Гечев: БСП изведе Радев в политиката, разминаването ни не е в негова полза

Президентът и БСП имат различни приоритети
Обновена: 19 юни 2022 09:52 | 19 юни 2022 09:47, Камелия Цветанова
111
Гечев: БСП изведе Радев в политиката, разминаването ни не е в негова полза

„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция се знае много отдавна. Българската социалистическа партия има категорична позиция по темата Македония и ние по никакъв начин няма как да позволим да бъде гласувано такова предложение, поради простата причина че РСМ не е изпълнила договора от 2017 година. И след като той не е изпълнен, е много странно как България позволява чужди премиери и президенти да дават предложения на българския народ.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му е важно, че това писмо е пристигнало в българския парламент и е важно да се види кой и как ще гласува. „Българската социалистическа партия ще гласува твърдо против каквито и да е компромиси. Ние държим на международното право и искаме нещо много простo – Северна Македония да изпълни своята част от договора и чак след това можем да говорим“, каза още проф. Гечев.

„Всеки разумен човек вижда, че има натиск, защото НАТО и ЕС лидерите им искат да затворят кръга с Балканите и тази следваща крачка е свързана със Северна Македония. Те си имат геополитически интереси“, добави депутатът от левицата и подчерта, че това не може да стане за сметка на българския национален интерес.

„Истината е, че в момента има някакво напрежение. На политическата арена г-н Радев беше изведен от БСП и ние изиграхме основна роля при неговото избиране. Ние не можем да се съгласим и няма как да нямаме различия с него по следния въпрос: според нас приоритет в момента има приемането на бюджета, запазване на управлението и единствено адекватното и важно е стабилизирането на страната преди наближаващия тежък сезон, отколкото да се занимаваме с това какви евентуални разговори е водил премиерът“, обясни Румен Гечев по за текущата ситуация и приоритетите на социалистите.

„По отношение на родолюбието, право на президента си е как да говори, но разминаването не е в негова полза. Абсолютно сигурен съм, че обществената подкрепа ще бъде в полза на БСП“, категоричен е народният представител от „БСП за България“.

„Бюджетът трябва да бъде подкрепен. Това е логично и необходимо на българския народ. Нека поясним, че евентуалното торпилиране означава служебни правителства, липса на парламент и влизане в есенно-зимния сезон с избори. А в момента всички страни членки на ЕС разработват мерки, свързани с увеличението на цените на енергийните носители. Европа има сериозен проблем, възникнал от това, че подаването на природен газ ще бъде намалено в няколко десетки процента. И това означава, че индустриите и домакинствата ще бъдат поставени в извънредни условия и затова вече работят по алтернативни доставки“, коментира проф. Гечев и добави, че нищо добро не ни чака, ако продължим да се занимаваме с остри политически конфронтации, защото в момента е необходимо, независимо от политическите си различия, партиите да поставят интереса на хората на първо място.

В заключение той прогнозира, че партиите ще направят така, че бюджетът да бъде приет. „Дали след това ще има успешен или неуспешен вот на недоверие, зависи от политическата аритметика. Истината е, че никой не иска избори, тъй като нито сме готови, нито ще променим нещо съществено. Приоритетът трябва да бъде приемането на актуализацията на бюджета, защото в противен случай рискуваме да оставим българския бизнес без компенсации“, завърши проф. Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: БСПРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки разумен човек вижда, че има натиск, защото НАТО и ЕС лидерите им искат да затворят кръга с Балканите и тази следваща крачка е свързана със Северна Македония. Те си имат геополитически интереси! А КАКЪВ Е ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ ИНТЕРЕС НЕ МУ СТИСКА ДА КАЖЕ НА СТАРИЯ КОМУНИСТ! ТЕЗИ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ И СЕГА ОТНОВО! НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО, НО ИМА ПО ДОБРИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ФРЕНСКОТО!
57
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гумен Гечев БСП да разкаже за фалиралите банки през 90 те .Горкия той с мизерната душичка нагла.
56
4
 
15
 
! Отговори
БСП Повече Никога преди 1 година
в Парламента, 3% макс, а ПП и ДБ и 1 Процент няма да вържат без Машините на Мадуро!
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е в полза на БСП.Следващият път няма да гласувам за БСП.Щом са на страната на Кирчо...никакъв шанс.Оглеждам се за коя друга да гласувам.
54
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Генерал-лейтенанта Президент има много...информация,но е необходима и доза...дипломатичност. Това не е научил в армейските среди и е в негов...минус.
53
0
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Тези от БСП си гърмят в крака като изваждат Руменчо Гечев да говори. Що си мислят, че хората са забравили г-н Фалит- 1997 и най-некадърния университетски професор?
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев не се вълнувай толкова. На възраст си вече.
51
0
 
9
 
! Отговори
промяната преди 1 година
След 30 години разпад на ДС КГБ
50
6
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
Съвет от мен! Повече трябва да мразиш селяндурина от Славяново! Той, след като с измамния и фалшив "юмрук" излъга хората да гласуват за него, показа истинския си лик на коварен, долен, двуличен нагъл кремълски лакей! А нещо го играеше "натовец", нали?! N 10, повече трябва да мразиш двуличника от село Славяново! И аз много го мразя, както и много излъгани от него! Той се оказа позор, заигра с мутрите и с престъпниците!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП и Радев се скараха за Македония - тъпацци
48
0
 
25
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Защо не го пита никой Гечев какво стана с парите на хорат 96 година? Колко нагъл трябва да си или се разчита на късата памет на хората ...
47
0
 
8
 
! Отговори
майтап преди 1 година
бе уйли, голямата сила бсп :))))
46
8
 
1
 
! Отговори
Колапс Сигурност преди 1 година
В България се изтезават и убиват хора от милиции близки до Борисов и Гешев и от БСП това го знаят и потулват защото не било Демократично да се критикуват и обвиняват висши чиновници !
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да забравя, хората умираха пред банките. Изгълтали пясъците на Либия с години, измръзвали в Коми. Този, е един от най-противните хора в България.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този защо не е в затвора? Гнилоччч гннисен. Егати наглите хора, се разхождат по тази свещенна българска земя.
43
1
 
8
 
! Отговори
на кръстопът преди 1 година
След като два противни лагера -БСП и Радев се скараха, не знам кого повече да мразя.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Гечев , видяхме ти как си с аритметиката още през 1997 г- Повече От теб мнения, оценки и съвети- НЕ! Загроби партията!
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам как БСП в ръководството на която е фрашкано с милионери се води партия на работниците, някой ще го обясни ли???.
40
0
 
16
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Глупости. БСП се присламчи към Радев на президентските избори 2016, с надеждата все някак да се върнат на върха покрай него. Но на последвалите парламентарни избори и това успяха да оплескат.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога българите ще правят една и съща грешка??? БСП трябва да бъде забранена и разследвана!