Гечев: БСП изведе Радев в политиката, разминаването ни не е в негова полза

Президентът и БСП имат различни приоритети
Обновена: 19 юни 2022 09:52 | 19 юни 2022 09:47, Камелия Цветанова
111
Гечев: БСП изведе Радев в политиката, разминаването ни не е в негова полза

„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция се знае много отдавна. Българската социалистическа партия има категорична позиция по темата Македония и ние по никакъв начин няма как да позволим да бъде гласувано такова предложение, поради простата причина че РСМ не е изпълнила договора от 2017 година. И след като той не е изпълнен, е много странно как България позволява чужди премиери и президенти да дават предложения на българския народ.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му е важно, че това писмо е пристигнало в българския парламент и е важно да се види кой и как ще гласува. „Българската социалистическа партия ще гласува твърдо против каквито и да е компромиси. Ние държим на международното право и искаме нещо много простo – Северна Македония да изпълни своята част от договора и чак след това можем да говорим“, каза още проф. Гечев.

„Всеки разумен човек вижда, че има натиск, защото НАТО и ЕС лидерите им искат да затворят кръга с Балканите и тази следваща крачка е свързана със Северна Македония. Те си имат геополитически интереси“, добави депутатът от левицата и подчерта, че това не може да стане за сметка на българския национален интерес.

„Истината е, че в момента има някакво напрежение. На политическата арена г-н Радев беше изведен от БСП и ние изиграхме основна роля при неговото избиране. Ние не можем да се съгласим и няма как да нямаме различия с него по следния въпрос: според нас приоритет в момента има приемането на бюджета, запазване на управлението и единствено адекватното и важно е стабилизирането на страната преди наближаващия тежък сезон, отколкото да се занимаваме с това какви евентуални разговори е водил премиерът“, обясни Румен Гечев по за текущата ситуация и приоритетите на социалистите.

„По отношение на родолюбието, право на президента си е как да говори, но разминаването не е в негова полза. Абсолютно сигурен съм, че обществената подкрепа ще бъде в полза на БСП“, категоричен е народният представител от „БСП за България“.

„Бюджетът трябва да бъде подкрепен. Това е логично и необходимо на българския народ. Нека поясним, че евентуалното торпилиране означава служебни правителства, липса на парламент и влизане в есенно-зимния сезон с избори. А в момента всички страни членки на ЕС разработват мерки, свързани с увеличението на цените на енергийните носители. Европа има сериозен проблем, възникнал от това, че подаването на природен газ ще бъде намалено в няколко десетки процента. И това означава, че индустриите и домакинствата ще бъдат поставени в извънредни условия и затова вече работят по алтернативни доставки“, коментира проф. Гечев и добави, че нищо добро не ни чака, ако продължим да се занимаваме с остри политически конфронтации, защото в момента е необходимо, независимо от политическите си различия, партиите да поставят интереса на хората на първо място.

В заключение той прогнозира, че партиите ще направят така, че бюджетът да бъде приет. „Дали след това ще има успешен или неуспешен вот на недоверие, зависи от политическата аритметика. Истината е, че никой не иска избори, тъй като нито сме готови, нито ще променим нещо съществено. Приоритетът трябва да бъде приемането на актуализацията на бюджета, защото в противен случай рискуваме да оставим българския бизнес без компенсации“, завърши проф. Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: БСПРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
16
 
! Отговори
БСП-ар преди 1 година
Като се показва този дедо БСП съвсем ще се закопае.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП умре
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказан доносник / агент Економов/, некадърен икономист / фалира държавата/ , и със съмнителен морал /къща в Симеоново от банка на която даде лиценз / - това е Румен Гечев . Няма да се оправи тази държава докато такива като него ни управляват , вместо да са в централния затвор
35
7
 
5
 
! Отговори
силна България преди 1 година
След като русия ни обяви за враг и спря газа моментална трябваше да спрем сръбския газопровад и премахнем окупационите паметници.
34
2
 
18
 
! Отговори
B2B преди 1 година
Гечев_ НАГЪЛ СИ!
33
2
 
18
 
! Отговори
Економов преди 1 година
Поразяващата уста пак се изказва и пак от първа инстанция. А като фалира държавата се покри в офшорните зони за няколко години.
32
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Господин 3 000 лева за долар няма право да се обажда изобщо. Във всяка една нормална държава щеше да е зад решетките с дълга присъда, по-голяма от 10 години.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агент Економов отдавна трябваше да е в затвора , вместо това управлява икономиката . Вече веднъж я управлява и видяхме до къде я докара . Изберете го и 5 път за депутат и чакайте да се оправим
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Президентът не е ли президент на целия народ, а? Ако е само ваш президент, то тогава излиза, че държавата е само ваша, а другите с каква народност са? Колко народ гласува за БСП на предните избори?И колко беше избирателната активност? Нали не вярвате че президент на България е такъв само на 1% от всички българи? А на останалите 99% кой им е президент? В момента Радев има историческият шанс да докаже че е президент на всички българи а не само на БСП. Логично е че ще му се расърдите!
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев, Като се предлагаше Радев за президент видяхте силна кандидатура, лепнахте се , а сега нещо не ви изнася. Защо не вземеш да си окажеш, че се излагаш????
28
9
 
7
 
! Отговори
Радев е пътник преди 1 година
Румен Радев ще си отиде, както изчезна и Слави Трифонов. Ред е на прокуратурата да вземе съответните решения за повдигане на обвинения, относно многобройните престъпления от екипа на Радев - Йотова.
27
0
 
17
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Евала - румба ти успя да фалираш два пьти бьлгария - рекорд непостигнат от никой преди тебВедньж при - виденов и сега при кире
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай бе вуйче, президентът трябва да има лично мнение и да е президент на всички, а не президент на БСП... Аз лично не съм гласувал за румбака, но той е президент и трябва да има самостоятелност. Много голям процент от хората го одобряват и много хора мразят истински БСП, ДБ, ПП, ГЕРБ и всички които се упражняваха на гърба на българите!
25
1
 
8
 
! Отговори
Рр преди 1 година
Само си отворете учите: човек, който заедно с Виденов фалираха цяла държава, унищожи ха и затвориха цяла банкова система, изкрадоха парите на милиони хора, разбиха, хиляди човешки съдби(свидетел съм на десетки такива), хора почнаха след инфаркт и инсулт след като си загубиха парите, и същия е този е не само цял живот(и сина му) депутати ами и постоянно ръси мозък , критикува, атакува и дава съвети. Какво очаквате от такава държава?
24
2
 
14
 
! Отговори
О, майкоо преди 1 година
Този пък. Вие затова сте се хванали за полата на киро като удавник за сламка. Защото при нови избори сте на бариерата. А за власт ще трябва да мечтаете пак десетилетия. Нормално, когато лансирате хора като теб, доказано вредни, фалирали финансите на държавата през 97. Не е ли достатъчно това, което оплескахте? И виж рейтинга на Радев, сравнен с този на лидерката ти Корнела. Ще ти даде някой хинт в чия полза е разминаването.
23
1
 
12
 
! Отговори
Ninov преди 1 година
Как може такъв като Гечев да дава оценки??? Та той съсипа държавата през 1997 г. , а сега наглостта му е ненадмината.
22
1
 
17
 
! Отговори
BG преди 1 година
Генчев... . Имаме спомен от твоето управление. Покриисе някъде !
21
3
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Анонимен 25 Не е бил и мой президент. Станахме двама.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гласувам за БСП. Но само за протокола да напомня, че те са част от ПЕС - част от европейско семейство партии. Щом са ги приели - имат им доверие техните си там хора. Но Радев се излага много
19
3
 
10
 
! Отговори
едни и същи преди 1 година
БСП и Радев са от един дол дренки- народна поговорка. Вредни и ненужни сте.