалит или Професора, който нищо не е написал през последните 15 годиниСпри да се изявяваш, че стана за резил!
75
1
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Видяхме докъде докараха страната този професор от снимката, Стефан Софиянски, че и Иван Костов дори. През 90-те г. на миналия век, един американски долар се обменяше за около 3 000 неденоминирани левове. Заплатите бяха по около 10 долара, а пенсиите по около пет. След три правителства на мутрите, с министър председател Бойко Борисов, сегашните политици и депутати ще им изплащат облигационните заеми. Честито на банкерите от българските банки.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, р. гечев, от 20 години трябваше да е в панделата за това, че фалира България и разори българите. Вместо това този, р. гечев, върви от студио в студио на поръчковите телевизии /Бошков ТВ, Нова, БНТ и Евроком/ и продължава да лъже...и краде. Необяснимо е, че все още има такива, които му вярват???? Не питам журналята по колко получават за да ни обработват и лъжат, те си знаят....
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП нямат право изобщо да се обаждат. Те ни натресоха Радев. А колкото до Румен Гечев мога да кажа, че Гечев е професор по фалити на България. Проверете той фалира 2 пъти България!!! Какво изобщо прави още в политиката или дава акъли за нов фалит?
72
0
 
3
 
! Отговори
Ясно за референдума преди 1 година
Явно най-адекватното решение е, 240 депутата-240 едномандатни региона и гласуваме като за кмет - за МЕСТЕН човек (поне 3 години живял в райна, за да знае на СВОЙ гръб проблемите, а не отвън някой да се "запознава") и в два тура, така че мнозинството да го иска, с ясни механизми за ОТЗОВАВАНЕ. Тогава партиите ще отидат в кофите, защото ще има от сумати партии и много независими депутати. Всъщност на референдума беше подобно и широко ПОДКРЕПЕН и за това партиите го направиха "невалиден" ;) Ясно
71
0
 
3
 
! Отговори
Да мислим преди 1 година
ФАКТИ: В парламента има 7 партии, от които 2 американски, 2 руски, 1 турска, 1 немска (и вчера зад Бойко надписа на немската фондация), 1 неадекватна. Извън парламента-още по-жадни за власт и по-зле. Нови има само Янев, ама и при него се опитват да пробият съмнителни хора, не е казал КОНКРЕТНО за какво се бори, а общи неща. Ще видим, но трябва да се научи да говори по-добре, че и правилни позиции не може добре да обоснове. НИКОЯ партия не става, а и партийте решават, депутатите само подпечатват!
70
0
 
10
 
! Отговори
васо преди 1 година
комуиден ***
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този акъл не искам ,нагъл е повече от всички други взети заедно, трябваше отдавна да е на топло, още помним неговата роля във Виденовата зима - глад, безпаричие и мизерия....
68
2
 
15
 
! Отговори
чичо преди 1 година
БЪЛГАРИ,НАРОДЕЕЕ...помнете,първопричината за днешното състояние е БСП/БКП/ и Радев,а второпричината,за съжаление сме си ние,народа,щото лесно се връзваме по сладките приказки.А сега си спонете,откога и колко пъти,Борисов,който уж милиарди е откраднал и да му се чуди човек на акъла,що още е в България,казваше простичко,като за прости хора,какво ни очаква.Та какво бе умници не разбрахте,че докарахте Радев,а той докара чалгари като Слави и просто Кирчо на власт.
67
1
 
17
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Е как няма да има разминаване. За първи път от 12 години насам БСП са налапали кокала и не искат да го пуснат. Ако се го изтърват, още 12 години само ще се облизват. Майката на мафията в България в момента продължава промяната. Мила родна картинка.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този за какви ползи за БСП говори? Едва се докопаха до този Парламент,за следващия със сигурност ще са аут! Скриха се зад гърба на Радев и се наместиха отново на топлите столчета! Колкото и да му е тъжно на този злобар,Радев е политикът с най-високо доверие в БЪЛГАРИЯ!Да не се грижат за него,ами да си погледнат скапаната партия,която заминава към небитието,благодарение на такива като Нинова и Гечев!През целия преход БСП работи за съсипването на ДЪЛГАРИЯ!!!
65
1
 
11
 
! Отговори
Объркал си се преди 1 година
Ако не бяхте подкрепили Радев на времето, той нямаше да се кандидатира и т.н., НО-БСП също нямаше да спечели (тогава се натискаше Манолова и др., които освен вие, никой нямаше да подкрепи). Благодарение на НЕГО вие записахте някаква победа. Искахте да трупате одобрение на негов гръб, а той да слушка, НО той не е послушко. И ГЕРБ, и БСП го пришиваха към БСП, но реално БСП повтаряше тезите на Президента, НЕ ОБРАТНОТО! Хората виждат. Доказателство: с Радев са мнозинството, с вас са шепа. ФАКТ!
64
1
 
12
 
! Отговори
Прав преди 1 година
Е президентът. От къде на къде, ще се внася чуждо мнение за гласуване в НС. Редно е първо да се информира МС и той да излезе с мнение и НС тогава да го гласува. Нинова говори едно за Македония, но в НС може да се стигне до приемане. Щом се внася чуждо решение, това дава основание за в бъдеще и други държави да искат да внасят решения за гласуване. Това си е пряка намеса в държавността. За това оставка на правителството. А Нинова води към тотален провэл Партията.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
72 Ето, това също е пазарлък.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това си изказване комунистът от БСП Гечев, доказа, че столетницата е номинирала Радев от корист, че чака нещо от него в замяна за номинацията. Радев не е член на БСП.
61
14
 
13
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Да, Румен Радев е български президент прокарващ руските интереси в България. Или просто казано работи за добруването на Русия а не на България. Български президент!
60
9
 
15
 
! Отговори
ДБКИУ преди 1 година
Хвани Гечев-удари Радев. И двамата утре ще говорят друго, угодно на Путин. Важни са заплатките на другарите.Не са се загрижили кой знае колко за гражданите.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е втори мандат на Президента,който не е вече обвързан с БСП,ако първият как инициативен комитет е бил случайно от тях съставен по фракции,но длъжността му не е партийно обременена по задължение вече отдавна как заемани длъжности в държавни органи без пристрастие към партийни дружества,сдружения,за това неговото изказване е в съответствие с длъжността му неполитизирана с обръщение за неполитически пристрастия които трябва да се спазват при изпълнение на служебните задължения в процес решение